הכוונה בקשר לתנועות צ'י קונג

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

01/04/2015 | 01:06 | מאת: אלון

שלום גרשון אני בנאדם שמתחיל להתאמן בצ'י קונג משהו כמו חודשיים כל יום וברצוני לדעת האם התנועות חייבות להיות בהתאם לעונה שאנחנו נמצאים? לדוגמא באביב יש הרבה כעס שמתבטא בכבד אז חייב לכוון את האנרגיה רק לשמה? אם אני יעשה תנועות שיזרימו אנרגיה לכליות באביב זה יכול לא להיות לטובה? תודה

01/04/2015 | 12:12 | מאת: עדי טכורש

שלום אלון, ראשית, שמחה בשבלך על שאתה מתרגל צ'יקונג כל יום, זו המתנה הטובה ביותר שאתה נותן לעצמך. לגבי שאלתך,,,, אמנם עכשיו האביב, והתרגול מכוון יותר לכבד. אבל רצוי להמשיך ולחזק את יתר האיברים. כי אם אנו רוצים עץ חזק (כבד), גמיש , נטפל בכליות (מים) כדי שיזינו את העץ. חג אביב שמח עדי טכורש

שלום - א. אתה שואל "אם אני חייב". לא אתה לא חייב לעבוד לפי תכנית שמישהו אחר מכתיב לך.ורצוי שלא. תתרגל את אותם תרגילי צ'י קונג שמעניקים לך תחושות מאזנות. אגב, לא בהכרח שהן יהיו עגולות ורכות.הן יכולות להיות גם חדות, ישרות, מהירות. תלוי בפרופיל הפיזי, מנטאלי ונפשי של המתרגל. ב. כמו כן לידיעה שחמשת האלמנטים שאתה שואל עליהם לא מתייחסים רק לעונות השנה אלא לכל היבט. גם להיבט פרטני שלך בהתייחסות למצב פיזי, מנטאלי, נפשי ואתה רשאי לגייס תרגילי תנועה עם משמעות של אלמנט זה או אחר בהתאם לצרכים האישיים שלך ללא קשר לעונת השנה. בברכת תירגול מועיל וחג חירות יעיל - גרשון קום מנהל את לימודי תנועה טיפולית במכללה האקדמית בוינגייט ובביה"ס למקצועות הספורט בתל אביב

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה