"מפותח"אבל עם שאלה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

19/09/2016 | 10:10 | מאת: מידן עומר

אני בשנות ה40. היו לי מערכות יחסים ארןכות עם נשים ובבסיסם מעבר למין היה חיבור רגשי טבעי עמוק. במקביל לאורך השנים ברקע אני מודע לדעתי ברמת תחושה ואינטרקציה בינאישית, שגם נשים וגם גברים מהווים אוביקטים שמשדרים מיניות ואני במאה אחוז מרגיש זאת לאנשים לא משנה גבר או אישה. פשוט יש גברים מושכים ונשים מושכות הרב לא. לגבי רוב הגברים והנשים לא מושכים. אלה שמושכים משני המינים. לגבי מימוש המשיכה זה אינדיודואלי. ברוב השנים נשים היו במרכז כי איתן הרגשתי שהחלק הרגשי עמוק מעניין ובונה מערכת יחסים שעונה על צרכי הרגשיים אפילו יותר ממין. ככה זה מוגדר אצלי. קשר ורמות התקשרות משיכה רגש ועניין מנטלי. הרב היו דרך חוויות משותפות בצוות עבודה. קצרות וארוכות. שאלותי מדוע גברים נוטים לא להתקשר רגשית? לרוב. דבר שאני מתקשה להבין, מה גורם לגבר לרצות להיות בתפקיד פסיבי בקשר עם גבר אחר? המישכה לגבר או אישה מובנת לי וגם משיכה מינית בין גברים ונשים. אבל גם בין שני גברים אני תופס שזה שני גברים אחד מול השני. אני לא מצליח להבין בתוכי מזה שגבר שבתקשורת בינאישית הוא גברי ופתאום באופן מיני הוא מתגלה כפסיבי כל כך. איך מתרחש דבר כזה. זה לא מובן לי. ראיתי גברים מושא חלומות של נשים וגברים שהיו אטרקטיביים ובמצבים מיניים מסויימים פשוט נהיו בשניות משהו אחר ממש פסיביים בכל מובן לא רק מיני. אני לא מצליח להבין מה גורם לגבר להכנס למצב כזה? הכרתי איש במקצוע חופשי ספורטאי במשחק קל חשבתי שהוא משתעשע עם בנים שזה בסדר הוא עניין אותי. בשניות הגברגבר הזה נהיה משהו אחר כל המשיכה נעלמה ברגע שהוא נכנס למצב פסיבי. הסיבה השניה שאני שואל כי זה מוריד לגמרי את המשיכה ממנו לגבי . ובאופן מיידי וכמעט מוחלט. ממה מגיע הדחף הזה להיות כך? אני לא מתייחס כמעט בכלל למונחים של אופי האינטרקציה המינית. אם לא הסברתי מספיק מדויק. זו חידה בעיני השינוי הזה בגבר.

שלום עומר, הרתיעה שלך נובעת מתפיסה סטיריאוטיפית של תפקידי המין, שמבוססת על קוטביות בין גבריות ונשיות. לפי תפיסה זו גברים סטרייטים הם גבריים וגברים הומואים הם נשיים ובקרב הגברים ההומואים האקטיביים גבריים יותר מהפסיביים. המציאות מורכבת הרבה יותר ובכל אחד מאיתנו יש צדדים גבריים ונשיים. גברים החרדים לגבריותם מדחיקים את החלק הנשי שבהם ואף נרתעים כשהם רואים חלק זה בא לידי ביטוי אצל גברים אחרים (כמו רתיעתך מפסיביות=נשיות בקרב גברים שנראו לך גבריים מחוץ למיטה). יש בהחלט גברים הומואים שנהנים מחדירה והחדירה נתפסת בעיניהם חלק מתפקיד מין נשי. יש גברים שנחדרים והדבר אינו פוגע בתדמית הגברית שלהם ואינה מלווה מאנייריזמים נשיים. יש גברים שחודרים ונחדרים ("ורסטיליים"), ביניהם כאלה שחודרים בהזדמנויות מסוימות ונחדרים בהזדמנויות אחרות וכאלה שפעם חודרים ופעם נחדרים באותה הזדמנות עם אותו פרטנר וגם הפרטנר מחליף תפקידים, כמובן. ייתכן מאוד שאותם גברים "גבריים" שמעוררים בך רתיעה כאשר הם נחדרים ובו זמנית הופכים להיות פסיביים/נשיים תופסים את החדירה אליהם כהזדמנות לגיטימית לביטוי הנשיות שלהם, דבר שהם אינם יכולים להרשות לעצמם בחיי היום-יום בהם הם מרגישים שעליהם לשמור על תדמית גברית. אנשים (נשים וגברים) הם הרבה יותר מורכבים מהחלוקה הקוטבית לגבריות ונשיות, יש צורות רבות של גבריות ונשיות, יש רבים המשלבים את התפקידים, יש המקיימים אותם לסירוגין, יש שמרגישים נשיים כשהם נחדרים ויש בהחלט גברים שחדירה אליהם אינה פוגעת בתפיסת הגבריות שלהם. כמובן, אם התנהגות מסוימת גורמת לך לאבד את המשיכה המינית, אינך חייב "לזרום" איתה, אבל דברים מסוימים שהם "טבעיים" בעיניך (כפי שאתה כותב במשפט הראשון) הם תוצאה של חינוך לתפיסה מינית סטיריאוטיפית של תפקידי המין. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים