פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
2300 הודעות
2240 תשובות מומחה

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

שלל מאמרים בנושאי הפורום: https://www.Shrink-Friendly.co.il
20/07/2022 | 12:30 | מאת: אנונימי

גידי שלום רב, קראתי הרבה אודותיך ועל עיסוקיך, בין אם זה המאמר שפרסמת על hocd לבין תגובותיך בפורום על הנושא. אני מעריך את העבודה שלך מאוד ולכן פניתי אליך. אז קודם אציג את עצמי, בן 24 סטודנט שנה שניה, בזוגיות שנה וחצי עם בחורה מהממת שבעתיד אני גם רואה את עצמי מתחתן איתה. לפני כחודשיים לאחר יציאה מהארון של חבר קרוב שקצת היתה הפתעה בשבילי למרות כל הסימנים בדרך שבחרתי להתעלם, לאחר מכן צצה בראשי מחשבה ״האם אני יכול להימשך לגברים.״ מאותו רגע המחשבה לא עוזבת אותי, כמובן עם המחשבה הגיעו גם טקסים, צפיתי כמה פעמים בפורנו גייז ודמיינתי את עצמי עם גברים, חשוב לציין שכל התוצאות היו שליליות ואפילו תחושת צריבה והתכווצות ואי נעימות באיבר המין (עדין החשש שאולי ככה מתבטאת משיכה לגברים). התמודדות עם המחשבות גרמה לי קצת להומופוביה ובכללי פוביה ותחושות לא נעימות בסביבת גברים וכל מפגש עם גבר חדש שאכן נראה טוב המחשבות מגיעות עם השאלה ״האם אליו אני נמשך?״ אף פעם לא היתה לי בעיה להגיד על גבר שהוא נראה טוב, בחיים לא היו לי פינטוזים על גברים או רצונות כלשהם, מאז ומתמיד התעניינתי בנשים,צפיתי בפורנו הטרוסקסואלי, נמשכתי לנשים ועדין נמשך לבת זוגי מאוד, מרגיש שאני לא מזדהה עם המחשבות האלה. קצת על העבר הפסיכולוגי שלי.. אובחנתי מגיל צעיר עם ocd ,נתקלתי בכל מיני מחשבות וחרדות במהלך חיי הכללו טקסים, לפני חצי שנה עברתי ממש התקפי חרדה בקשר ללימודים ובכללי כל דבר שקשור לאי וודאות מהעתיד שלי גורם בי חשש כולשהו. נכון להיום אני מטופל עם כדורי ויאפקס 75 מל פעמיים ביום, חצי כדור אנטומין לפני השינה, משלב שיחות עם מטפלת רגשית. לסיכום, אשמח לחוות דעתך בנושא, האם לעבר שלי יש קשר למחשבות האלה? עצה איך להתמודד עם זה , כלים להיפטר מהמחשבות האלה. תודה מראש ובהערכה רבה,

שלום אנונימי, לטובת הגולשים שאינם מכירים את הנושא - HOCD הוא סוג מסוים של הפרעה טורדנית כפייתית (OCD) שבו המחשבות הטורדנית (אובססיות) מתמקדות בחרדה קשה של הטרוסקסואלים "מוחלטים" שמא הם הומואים סמויים או שיהפכו להיות הומואים בעתיד. זאת בהיעדר כל משיכה לגברים ובנוכחות משיכה לנשים בלבד, רובם מקיימים מערכות יחסים משמעותיות וממושכות עם נשים, נמשכים אליהן ומתפקדים מינית בצורה תקינה. לפי תיאוריך, אנונימי, אתה מהווה מקרה מובהק של הפרעה זו, כולל הבדיקות (טקסים = קומפולסיות) הכפייתיות מול סרטי פורנו של גייז כדי לוודא שאין לך זיקפה כתוצאה מכך. כמו בכל טקס כפייתי, קיימת רגיעה קצרה מאוד כשאתה מגלה שאין לך זיקפה, אך אז המחשבה תוקפת מחדש וחוזר חלילה. ידיי די כבולות מלעזור, אפילו דרך הפורום, הואיל ואתה נמצא בטיפול. מטפלים שאינם מכירים את הנושא עלולים להחשיב את התופעה בשוגג כלבטים בזהות המינית. אף שאינני רופא, מבחינה תרופתית אני תוהה האם נוסו לפני הוויפקס תרופות ממשפחת ה-SSRI (במיוחד פרוזק) שהן ספציפיות יותר לטיפול ב-OCD. ויפקס שייכת למשפחת ה-SNRI המהווה רק קו שני לטיפול ב-OCD והמינון שאתה מקבל הוא הנמוך ביותר ואינו מספיק לטיפול ב-OCD. הטיפול האולטימטיבי הראשון ב-OCD מכל סוג הוא שילוב בין טיפול תרופתי ממשפחת SSRI (הנחשב תנאי הכרחי לפי הקווים המנחים לטיפול ב-OCD של האיגוד הפסיכיאטרי האמריקני) וטיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) כאשר החלק הקוגניטיבי כולל התייחסות לאובססיות (לא מלחמה בהן כי אז הן מתחזקות) והחלק ההתנהגותי כולל טכניקה ספציפית לטיפול בטקסים הנקראת "חשיפה ומניעת תגובה" (Exposure and Response Prevention), שנועדה לאמן את המטופל להיחשף לגירוי הלא נעים (גברים, במקרה שלך). חשיפה זו מאפשרת שליטה טובה יותר במקום הימנעות שמגבירה חרדה או חשיפה בלתי מבוקרת, כפי שאתה עושה, המרגיעה לטווח קצר בלבד. יש לציין שבטיפול ב-OCD ע"י CBT אין חשיבות לתוכן של האובססיה וכל מטפל CBT בעל ניסיון בטיפול ב-OCD אמור להיות מיומן בכך. רשימה של מטפלים מוסמכים ל-CBT באזור מגוריך תוכל למצוא באלפון איט"ה (חפש בגוגל). בכרטיסי הביקור של המטפלים חפש את אלה המתמחים ב-OCD. ליווי רגשי אינו התשובה הטיפולית המתאימה, רצוי מאוד שהמטפל ישלוט בגישות טיפוליות נוספות על CBT כדי להתאים את הטיפול לאישיותך הספציפית ובכל מקרה, יש לאשר את האבחנה ע"י מטפל פנים אל פנים. הייעוץ בפורום אינו בא להחליף טיפול כזה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

19/07/2022 | 01:03 | מאת: גיל

שלום פרופסור, אני מתקרב ל 40, חילוני לגמרי. אף פעם לא הצלחתי להשלים עם הנטייה. ניסיתי בעבר כמה טיפולים פסיכולוגיים שלא צלחו. הייתי רוצה ללכת לטיפול כי אני סובל מהדיסוננס שקיים אצלי. מצד אחד כנראה שלשנות את הנטייה לא ניתן, מצד שני אני לא רוצה להיות הומו… אז למה שארצה ללכת לטיפול שהמטרה שלו היא קבלה עצמית?

שלום גיל, כפי שציינתי בעצמך, לא ניתן לשנות נטייה מינית בטיפול פסיכולוגי. במיוחד לא ניתן ליצור משיכה לנשים יש מאין. אם הטיפולים היו בכיוון הזה, ברור שהם נכשלו. טיפול גיי-פרנדלי אצל מטפל בעל ניסיון בתחום אמור לעזור לך לקבל את נטייתך המינית. כפי שאתה כותב אתה חילוני לגמרי וגם בחורים דתיים וחרדים נאלצים להשלים עם נטייתם ולעתים קרובות לעזוב את הדת. לכאורה, לפי תיאוריך, במרכז הטיפול צריכה לעמוד מטרה של השלמה וקבלה עצמית ומלחמה בנוקשות ובשמרנות שאינך יכול להן. ההשלמה היא-היא השינוי. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https:.//www.Shrink-Friendly.co.il

12/07/2022 | 21:48 | מאת: אלי

היי אני חרדי שמגיל 12 מפנטז על גברים מבוגרים דווקא והיום אני נשוי אך עדיין מפנטז על גברים לא הייתי בחיי עם גבר בגלל הפחד והבושה.

שלום אלי, ישנם ברשת ארגונים המייעצים להומואים דתייים וחרדים, פועלים בהם גם רבנים וגם אנשי מקצוע דתיים וחרדים בעצמם: "חברותא", הו"ד ו" כמוך". עם זאת, בהנחה שאתה מספיק נמשך לנשים כדי לשכב עם אשתך, לא כל פנטזיה חייבים לממש. למיטב הבנתי, רק משכב זכר (חדירה אנאלית) אסור. בהצללחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.ShrinkFriendly.co.il

05/07/2022 | 20:10 | מאת: א

בן 29 דתי, מגיל 13 תמונות של בחורים בתחתונים גירו אותי וחרמנו אותי (בהתחלה גרמו לי לזקפה ועוררות מינית ואחר כך לגמירה) וחשתי תשוקה עזה לקרבה פיזית לבחורים סקסיים וכוסונים (חתיכי על) שפגשתי. מידי יום אני מאונן רק על תמונות מגרות של גברים ערומים חתיכים ויש בי דחף חזק שקשה לי להתנגד אליו. מאז כל יום חרמן על גברים חתיכים עם ז' גדול. לא התנסיתי במציאות עם אף מין. ובמציאות לא חש רצון לקרבה לגברים. מה אני? יש לי HOCD?

שלום א', HOCD היא סוג מסוים של הפרעה טורדנית-כפייתית שבה גברים הנמשכים אך ורק לנשים חוששים, שהינם או יהפכו להומואים, למרות שאין להם כל משיכה מינית לגברים: https://shrink-friendly.co.il/am-i-gay-hocd/ לפי תיאוריך, נמשכת, ואתה נמשך, באופן מובהק לגברים ולכן המסקנה המתבקשת שאתה הומו. נטייה מינית זו אינה קשורה לשאלה האם מימשת אותה או לא. לפי הכותרת שבחרת לפנייתך, אני מבין שאינך חי בשלום עם משיכתך לגברים ולכן אני ממליץ לך להשתלב בפעילויות של אתרים כמו "חברותא", "כמוך", או הו"ד (הומואים דתיים) בהם מתקיימים דיונים בנושא בין בחורים במצבך, שיחות עם רבנים והמלצות על פסיכולוגים המטפלים בהומואים דתיים במגבלות שמציבה הדת. אני מקווה ומאחל לך חיים של השלמה עם נטייתך המינית, בין אם תמשיך לנהל אורח חיים דתי ובין אם לאו. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

05/07/2022 | 01:36 | מאת: אורח

שלום פרופ', אני בחור חרדי בן 30 ועדיין לא יודע מה הנטייה שלי. אני אני שומר נגיעה מנשים ולא בטוח אם אני בכלל נמשך לנשים או שזה קשור לשמירת נגיעה. ומנגד יש לי רגשות לא ברורים כלפי בני מיני. אולי קנאה או רצון להידמות אליהם. קשה לי לתאר. כמובן שלא התנסיתי עם אף מין כי אני חרדי אז אני מאוד מבולבל ומנגד לא רואה את עצמי כבעל נטייה הפוכה חס וחלילה. חושש שאהפוך לכזה. אני מתבייש לדבר על כך ובפרט שאני חי בחברה סגורה ודתית ביותר אז נושא המיניות הוא בגדר טאבו ומושתק. ברור שאני מאוד שונא מאוד הומיים וכל מה שקשור לזה. זה תועבה ומגעיל. הייתי בעבר בטיפולים פסיכותרפיים ועדיין מתקשה לשוחח ולשתף על סוגיות המיניות, מחשבות ורגשות. ואני לא מסוגל לפנות שוב למטפל גם מבחינה כלכלית וגם כי אינני מסוגל לשתף אדם חיצוני. קשה לי מאוד. עברתי משברי חיים של בעיות חברתיות קשות ובעיות אחרות. השאלה היא אם בגיל כזה לאור מה שפירטתי הנטייה שלי יכולה להתחיל להתגבש? אני מנסה לעבוד על עצמי במשך השנים לנתב את עצמי למסלול נורמלי של לחיות עם אישה וילדים. רוב הזמן אולי אני מרגיש חוסר עניין ביחסים או בקשר בכלל עם הזולת. אז אני בחרדה מכך שאולי לא אעמוד בסטנדרטים שמצפים ממני שאעמוד. וגם בחרדה מכך שאני יחסית מבוגר במגזר ועוד לא מצאתי את הנתיב שלי ואולי אני מעדיף להיות לבד כל החיים (לא יודע אם מתוך בחירה או לא). יכול להיות שאני א-מיני? תודה ויום טוב

שלום אורח, צר לי מאוד על תחושת המלכוד שאתה מתאר. בדרך כלל אני מציע להומואים דתיים/חרדים לפנות לאתרים המיועדים לכך, כגון "חברותא" או "כמוך", בהם פועלים גם רבנים וקיימת אפשרות ליצור קשר וירטואלי עם בחורים במצב דומה. אולי כדאי לך להתרשם. אם אתה מעדיף להיות לבד, ייתכן שאתה גם א-מיני, אך אינני יודע מה ההשלכות של חיים לבד במגזר החרדי/דתי. אני רק יכול להמליץ לך לפנות שוב לטיפול. בארגונים שציינתי יש גם דרכי יצירת קשר עם מטפלים דתיים וחרדים בעלי ניסיון בטיפול בבעלי נטיות הפוכות מהמגזר ואולי עם אחד מהם תרגיש חופשי לדבר על הנושא המיני. ייתכן שתרגיש יותר נוח לדבר תחילה עם אחד הרבנים שם. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly

24/06/2022 | 19:29 | מאת: ש

שלום פרופסור, אני אשמח לעזרתך. אני בן 23, חייל משוחרר. בערך מגיל 14 התחלתי להרגיש משיכה לבנים, שאוהב לראות פורנו גייז ולאונן (עד היום), ואפילו גם לפנטז מינית ולאונן על כל מיני בחורים נאים. בצבא הרגשתי את זה אפילו יותר, הייתי מפנטז מינית על הרבה חיילים שהכרתי וגירו אותי מינית. על בנות אף פעם לדעתי לא הצלחתי לפנטז מינית ובטח שלא לאונן וליהנות מזה. גם לראות תמונות של בחורות עירומות לא עושה לי כלום. חלק אומרים שפורנו לא אומר כלום לגבי הנטייה המינית בגלל שזה לא מציאותי, וחלק אומרים שכן. למרות שזה נראה ונשמע שאני הומו, קשה לי להגיע להשלמה עם עצמי. בעזרת אפליקציית היכרות, התנסיתי מינית (ללא חדירות ונשיקות, רק מין אוראלי) כמה פעמים עם גברים וזה לא ממש היה טוב. רק עם בחור אחד ממש נהניתי והיה לי כיף, עם השאר היה נוראי. חוויה לא נעימה. האמת שלפני כמה שנים, ניגשתי לטיפול פסיכולוגי בגלל קושי רגשי (קשור לעניין אחר שחוויתי בתור נער), היום אני כבר אחרי הטיפול ברוך השם, אבל עדיין בקשר מאוד טוב עם הפסיכולוג. יצא לי להתייעץ איתו על הנושא, והוא חושב שאני צריך להתנסות עם אישה ואז אדע בוודאות למי אני נמשך. אז רציתי לשאול בבקשה אם אתה חושב שזה מה שנכון לי לעשות? או שזה מיותר כי בעצם אני יכול כבר להגיע למסקנה עם עצמי שאני נמשך לגברים גם ללא התנסות עם נשים. תודה רבה מראש על העזרה.

שלום ש', הפנטזיות שלנו, וגם מה שמגרה אותנו בסרטי פורנו, הם מדד אמין יותר מהמציאות, המושפעת מהאנשים שאנו נתקלים בהם ומגורמים נסיבתיים משתנים. לפי תיאוריך, אתה ללא ספק נמשך לגברים. לדעתי, אם אינך נמשך כלל לנשים, התנסות עם אישה עלולה לגרום לך שברון לב. אם, לעומת זאת, אתה כן מרגיש משיכה לנשים, גם אם הי פחותה מזו שאתה חש לגברים, שווה לנסות עם ציפיות נמוכות מאוד. כך או כל, המשיכה לגברים לא תיעלם ונראה לי ששווה להמשיך טיפול אצל איש מקצוע שיעזור לך להשלים עימה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.ShrinkFriendly.co.il

06/06/2022 | 19:00 | מאת: אנונימי

היי, מבקש עצה! אני בן 28 וגיליתי לפני כמה שנים שאני נמשך לshemale, זה גבר שעשה ניתוח חזה, נראה כביכול כמו אישה לכל דבר ועניין למעט איבר המין הזכרי שנשאר. ״ליידיבוי״ המשיכה היא לפני הכל לגוף הנשי וגם לאיבר המין הזכרי כל עוד ״מחובר״ לזה חלק נשי כמו חזה, גוף חלק, שיער נשי וכו.. לגבי משיכה לאיבר מין זכרי על גוף של גבר בוודאות לא יכול להימשך לאיבר מין זכרי כשזה על גבר,אני לא נמשך לגברים בכלל ואף פעם גם לא נמשכתי. כל עניין המשיכה לקוקסינליות עם איבר מין זכרי הגיע מהפורנו. ובהמשך גם למימוש הפנטזיה שאחריה הגיעו חרדות. שוב חשוב לי לציין שכל חיי נמשכתי לנשים תשוקתית ורגשית. בחיים לא העלתי על דעתי שאפנטז על קוקסינליות. שאלה שמאוד מטרידה אותי כבר המון זמן - מה זה אומר לגבי הנטייה המינית? והאם ניתן לקיים מערכת יחסים זוגית עם אישה רגילה?

שלום אנונימי, משיכה של גברים לטראנסג'נדרים נפוצה מאוד. היא אינה מדוברת ולכן נוצר רושם שמדובר בתופעה נדירה. אם תסתכל על מספר הצופים בסרטים אלה באתרי פורנו תוכל להיווכח עד כמה התופעה נפוצה. החרדה שתקפה אותך לאחר מימוש הפנטזיה היא תוצאה של הבלבול והספקות בקשר לנטייה המינית שהמימוש עורר. לכן, חבל שלא כתבת מה קרה במהלך המימוש עצמו (האם אתה חדרת אליה, היא חדרה אליך או לא הייתה כלל חדירה). כל עוד אתה נמשך לנשים רגילות ומסוגל לקיים עמן יחסים, הדבר אינו אמור להשפיע על כך. הצירוף של גבר ואישה בגוף אחד נקרא "אנדרוגינוס", והכוונה למקרים נדירים של תינוקות שנולדים כך. חלק מהטראנסג'נדרים אינם משלימים את תהליך שינוי המין מסיבות שונות. אני משער שדאגתך העיקרית היא שזהו שלב בדרך להומוסקסואליות. לפי יחסך לגברים, אין כרגע "סכנה" כזו. כדי להתייחס לנושא ברצינות תזדקק לפגישה עם איש מקצוע המתמחה בנושא. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

22/05/2022 | 02:10 | מאת: גיל

שלום פרופסור, אני מתקרב לגיל 40, הרבה שנים ניסיתי להילחם בנטייתי המינית ולהדחיק אותה. לצערי אני פסיבי בסקס, לחדור לגבר ממש לא עושה לי את זה. כמעט תמיד אחרי סקס אני מרגיש אשמה ובושה גדולה. השאלה שלי, האם תפקידים בסקס ניתנים לשינוי על ידי טיפול? איך מתגברים על הבושה? איזה טיפול אתה ממליץ

שלום גיל, אפשר לנסות טכניקות מלאכותיות שונות, אך סיכויי ההצלחה קלושים. טיפול פסיכולוגי במקרה שלך צריך להיות ממוקד בהשלמה עם הנטייה המינית ועם התפקיד הפסיבי במין. הבושה שאה מתאר מבטאת הומופוביה מופנמת המתבטאת בתפקיד הפסיבי כמבטא, אולי, חוסר גבריות, כאילו אילו היית אקטיבי היית יותר גברי או פחות הומו. עפ"י תפיסתי המקצועית, מטרת הטיפול היא השלמה של האדם עם עצמו כמות שהוא בכל המובנים. כשם שטיפולי המרה גרמו יותר נזק מתועלת, כך גם לא ניתן ולא רצוי לשנות את תפקידך המיני, אלא לעבד את תפיסתך המעוותת לכביה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

04/05/2022 | 18:36 | מאת: ד

אני בן 18 בשנת שירות ואני מאוהב בחבר ממש טוב שלי מהקומונה שהוא סטרייט )נראלי( ולא יודע מה לעשות. אני ממש אוהב אותו והוא גם חבר ממש טוב שלי ובגלל שאנחנו ביחד בקומונה גם אני רואה אותו כל היום ואני לא מצליח להשתחרר מזה. אני גם לא מאוד אוהב את הבן השלישי בקומונה אבל הוא ומי שאני מאוהב בו חברים ממש טובים ואני כל הזמן מקנא בהם שהם ביחד ומנסה להבין אם הוא חבר יותר טוב שלי או שלו. זה מה שמעסיק לי את הראש כל היום ואני רק מנסה להיות יותר קרוב אליו ואני לא מפסיק לחשוב עליו. כל דבר קטן שהוא עושה יכול לפגוע בי ולגרום לי להרגיש שהוא אוהב יותר את הבן השלישי מאותי ואז אני נפגע ומבואס וזה כבר ממש משפיע עליי ואפילו זה גורם לי לחוסר תיאבון ודברים כאלה. אני לא מפסיק לחשוב עליו ואני באמת לא יודע מה לעשות. אני לא חושב שהוא הומו ואני גם לא מתכוון להגיד לו מה אני מרגיש כי זה רק יפגע בקשר שלנו וגם בגלל שאנחנו חיים ביחד לא יהיה לי לאן לברוח וזה יהיה ממש מביך. שהוא עם הבנות נגיד אני פחות מקנא משהוא עם הבן השלישי אבל גם לפעמים אני מקנא בהם ומקווה שהוא יתן לי את אותה תשומת לב כמו שהוא נותן להם. אני כבר מתחרפן מזה כי כל דבר קטן שקורה אני מנסה לפענח ומספיק שהוא שולח לי הודעה או אפילו מבט שלו יכול להעלות לי ממש את המצב רוח אבל גם מספיק שהוא עונה לי יבש או צוחק עם הבן השלישי יכול לשבור אותי לגמרי. אני כבר באמת לא יודע מה לעשות.

שלום ד, התופעה שאתה מתאר נפוצה מאוד, קל וחומר בגיל ההתבגרות שהגבול העליון שלו נחשב, מבחינה פסיכולוגית, הוא 24. כולנו גדלנו והתפתחנו בתוך חברת הרוב ההטרוסקסואלית שבה יש עדיין דעות שליליות כלפי הומואים (הומופוביה), שמירה על חלוקת תפקידים ברורה בין נשיות לגבריות ונטייה הומוסקסואלית מזוהה עם נשיות. על רקע זה, בהיעדר דמות הזדהות עם הומואים בני גילך, המשיכה לגברים מופנית אוטומטית כמעט לבנים הטרוסקסואלית הנתפסים גם כגבריים יותר. הדבר גם פוטר אותך מהצורך לחפש שותפים הומואים מתאימים לסקס/קשר ולהתעמת עם פחדיך שלך מהומוסקסואליות: https://www.shrink-friendly.co.il/straight-acting/ ז'אנר מיוחד בסרטי פורנו של גייז אף מכוון לגברים הומואים המצליחים לפתות גברים הטרוסקסואלים, לקיום יחסי מין בין גברים הטרוסקסואלים לבין עצמם (על אף חוסר ההיתכנות שבדבר) ותופעות חסרות היגיון וביסוס במציאות. גבריות, אין מה לעשות, מזוהה עדיין עם הטרוסקסואליות ומכאן גם קנאתך בבן השלישי לעומת אדישותך ליחסו של הבחור שהתאהבת בו לבנות שאינן מהוות תחרות עבורך. אתה מוזמן לצפות בהרצאה הבאה העוסקת בנושא: https://www.youtube.com/playlist?list=PLOZAdOIaiW7d2DGfyt7YuW4ivQbC8bpUh המלצתי החמה לך היא להכיר הומואים בני גילך במסגרת הפעילות המבורכת של ארגון הנוער הגאה https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwjTzYGo68b3AhXXhtUKHbueBikYABAAGgJ3cw&ae=2&ohost=www.google.com&cid=CAESauD2jbDKj0r23HYgxKk7lmkdtbkANTBcRhSK5hhFi_13qzQKhsVF5c7KAUMEHX0DbOOCTuGwsmQF_zGLQVO_NRBrl7IhAm4-4f9WpqLngxw9e423QF1pjFuWcwRdPg0jU1qzJKpRx8qE3eQ&sig=AOD64_0riqNW0tTJ7Wgf86a1EFaXz5MIxw&q&adurl&ved=2ahUKEwj9uPqn68b3AhXKDewKHUnXDIwQ0Qx6BAgDEAE . הפעילות מתקיימת ברמות חשיפה שונות כמו פורום, התייעצות עם מתנדבים באופן אנונימי, ועד מפגשי תמיכה פנים אל פנים. ראשית, תוכל להכיר הומואים כבני אדם ולא רק כאובייקטים מיניים, כפי שהדבר קורה באפליקציות ההכרות השונות, ושנית, הומואים במצבך. אני ממליץ לך לשמור מרחק מהבחור שהתאהבת בו כי התלהבותך, גם אם אין לה ביטוי פיזי, עלולה לאיים על גבריותו, שכן גם הוא נמצא בגיל ההתבגרות שלו וגבריותו מאוימת כך או אחרת. אם רמת החרדה והמחשבות הטורדניות שהדבר גורם לך גבוהות, המלצתי לפנות לקב"ן ודרכו לפסיכיאטר צבאי לקבלת תרופה נוגדת חרדה מתונה שחלק גדול מאוד מבני גילך נעזרים בה (למשל, ציפרלקס) וניצול משאבים קהילתיים כמו ארגון הנוער הגאה והשירות הפסיכוסוציאלי באגודת הלהט"ב בתעריפים מופחתים. בהצלחה רבה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

29/04/2022 | 10:48 | מאת: י

שלום אני בן21 לפני שנתיים איבדתי את המשיכה להשים שהייתה לי נכנסתי לאתרי גייז ופורנו הומואי ולא עמד לי אז נכנסתי לפורנו לסבי וכן עמד לי מה זה אמור להיות

שלום י, אנו קובעים את הנטייה המינית נכון לרגע הקביעה. יותר ויותר מדובר על "נזילות מינית" (sexual fluidity) לפיה הנטייה המינית משתנה מעצמה (אך לא ניתנת לשינוי ע"י טיפול!) לאורך טווח החיים, במיוחד בגילך הצעיר מאוד. העובדה שלא הייתה לך זיקפה אל מול סרטי גייז עשויה לנבוע מחרדה מהסיטואציה המבחנית למשל ואין בה כדי להוכיח על חוסר משיכה. לעומת זאת, משיכה לזוג לסביות בהחלט מאפיינת גברים הטרוסקסואלים רבים (ויותר מכך, פנטזיה על קיום יחסי מין עם שתי נשים). לסיכום, נסה להניח לעניין ולתת לעצמך לצמוח מכל הבחינות. המציאות כבר תגיד לך מי אתה. גיל ההתבגרות נמשך עד גיל 24, לפי ההגדרות החדשות בפסיכולוגיה התפתחותית. חיה את הרגע ונסה להרפות. אם התהליך מלווה חרדה, פנה לייעוץ מקצועי. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

19/04/2022 | 18:25 | מאת: אביב

זוג בני 30 ועד כה נמנענו ממין אנאלי מחוסר עניין תחילה ובהמשך מחשש ולאחרונה החלטנו לנסות ואנו מתקשים. כן היה אפשר להחדיר אצבע, אבל יש קושי בהחדרת איבר מין עצמו. תחילה אובדן זקפה ואחרכך כאילו "לא מוצאים את אזור החדירה" וניסינו חומר סיכה ולשנות תנוחות ולא כל כך עבד. כרגע אין אפשרות לטיפול מיני מסודר. נשמח לכל עזרה. תודה רבה

אביב, חוששני שאין בישראל יותר מדי סקסולוגים המטפלים בזוגות הומואים בכלל ובבעיה שתיארתם בפרט. מנקודת מבט פסיכולוגית, הצעד הראשון שהייתי בודק הוא את נקודת המוצא – חוסר העניין שלכם במין אנאלי, החששות שנלוו לכך והרצון להתחיל לנסות זאת. נכון שהאפליקציות מחולקות ל-3 קטגוריות עיקריות – אקטיביים, פסיביים וורסטליים (שלא לדבר על ורסטיליים-אקטיביים וורסטיליים- פסיביים) – אך בניסיוני המקצועי נתקלתי לא אחת בגברים, הומואים והטרוסקסואלים כאחת, שתיארו בפניי מין ללא חדירה כ"חלקי". סקס בין גברים ללא חדירה ידוע בשם side sex והסקסולוגים שמתארים את התופעה בחו"ל רואים בה צורת מיניות לגיטימית, טבעית ונורמלית, כל עוד היא מקובלת על שני הצדדים. יתר על כן, לפעמים יחסים מתחילים מסקס עם חדירה מתוך ניחוש רצונותיו של בן הזוג אך בהמשך הם הופכים להיות יחסים ללא חדירה לסיכום, המלצתי היא לבדוק שוב האם רצונכם נובע מההשערה שסקס אנאלי הוא מה שכולם עושים. במקרה כזה הניחו לרעיון ועשו כטוב בעיניכם. אם אתם בכל זאת רוצים לנסות מושג המפתח הוא "חשיפה הדרגתית" להתחיל במה שאתם רגילים, לבדוק את רגישותכם בלי כל לחץ ע"י אמצעים כמו פלאגים אנאליים קטנים ודילדואים קטנים (מגיע במשלוח דיסקרטי הביתה), לראות אם זה מעורר אתכם ובהמשך ניתן גם לנסות ויאגרה 100 מ"ג שניתן להשיג כיום גם אצל רוקח ללא מרשם (עם כמה שאלות טיפה מביכות) או עם מרשם מרופא המשפחה שלא ישאל אתכם כל שאלות. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

18/04/2022 | 08:29 | מאת: בן

#4307 כשהייתי בתיכון הייתי נער חרמן וסקרן וניסתי להזרים כל דבר שזז, בנים ובנות לא עניין אותי בכלל מי. במהלך הצבא התמקדתי יותר בבנים כי המשיכה אליהם התחזקה מאוד. ככה נכנסתי לקהילה הגאה. "טקסי החניכה" של הקהילה היו מורכבים בשבילי והיום אני מבין כמה נפגעתי ופגעתי בין היתר גם בגללם. נכנסתי לעולם שמותר בו הכל ואין בו גבולות, שלא ברור מתי משהו מתחיל ונגמר, סקס ומגע מתי שתרצה, שאין שיח על כללי ההסכמה, אתה נוגע וככה מנסה. זה לא טוב, בכלל לא!השיח היום מאוד בולט וברור בנושא אבל זה היום. הסמים, המסיבות ועוד ועוד. אני תופס היום את הראש ומבין כמה רע עשיתי לעצמי, אבל זה מילא, עשיתי רע גם לאחרים וקשה לי עם זה מאוד. כשיצאתי למסיבה בערב פסח ראיתי את הכל מסביבי וזה פשוט הכה בי חזק, הבדידות, ההתנהגות המינית שלי בעבר וחוסר הגבולות. אז שוב עשיתי סמים ושוב סיימתי את הלילה באיזה דירה של מישהו זר [לפחות לא פגעתי במישהו אחר מלבד עצמי] יש סבב ב' בחיים? חושב שלא מגיע לי בכלל הזדמנות

שלום בן, נראה לי שהשתמשת במושג "טקסי חניכה" כאילו היו "מבחן קבלה" שאתה חייב לעמוד בו. מניסיוני הרב עם מטופלים הומואים, כל אחד מצא את דרכו האינדיבידואלית להיכנס לעולם ההומואי. אני ער לעובדה שבמבט מהצד עולם זה עלול להיראות כאילו מדובר ב"סדום ועמורה", אבל זה בדיוק המקום להגדיר את הגבולות האישיים שלך ולרסן את דחפיך בהתאם. נשמע לי שהבעיה האקוטית הדחופה כרגע היא השימוש שאתה עושה בסמים ולוודא שהתופעה נמצאת בשליטה. המלצתי החמה לך היא לפנות לאיש מקצוע מוסמך מתחום בריאות הנפש, רצוי כזה המכיר את הקודים ההתנהגותיים המקובלים בעולם ההומואים, ולמפות את מציאות חייך, שפרשת בפנינו רק חלק ממנה. אין דבר שאינו ניתן לטיפול ולתיקון, כל עוד יש לך מוטיבציה לעשות זאת וכל עוד אתה מוכן להבחין בין מה שאפשרי לבלתי-אפשרי ובין מה שמוסרי לבלתי-מוסרי, בעיניך שלך, כמובן. אחרת, במקום לקחת מראש אחריות על מעשיך, תעשה דברים שיהיה לך קשה לחיות איתם. לשם כך, עליך להפקיד את עצמך בצורה חלקית וזמנית בידי איש מקצוע שיעזור לך להתיר את התסבוכת הנפשית אליה נקלעת. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

09/04/2022 | 10:09 | מאת: חמודון

יש לי משיכה חזקה לקוקסינליות הייתי עם אחת בעבר והתיבון שלי לנושא הזה רק גדל עם הזמן מה מומלץ לעשות ? כמובן שאין לי התנגדות ללכת שוב ואני מוכן לכל מצב וסיטואציה ואני גם מעניק מעצמי

שלום חמודון, לכאורה, אין מניעה בככל דבר שאינו פוגע בך או בזולת. אני משער שאם אתה מתלבט בשאלה והגעת לפורום יש דברים שמטרידים אותך ואשמח להתייחס אם תפרט. ציין גם האם אתה הומו, הטרטסקסואל או ביסקסואל פרט לאפיזודה שציינת וכן את גילך ומצבך המשפחתי. בברכה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co il

19/03/2022 | 06:53 | מאת: *****

לא קל לי לכתוב את זה אבל זה כנראה המפלט היחיד שלי. קשה לי ורע לי, העבר שלי רודף אותי, יום יום - שעה שעה. גדלתי בבית קשה - אבא מהמר ואמא מוכה... במהלך גיל ההתבגרות שלי ההורים שלי לא היו לצדי, הם היו עסוקים במריבות שלהם ואמא שלי ספגה אלימות קשה מצד אבא שלי. היום ימים שממש לא היה לנו אוכל בבית כי הוא היה מהמר בכל הכסף ונכנס לחובות לשוק האפור. רק רציתי לברוח מהבית זה. בגיל יחסית צעיר היה ביני לבין אחותי הבכורה גילוי עריות, אני מאמין שהיא עשתה הכל בתמימות. היא גדולה ממני בעשר שנים, יש לי זיכרונות חלקיים שתוך כדי משחק הייתה נוגעת בי. שוב, היום אני יודע ומרגיש שהכל נעשה בתום לב. כנראה שהאירועים האלו הביאו אותי להיות האדם המגעיל. בגיל ההתבגרות הייתי יוזם מגע עם כל חבר/ה סביבי - ישר שולח ידיים וחותר למגע. היום אחרי 15 שנים אני מסתכל על זה ונגעל מעצמי. למרות שהייתי קטן ולא מבין, אני נזכר בזה ונגעל מעצמי. בתקופה הזו כבר גיליתי את הנטייה המינית ועשיתי הכל כדי להכחיד את המשיכה לגברים אבל בלי הצלחה. מאז שכבתי עם עשרות גברים. הייתי נוגע ומתחיל עם כל גבר בסביבה שלי היום כאדם מבוגר קשה לי לנהל מערכת יחסים זוגיים, ונמצא רוב הזמן בדיכאון וחרדה. יש לי חבר שנתיים והוא יחסית מכיל ותומך בלי לדעת את הסיפור המלא. מנסה לתפקד כמה שיכול אבל לא באמת מצליח.. עם זה שאני שונא את עצמי, לא אדם מוצלח, מבית הרוס. עם זה שחתרתי למגע עם כל האנשים שקרובים אלי, גם שזה לא התאים (לא אנסתי, שאמרו לא אז עצרתי) ועדין הכל צף לי. כל מפגש עם גבר זר יכול לעורר אצלי פחד גדול. לאן ממשיכים מכאן? לו רק יכולתי להיוולד מחדש, אם רק יכולתי? האשמה, הדיכאון, הנטיינ והייאוש

שלום י', צר לי מאוד לקרוא הן על עברך הטראומטי והן על מצוקתך היומיומית בהווה, בין אם היא תוצאה של עבר זה ובין אם לאו. ברשותך, אתחיל מהסוף "לאן ממשיכים מכאן?". כאן תשובתי חד-משמעית - ברור לכול שלא ניתן לתת מענה מספק למצוקתך במסגרת פורום באינטרנט ויש לעבד את הדברים במסגרת טיפול פסיכולוגי מסודר. מן הסתם, הטיפול יתייחס גם, אך לא רק, לנטייה המינית. לטעמי, היחס שאתה מגלה כלפי ההתעללות המינית של אחותך כלפיך סלחני מדי. אינני מציע לפתוח אותו לעימות כלפיה, אלא להעלות זאת בטיפול שלך. כמו כן, כל התנהגות אנושית, כולל נטייה מינית, היא רב-גורמית ולא ניתן לייחס את נטייתך המינית להתעללות זו. פנה לטיפול פסיכולוגי, רצוי בגישה פסיכודינמית. אני מפנה את תשומת לבך למיזם של הסתדרות הפסיכולוגים "טיפול נפשי אפשרי" במסגרתו ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי בן 30 מפגשים בתעריף של -.250 ש"ח ע"י מטפלים מוסמכים ואף בכירים: https://www.tenne.org.il/ בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

שלום גידי, שאלתי כמטפלת מתחילה, האם יש קשר לדעתך בין התמכרות למין אצל גברים הומואים לבין נרקיסיזם? באם כן, האם יש ספרות בנושא? תודה אורית.

שלום אורית, אינני מכיר, ואני גם לא חושב שיש, מחקר שבדק את הקשר כפי שאת מנסחת יותר. להערכתי, קשר כזה מתווך דרך הנטייה המינית. אני לא חושב שמחקר בנושא כזה יפורסם בגלל שיקולים של תקינות פוליטית. מחקר שלי, שהצביע בבירור על כך שרמת הנרקיסיזם של הומואים ולסביות גבוהה מזו של הטרוסקסואלים, נדחה מכתבי עת רבים, מבלי שנשלח כלל לשיפוט. גם לאחר שהתקבל לפרסום באחד מכתבי העת זכה לתגובות קיצוניות של חוקרים/מטפלים הומואים, כאילו יש בו ניסיון לעשות פסיכופתולוגיזציה מחודשת של הומוסקסואליות. בספרי "בין בושה לגאווה" שראה אור במאי 2021 בהוצאת עם-עובד ערכתי סקירה מקיפה של מחקרים רציניים מאוד המצביעים כולם על הממצא העקבי לפיו רמת ההפרעות הנפשיות של להט"ב גבוהה מזו של הטרוסקסואלים. זאת לא, חלילה, משום שהומוסקסואליות בפני עצמה היא הפרעה נפשית, אלא משום שלהט"ב סובלים מגילויי הומופוביה קשים, כולל אלימות פיזית, מצד חברת הרוב ההטרוסקסואלית והם מפנימים עמדות שליליות אלו (הומופוביה מופנמת). את מוזמנת לקרוא מאמר שלי בעברית על התמכרות לאפליקציות היכרויות לגברים הומואים המכוונות למין מזדמן ועל הפגיעה הנפשית שיש לכך. אפשר לראות בכך עדות להתמכרות למין בקרב גברים הומואים: https://www.shrink-friendly.co.il/grindr-addiction/ בברכה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

01/03/2022 | 03:33 | מאת: סער

שלום לדר. האם ערך עצמי נמוך וזה שאני לא מרגיש גברי מספיק ומרגיש חוסר ביטחון ליד גברים זרים יכול להיות הסיבה שאני נמשך לגברים?(סטרייטים בעיקר)

שלום סער, הסיבות להומוסקסואליות מעורבות, חלקן כנראה גנטיות ולא ידועות וחלקן סביבתיות ונעוצות בדינמיקה המשפחתית, ביחסים בין ההורים וביחסים בין כל אחד מהם לבין הבן. במיוחד שכיח קשר רגשי קרוב מאוד של הבן לאם והזדהות עם דמותה במקום עם דמות האב. זה גם הבסיס למשיכתם של גברים הומואים רבים לגבריים סטרייטים המייצגים בעיניהם את דמות הגבר האולטימטיבית: https://www.shrink-friendly.co.il/straight-acting-m בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

26/02/2022 | 07:30 | מאת: אהוד

מה הטיפול הכי טוב לOCDH שמעתי שcbt עוזר ומה עם טיפול תרופתי הרי גם הוא מוריד חשק מיני אך למה כולם אומרים שזה עוזר לזה

שלום אהוד, OCD,ללא קשר לתכני המחשבות הטורדניות, הוא מקה פרטי של הפרעת חרדה. לפי הקווים המנחים לטיפול ב-OCD של האיגוד הפסיכיאטרי האמריקני, טיפול תרופתי הוא תנאי הכרחי בכל סוג של OCD, כי רמת החרדה הגבוהה אינה מאפשרת לטיפול הפסיכלוגי בגישת CBT להיקלט. השילוב בין הטיפול התרופתי לפסיכולוגי נחשב מנצח: https://www.giditherap y.co.il/antidepressants- and-psychotherapy/ לאחרי כמה חודשי CBT בליווי תרופתי, ניתן לשקול הפחתה במינון של הטיפול התרופתי בהתייעות עם הפסיכיאטר המטפל ובהתאם להתקדמות ה-CBT. הירידה בחשק המיני כתוצאה מהטיפול התרופתי היא מחיר ששווה לשלם. במיוחד במקרה של HOCD, לירידה בחשק המיני יש אפילו יתרון. CBT ב-HOCD דומה מאוד לטיפול בכל OCD ולתוכן של האובססיות אין משמעות. מדובר בתיקון עיוותי חשיבה המופיעים בכל OCD. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https:// www.shrinkFriendly.co.il

17/02/2022 | 05:57 | מאת: ה

שלום אני בן 21 ,תמיד נמשכתי לנשים עד לפני שנה זה התהפך וגיליתי משיכה לגברים ולא ידעתי מה קורה נרשמתי לקבוצות של הקהילה הגאה ולא ידעתי מה קורה לי אך הסתכלתי לתמונות של בנות וגיליתי שיש לי זקפה אני מרגיש הזדהות למין הגברי יש לי הרבה פנטזיות על גברים בזמן האחרון אך זה הגיוני הלכתי לפסיכיאטר ואמר לי שיש לי חרדה מהנושא (ולדעתי הפכתי מסטרייט להומו והחרדה קיצונית מלווה את הנושא ) הוא המליץ לי מיילדפולנס ופריזמה ובמקביל טיפול פסיכולוגי הוא אמר שאי אפשר לשלוט במחשבות וברגשות קראתי על ocdh ועל פאניקה הומוסקסואלית ואני חושב שפאניקה הומו סקסואלית יותר רלוונטית לגבי יש לציין שגברים לא עשו לי את זה פעם והתחרמנתי רק מבנות אך זה הגיוני אני יודע שאי אפשר לחזור אחורה ולאהוב רק בנות אך עדיין יש חלק בי שאומר שהמשיכה לבנים לא אמיתית אני לא יודע מה לעשות מה אני האם זה באמת לא אמיתי האפ אני יכול לחיות חיים נורמאלי כמו בן אדם רגיל לא רוצה להיות הומו אך עם אין ברירה אז אין ברירה אמא שלי אמרה שהאם אעשה את ינדו אותי מהמשפחה ויהיה בהוסטל של מתמודדי נפש אך היא לא הקשיבה לי אף אחד לא מאמין מהמשפחה שהפכתי מסטרייט להומוסקסואל ,אם לא הפכתי מה זה?

שלום ה, אינני מסכים עם דעתו של הפסיכיאטר. חרדה מנשים אינה יוצרת משיכה לגברים. הפריזמה רק תפגע בחשק המיני שלך וביכולת שלך להגיע לאורגזמה ואז תישאר קרח מכאן ומכאן. לפי תיאוריך, נכון לשלב זה, אתה נמשך לשני המינים ואתה יכול לנסות לממש זאת. לא הייתי מערב את הוריך בחיי המין שלך, אלא מוצא נתיב למגורים מחוץ לבית ההורים, גם אם זה מעכב את תכניותיך בתחומי חיים אחרים. בהצלחה, https://www.ShrinkFriendly.co.il

פאניקה הומוסקסואלית היא החרדה שמלווה את האדם שהוא מגלה על עצמו שהוא הומו.

02/02/2022 | 11:43 | מאת: זוגיות בריאה (?)

שלום רב, קראתי את הספר שלך 'בין בושה לגאווה' ולכן אני פונה פה בבקשה ליעוץ. אני הומו מוצהר, גר עם בן זוגי מזה שנתיים ובסך הכל מרגיש אהבה וחברות כמו שהיתי מאחל לכל אדם הנמצא בזוגיות. אם זאת, אני אקטיבי ובן זוגי לא סגור על עצמו בקשר לתפקיד מיני אך הוא, ככל הנראה, לא פסיבי. מצב זה יוצר תסכול בחיי המין שלנו וחיכוכים רבים. אני לעולם לא יצפה ממנה לעשות איתי משהו שלא גורם לו הנאה והדגשתי לו את זה מספר פעמים. בחודשים האחרונים התעורר בי צורך עז להיות עם אחרים ואחרי שהצעתי לו לנסות לפתוח את הזוגיות נתקלנו בחוסר הסכמה. גם פה, אני לא מצפה ממנו להסכים למשהו שלא עושה לו טוב וכך גם הדגשתי לפניו. יש להדגיש שבשנה הראשונה שלנו יחד כן קיימנו יחי מין מלאים עם סיפוק הדדי. המצב שאני נמצא בו כרגע גורם לי לחוש חוסר סיפוק מיני ושגרה מינית לא טובה עם בן זוגי. אני חש תסכול שעברתי הרבה מאוד כדי לצאת מהארון ודווקא עכשיו שיש לי זוגיות ארוכה וטובה, אני לא יכול להגשים את הדבר הבסיסי ביותר בין בני זוג. אשמח לשמוע האם יש דרך לגשר על פערים אלו מבלי לפגוע בזוגיות או שפשוט מדובר בפשרה שצריך לקבל או לא לקבל ביני לבין עצמי...

שלום רב, אני יודע שקיימת היום מגמה הולכת וגוברת להתחיל קשר זוגי ממערכת יחסים פתוחה. ייתכן שאנשים אלה אינם מגיעים אליי לקליניקה. מאנשים שהיו חלק ממערכת כזו שכן הגיעו אליי לקליניקה ראיתי מצוקה עצומה, מריבות, ביטויי קנאה וכמובן שהקשר הסתיים בסופו של דבר. הדבר גם הוכח במחקרים, שאחד מהם מצוטט בפרק על מונוגמיה בספרי, כך שלא זה נראה לי הפתרון לתסכול המיני שלך. בהחלט לא ניתן ולא רצוי לכפות על בן זוגך יחסי מין שהוא אינו מעוניין בהם. אני יכול להציע שני דברים: 1. לפנות לטיפול סקסולוגי 2. לעשות את חשבון הנפש שלך ולערוך סוג של "ממוצע משוקלל" של כל מרכיבי הקשר. אם התוצאה חיובית מספיק, ויש מספיק היבטים אחרים בקשר, הייתי סופג את אי-ההתאמה. אי-אפשר לקבל את הכול בחבילה אחת. אם לא, אין מנוס מלפרק את החבילה ולחפש שותף אחר לחיים, תוך מודעות לכך שאף פעם לא תקבל את כל מה שאתה רוצה מאדם אחד. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

31/01/2022 | 17:41 | מאת: מתו

האם זה הגיוני שמשהו שאהב נשים כל חייו פתאום יעדיף גברים ? ואם כן למה זה קורה?

שלם מתן, אבחון הנטייה המינית נעשה נכון לרגע האבחון. לכל אדם פוטנציאל להימשך לשני המינים, אך בגלל המחיר החברתי של הומוסקסואליות, רוב האנשים מדחיקים את המשיכה לבני מינם. אם ההדחקה אינה חזקה מספיק, המשיכה לבני אותו מין פורצת למודעות עם או בלי המשיכה למין השני. בהצלחה, https://www.Shrink-Friendly.co.il

שמעתי שיש תופעה שבה גברים ונשים שנמשכו לבני המין השני באיזה שהוא שלב התהפכו לבני מינם איך קוראים לזה וכמה נפוץ זה באיזה שיחכות ?

שלום יונתן, כולנו נולדנו עם פוטנציאל להימשך לשני המינים. הואיל ואנו חיים בחברת הרוב ההטרוסקסואלית, רובננו מדחיקים את המשיכה לבני מיננו. אם משיכה זו חזקה, היא פורצת אל התןדעה מוקדם ואנו מדחיקים את המשיכה למין האחר. במצבי ביניים נמצאים ביסקסואלי הנמשכים לשני המינים בעוצמות שונות בתקופות שונות בחייהם. קיים מונם הנקרא "נזילות מינית" (Sexual flidity) המציין את התופעה של שינוי הנטייה המינית לאורך החיים. מניסיוני המקצועי, לפחות בטיפול בגברים, שינוי הנטייה הוא הדרגתי מהטרוסקסואליות להומוסקסואליות. יש והשינוי מתרחש מוקדם בחיים, בעיקר בקרב בני הדור הצעיר, ויש והשינוי חל בגיל מבוגר יותר אצל בני הדור המבוגר יותר, שהתחילו את הפעילןת המינית לפני עשרות שנים כשהומוסקסואליות הייתה פחות לגיטימית והם הדחיקו את משיכתם לבני מינם. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין htpps://www.shrink-friendly.co.il

השאלה נענתה בפירוט ב-29.01

בני על הרצף האוטיסטי והוא אומר שהוא הומו מה לעשות במקרה כזה כי לפעמים אומרים שנטייה מינית אצל אוטיסטים זה אחרת מאנשים רגילים

שלום דנה, לא ידוע לי על כל קשר בין אוטיזם ונטייה מינית. במגבלה של ייעוץ בפורום, בלי לדעת את פרטי המקרה, המלצתי היא לקבל את הנטייה המינית שעליה מצהיר בנך, לקבלו כמות שהוא ולספק לו את התמיכה ההורית המתאימה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https;//www.Shrink-Friendly.co.il

21/01/2022 | 14:16 | מאת: א בן 21

שלום אני בן 21 לפני שנה קרה לי שהמשיכה לנשים ירדה אני לא נמשך לנשים כמו פעם ורק לציין שפעם התחרמנתי מנשים ואוננתי עליהן ויש לי מחשבות שאולי אני הומו או בי ואני לחוץ מזה מאוד ואני לא יודע מה לעשות אך פעם בחיים שלי לא נמשכתי לגברים יש פנטזיות על גברים אל אני אף פעם לא דמיינתי מתנשק גם לא בשנה שזה קרה לי הייתי חרמן על הנשים ועכשיו אני חושב שיש לי אולי משיכה לגברים אני לא יודע אני כל הזמן בודק באתרי פורנו באופן אובססיבי 24 7 עם אני כזה או לא חשבתי לצאת מהארון כבי אך כולם אומרים לי שאני סטרייט וזה נזק אמרתי מה לעשות? ועוד שאלה אתה מדבר על הדחקה האם אתה מתכוון לזה שמשהו היה סטרייט והוא הפך להומו?

שלום א', משיכה או אי-משיכה לגברים אינה נקבעת עפ"י משיכה או אי-משיכה לנשים. פנטזיות מיניות על גברים בצד סלידה מנשיקות איתם עשויה לרמוז על משיכה לגברים. טבעי שמשיכה לגברים תלווה חרדה במיוחד בגילך ואז החרדה גורמת לפנטז למשל רק על המראה החיצוני של גברים, בעוד שהנשיקות דורשות התגברות על הומופוביה (פחד מהומוסקסואליות). הבדיקות הכפייתיות באתרי פורנו רומזת יותר על הפרעה כפייתית הומוסקסואלית (חשש של גברים הטרוסקסואלים שמא הם הומואים או יהיו כאלה בעתיד, HOCD): https://www.shrink-friendly.co.il/am-i-gay-hocd/ זאת בניגוד לביסקסואליות המאפשרת משיכה לשני המינים ברמות שונות ובתקופות שונות: https://www.shrink-friendly.co.il/is-bisexuality-a-blessing-or-a-curse/ המלצתי החמה היא לפנות לאיש מקצוע מוסמך המתמחה בנושא. במיוחד במקרה הראשון מדובר ב-OCD שמלווה חרדה שעלולה להתפתח לדיכאון. את ההחלטה אם לצאת מהארון או לא, אני מציע לך לדחות עד שתתגבש נטייתך המינית וגם אז, אין כל דחיפות. זה צעד שאין חזרה ממני: https://www.shrink-friendly.co.il/guidelines-for-coming-out-of-of-the-closet/. קודם תסגור עניינים בינך לבין עצמך ורק אח"כ תשקול בזהירות את צעדיך באשר לשיתוף אחרים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.shrink-friendly.co.il

24/12/2021 | 07:43 | מאת: דניאל

שלום, המליצו לי לכתוב לך פה כי אולי תדע להגיד מה קורה לי. אני גבר הומו בן 31. אני נמצא בזוגיות כמה שנים, שמה שמחזיק אותה זה בעיקר החברות. יש ירידה בסקס שלנו ואני מוצא עצמי מסתכל על המון גברים בחוץ אבל לא עושה כלום כי הקשר סגור. הבעיה שאני מרגיש- כשאני נמצא בסיטואציות שאני רואה בהם גברים יפים, למשל ברחוב, אוטובוס, קניון, אני מצד אחד נהנה ומרגיש משיכה ומצד שני מרגיש מוצף כזה, מקנא, רצון ממש לגעת בהם ופנטזיות להיות יפה ומוצלח כמוהם. המפגשים הרנדומלים האלו ממש קשים לי, כל מפגש כזה ממש מעורר בי סוג של פחד. נגיד אתמול אחרי שזה קרה, ראיתי שלאחד מהם הייתה חולצה יפה, וזה ישר הלחיץ אותי וגרם לי לרצות כזו. אכלתי סרט על הביגוד שלי שהוא לא יפה וחתיכי כמו של הגבר הזה. אז הלכתי לקניון והתחלתי להיכנס לחנויות ולחפש דברים דומים שיושבים יפה. עוד משהו שקורה לי גם עם חברים גברים וגם עם גברים זרים. שאני מרגיש שמערכת היחסים איתם מבלבלת. מצד אחד הם חברים או סתם גברים זרים, אבל כל הזמן בא לי לראות להם את האיבר, לשכב איתם או סתם מגע וזה כמובן לא קורה. כל מה שכתבתי זה רגשות קשים ממש מרגיש שכולם יפים חוץ ממני, שכולם מצויידים חוץ ממני ושבא לי גם את מה שיש להם. ג'ינס כזה יפה, חולצה, גוף, איבר או שפשוט להיות הם😔😔😔

שלום דניאל, בהנחה שאתה הומו, אינני רואה בתופעה שאתה מתאר שום דבר יוצא דופן. ברור שגברים יפים מעוררים בך עוררות מינית ורצון לשכב איתם, כמו שבחורות יפות מעוררות זאת בגברים הטרוסקסואלים. ואולם, הסיפא של פנייתך נראה בעייתי הרבה יותר. בניגוד לגברים הטרוסקסואלים, שאין להם כל רצון להידמות לבחורות היפות שהם נמשכים אליהן, גברים הומואים רבים רוצים להידמות למושא תשוקתם, כלומר, לגברים ההומואים שהם נמשכים אליהם. חלק גדול מהם מנסה לעשות זאת ע"י אימונים מפרכים בחדרי כושר, אבל הדבר רק מעיד על דימוי עצמי נמוך. כמובן שכאשר מדובר על איבר המין הגברי (א) אין לך כל אפשרות לדעת את גודלו מהמראה החיצוני ו-(ב) הדבר אינו ניתן לשינוי. דימוי הגוף, או שביעות הרצון שלנו מהמראה החיצוני שלנו, הוא חלק חשוב מהדימוי העצמי שלנו ועיסוק-היתר שלך בנושא מעיד על דימוי גוף נמוך שהוא כנראה חלק מדימוי עצמי נמוך - ובכך יש לטפל במסגרת טיפול פסיכולוגי מסודר. בינתיים, הטיפ היחיד שאני יכול לתת לך במסגרת המצומצמת של פורום באינטרנט הוא לנסות להפסיק להשוות את עצמך לאחרים. השוואה כזו תמיד נגמרת רע. אתה מי שאתה, אין אדם בלי תכונות טובות ובצד הטיפול אני מציע לך ללמוד ולטפח דברים שמעניינים אותך. כל למידה תורמת לדימוי העצמי. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

קראתי שאפשר לזהות נטייה מינית על פי תווי פנים זה נכון?

שלום אבי, מעולם לא נתקלתי בטענה כזו והיא נשמעת לי חסרת שחר. אני מניח שהבסיס לכך בתפיסת ההומואים כנשיים. בברכה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

30/11/2021 | 21:49 | מאת: אבא

הבן הודיע לי שהוא טרנסג'נדר, בגוף אישה. בן\בת 16 עכשיו. אני מקבל ומפנים שזה המצב אבל לא עוזב אותי העניין שלא היו סימנים מוקדמים בכלל ואם אני יכול לחשוב על סיבות אז אלו סיבות סביבתיות. משברים במשפחה, גירושין, ילדה קטנה שלוקחת תשומת לב..בנוסף לשנתיים של סגרים ומבצע בעזה ודכאון שהיה מההתחלה ולאורך כל הדרך. אני מבין שהסיבות לא משנות ושחשוב שאקבל אותו במלוא המשמעות וללא ספק אך האם זה כך? האם לא כדאי שבמקביל לקבלה ולתהליך איתה אבחון בליווי מקצועי את הסיבות הסוציולוגיות? או שאין תהליך הפיך? עכשיו החיבור שלו לקהילת הלהטבים כמובן חשוב וטוב מאוד החיבוק אך האם זה איננו חיבוק דב? שלא יוכל לצאת ממנו? ההתעסקות, העניין, החיבוק הקהילתי של שותפות גורל...האם יש מקרים של מתבגרים שעברו את הגיל הזה וכמה שנים אחרי צבא איבדו (באמת) את הרצון או ההרגשה של שונות מגדר?

שלום רב, פורום זה מיועד לגברים הומואים וביסקסואלים. אנא הצב את פנייתך בפורום הייעוץ הפסיכולוגי לראנסג'נדרים: https://www.doctor s.co.il/forum-5840/ בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https//www.Shrink-Friendly.co.il

25/11/2021 | 19:18 | מאת: אור

אחד הדברים שהכי מקשיים עלי בלהיות הומו זה הצורך האובססיבי שלי להשוות את איבר המין שלי כל הזמן בין מה שיש לי לבין הבחור שאני שוכב/יוצא איתו. לרוב אני מפסיד זה קשה ואוכל אותי מבפנים שאיבר המין שלי לא גדול כמו שהייתי רוצה ורואה לפעמים אצל אחרים. איך מתמודדים עם הכאב הזה?

שלום אור, גודל הפין הוא נושא המעסיק גברים רבים, לא רק הומואים. לעתים קרובות, אמצעי ההכרות הוירוואליים המקובלים בין הומואים מוציאים מכלל פרופורציות מרכיבים ספציפיים מאוד במראה החיצוני והופכים את "שוק הבשר" לבלתי אנושי. שני דברים באופן הכללי ביותר: 1. אינך מקיים יחסי מין עם עצמך. אם הצד השני שוכב אתך, הרי שבסה"כ אתה מושך אותו מינית והוא מושך אותך. העיסוק האובססיבי שלך בגודל הפין שלך הוא אפוא נרקיסיסטי, כאילו היית עומד מול מראה ומתייחס אל עצמך כאובייקט מיני. 2. באופן כללי יותר, בל השוואה שאנו עורכים בינינו לבין הזולת פועלת לרעתנו, אם זה בצורת תחושות קנאה, קיפוח וכיו"ב. במקום השוואה זו מומלץ להשוות את מצבך הנוכחי למצבך בשלבים קודמים בחייך בכל תחום. בטוחני שתבחין בהתקדמות וההתפתחות. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

26/11/2021 | 00:44 | מאת: אור

תודה תוכל להסביר יותר על סעיף 1? על ההיבט הנרקיסיבטי והאוביקט המיני?

29/10/2021 | 16:23 | מאת: אביתר

#20214 יצאתי מהארון לפני כמה שנים והיום כולם יודעים. מאז התחלתי לצאת עם הרבה גברים והייתי בכמה קשרים ארוכים מאוד. אני תמיד מרגיש נחות ליד גברים אחרים, שהם יותר יפים ממני בעיקר לפעמים גם מוצלחים. זה ככה עם גברים זרים וככה עם בני זוג. לפעמים הייתי פוסל מלצאת לדייט עם מישהו בגלל שהוא נראה טוב מדי וזה מרגיש לי קשה. שאני רואה גברים באתרים/ברחוב אני תמיד רוצה להיות כמוהם. אומר לעצמי בלב שהייתי רוצה להיראות כמוהם-כמעט כמו כל מי שאני רואה. אבל גם רוצה לשכב איתם. יענו גם להראות כמוהם וגם לשכב איתם. לא מוזר? עכשיו אני בקשר עם מישהו כבר שנה, הסקס כבר רגיל ומונוטוני. אני מבלה המון בלצפות בפורנו ומפנטז על מגע עם עוד גברים אחרים. מרגיש שזה בסוף יתפוצץ ויהרוס את הקשר. אני עושה לעצמי שכלול בין זוגיות טובה שהסקס בה חצי כוח לבין לחיות חיי רווקות מלאי סקס תשוקה ופנטזיות. ושואל את עצמי אם זה שווה? הרי אני הייתי שם, מצד אחד נהנתי מאוד מצד שני הרגשתי בודד וריקנות. זה עוד יותר הסריט אותי זה שיש גברים כאלה יפים, מוצלחים. אחרי הסקס איתם הייתי מרגיש בדיכאון על זה שאני לא כמוהום, שזה אשליה שהם שלי. איך זה יכול להיות? שמצד אחד אני רוצה את זה ממש אבל הפגישות הסקס האלו הורסות אותי? והאם לוותר על הזוגיות הזו? מה מחכה לי בעולם החיצון? זה ממש קשה להיות בודד ולמצוא בן זוג, מצד שני מרגיש שאני גוסס מינית.

שלום אביתר, השאלה הזו זכורה לי היטב, עניתי עליה ודעתי לא השתנתה... ברמה תיאורטית יותר, אתה מעלה כאן את ההיבט הנרקיסיסטי שבהומוסקסואליות. אתה רוצה להיראות כמו הגברים שאתה נמשך אליהם, כלומר, להיות בן דמותו של הגבר הניבט אליך מן המראה, כמו שנרקיסוס התאהב בדמותו שניבטה אליו מן הנהר. כפי שכתבתי בפעם הקודמת, אישה הטרוסקסואלית אינה רוצה להיראות כמו הגבר ההטרוסקסואל שאליו היא נמשכת ולהפך. תוך כדי התהליך שתיארת, במקום ליהנות מאלה מאותם גברים שמושכים אותך ושכבת איתם, אתה משתמש בהם כמראה שמכערת את דמותך בעיני עצמך ומתעלל בעצמך. נדרשת כאן עבודה על עצמך, כנראה במסגרת טיפול פסיכולוגי, שתאפשר לך קודם כל, להבדיל בינך לבין אותו גבר נחשק ששכבת איתו, אח"כ הנאה ממנו ולבסוף, אך הכי חשוב, להעלות את הדימוי העצמי שלך ולשמוח על מי שנפל בחלקך. הרי אותם גברים נחשקים לא עשו לך טובה שהסכימו לשכב אתך לא עשו לך טובה. נסה לראות את עצמך דרך העיניים שלהם. אולי אתה לא כל כך נורא! בנוסף, כל למידה מעלה את הדימוי העצמי. ככל שתלמד יותר דברים שמעניינים אותך, הידע הזה יישאר עמך ושלך, בעוד היופי חולף, גם אם מטפחים אותו מהבוקר עד הערב במכוני כושר. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

02/10/2021 | 12:11 | מאת: עזרה דחופה

היי אני ממש צריך עזרה אני בן 16 ולפני כמה חודשים התחלתי לחשוב שאולי אני גיי ואז פשוט התחלתי לבדוק את עצמי ולא היה שום סימנים אבל אנ יאחד כזה שלא משחרר אז ככה שהפחדתי את עצמי עד מוות ממש פחד אמיתי ואז יום אחד אמרתי זהו אני גומר עם זה ואז הלכתי לראות פורנוגרפיה של הומואים ולא עמד לי ולא כלום והרגשתי הקלה לא עמד לי מזה ואחרי דקה עברתי לפורנוגרפיה נשים ועמד לי כרגיל ואחרי כמה ימים אמרתי לעצמי טוב עוד כמה ימים אני ישכח מזה אבל המשכתי להטריד את עצמי ואחרי איזה שבוע שוב פעם בדקתי ונכנסתי לפורנו הומואים ופתאום עמד לי לא הבנתי מה קורה לי נבהלתי בכיתי והייתי בחרדות כל החיים שלי אהבתי בנות ונשמכתי לבנות גם בקטעים עם חברים בצחוק או בשליפות או משהו כזה לא נמשכתי בחיים שלי היה לי טראומת ילדות ופחד ובגיל 12 שנכנסתי לפורנו ולא היה לי כוח להמשיך פשוט לשניה אחת הייתי מסתכל על איבר המין של הגבר והייתי גומר ולא חשבתי על זה ואחרי בערך שבועיים לא היה לי כוח אז ניסיתי את זה וזה לא עבד לא משנה כמה הייתי מסתכל על האיבר מין של הגבר לא הייתי מגיע לגמירה רק על נשים ומאז שפתאום עמד לי מגייז אני בפחדים (אני עדיין בחיים שלי לא הרגשתי משיכה רומנטית לגברים) וגם שאני מסתכל נגיד עכשיו על פורונו גייז ועומד לי אני לא מרגיש שום משיכה!! במידה ואני בהתקף פחד יכול לבוא ''משיכה'' וגם זה לשניה כל מה שאי פעם בדתי לא נמשכתי לבנים לא אני פשוט מרגיש שזה לא אני לפי מה שהבנתי זה פחד שהתצבר אצלי גם מהילדות והכל התפרץ אחרי הפעם הראשונה שראיתי פורנו גייז עשיצי עבודה עם עצמי לא לפחד וגם היה לי פעם אחת שהייתי פשוט מיואש מזה ואז אמרתי יאללה סעמק אז שאני יהיה גיי ואז נכנסתי לפורנו הומואים ופשוט לא עמד לי וכל הפעמים שהגעתי למצב שלא היה לי כבר אכפת לא עמד כיאלו זה נעלם וגם בחיים שלי לא התלהבתי לדבר עם עוד גבר או משהו כזה תמיד תמיד הייתי בצד של הסטרייט בבקשה עזרה אתה לא מבין עד כמה העזרה שלך יכולה לעזור לי אני בתקופה קשה תודה מראש

שלום וברכה, אילו היית מבוגר יותר, רוב הסיכויים היו שאתה סובל מהפרעה טורדנית-כפייתית הומוסקסואלית (HOCD) עליה תוכל לקרוא במאמר הבא: https://www.shrink-friendly.co.il/am-i-gay-hocd/ מדובר בהטרוסקסואלים החוששים שמא הם הומואים מודחקים או יהפכו להיות כאלה למרות שהם נמשכים רק לנשים. במקרה של נער מתבגר כמוך מה שמטריד הוא יותר החרדה הקשה שעלולה לפגוע בכושר הריכוז שלך. המלצתי לך אפוא היא לבקש הפניה לפסיכיאטר לילדים ונוער שירשום לך תרופה המיועדת בדיוק לסוג זה של פחדים. אל תיבהל מההמלצה. רבים בגילך ומבוגרים ממך נוטלים תרופות מסוג זה. על נטייתך המינית נדבר אחרי שתסיים את שירותך הצבאי (-; בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

יש לי חבר/ה שמשרת/ת איתי בבסיס שמגדיר את עצמו/ה כלא בן ולא בת ואומר/ת שהוא או היא גם וגם ובהתחלה שהוא ראיתי אותו בבסיס התבלבלתי ולא ידעתי מה להגדיר אותו/השאלתי איך קוראים לזה וחיפשתי את השם ומצאתי שקוראים לגנדר קוויר ויש לי שלוש 1שאלות האם יש סימני מין מוגדרים לזה , 2האם המשיכה שלהם היא ביסקסואלית , קראתי שיש דבר כזה גם א גנדר כלומר חסרי מגדר האם זה אותו דבר?

שלום יעקב, ג'נדר קוויר מציינת תפיסה של רצף בין זכר לנקבה ומהווה מטרייה לווריאציות שונות של קבוצות מיניות ספציפיות כמו טראנסג'נדרים הקיימות בתוך קהילת הלהט"ב. המאפיין את הפרטים הללו הוא שהם אינם תופסים את עצמם כגברים או כנשים ולהרגשתם החלוקה הדו-קוטבית בין נשים לגברים אינה מתאימה לתפיסתם העצמית. מבחינה היסטורית, הגמישות הזו היא תוצאה של המאבק הפמיניסטי לשוויון בין גברים לנשים ולתפיסה של נזילות מינית (sexual fluidity), כלומר, שהנטייה המינית אינה קבועה ומשתנה לאורך טווח החיים. תפיסה זו עולה בקנה אחד עם תיאוריות פסיכואנליטיות כמו זו של פרויד שטען שכולנו נולדים ביסקסואלים אך רובנו מממשים רק את המשיכה לבני/ות המין האחר ומדחיקים את המשיכה לבני/ות אותו מין בגלל הסנקציות שמטילה החברה על משיכה לבני אותו מין ועם תלמידו קארל גוסטב יונג שטבע את המונחים "אנימה" לציון החלק הנשי בגבר ו"אנימוס" לחלק הגברי באישה. אין כל בסיס גנטי מוכח לנטייה מינית ואנשי המקצוע העוסקים בתחום סבורים שמדובר ביחסי גומלין שקיימים בין גורמים מולדים לגורמים סביבתיים. אולי המאמר הבא יעזור לשפוך אור על הבהרת מונחים בסיסיים הקשורים לנושא: https://www.shrink-friendly.co.il/gender-identity-and-sexual-orientation/ בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

17/09/2021 | 16:52 | מאת: מנור

שלום שמי נאור, הומו, חיי בתא עם בן זוג משתף בסוגיה מסוימת אולי זה ישמע מצחיק בשורה הראשונה אבל תאמין לי שלא, אני סובל באמת סובל. אני חי בעולם בתחושה שכל מה שבא לי לעשות זה סקס עם כל גבר שאני פוגש, רואה ברחוב, בעבודה באמת בכל מקום. אני מגיע לים,לחופשה, לקניון, לחדר כושר ובמקום להינות מהמטרה העיקרית אני סורק את כל הגברים, מפנטז על מין איתם והכי גרוע מרגיש קנאה חזקה על זה שהם יפים, כמעט כל מי שאני רואה, ורק אני לא. מרגיש קנאה חזקה ומגעילה שכל מה שאני רוצה זה להיות איתם בסקס ולהיראות כמוהם. הכי אוכל אותי שאני בזוגיות וזה מפריע לי, גורם לי לתסכול אבל זה לא נשלט אצלי מפחד שיום אחד נפרד כי אני לא יחזיק מעמד ויכנע למפלצת הזאת בתוכי וירצה להיות ביחסים פתוחים או פשוט לחתוך. והכל בשביל מה? סקס עונג רגעי שגומרים הכל נרגע והכל שוקע. מה יש לי? יכול לנסות לתת לי כיון? זה מוכר בפסיכולוגיה? שבת שלום נאור🌷🌸

שלום מנור, צר לי לאכזב אותך אך הרגשות והדחפים שאתה מתאר נשמעים לי טבעיים, נורמליים ושכיחים לחלוטין. פרויד חילק את האישיות ל-3 חלקים: ה-Id, ה-Ego וה-Super-Ego. ה-Id הוא החלק המולד הכולל בתוכו את הדחפים המיניים והתוקפניים הפועלים לפי עקרון העונג המבקש סיפוק מיידי; ה-Ego פועל לפי עקרון המציאות העוזר לנו להבחין בין האפשרי לבלתי-אפשרי מבחינת הנורמות החברתיות (למשל, אם אני נמשך לאשתו של החבר הכי טוב שלי ומנסה לשכב איתה, הדבר יהיה לא מקובל מבחינה חברתית ולא מוסרי מבחינה מצפונית); ה-Super-Ego שלצורך העניין נגדיר אותו כמצפון, כולל את האיסורים המוסריים (בדוגמא הנ"ל: "לא תנאף"). בניגוד לבקשתי בראש הפורום, לא ציינת את גילך, אך אני מניח שאתה נמצא בתקופה שבה ההורמונים משתוללים והדחף המיני חזק מאוד, אך אינך מתחיל עם החתיכים המקיפים אותך בגלל מעצורים שמציב ה-Ego, כלומר, אין זה מציאותי להתחיל עם כל החתיכים, מה גם שאינך יודע אם הם מעוניינים בך. בהנחה שהקשר שלך עם בן הזוג שלך הוא מונוגמי, גם ה-Super-Ego עוצר אותך בגלל האיסור המוסרי החל על יחסי מין עם אחרים בקשר מונוגמי ואתה שומר אמונים לחברך (עוד על מונוגמיה בקשר בין גברים תוכל לקרוא בפרק העוסק בכך בספרי "בין בושה לגאווה" ובמאמר הבא: https://www.shrink-friendly.co.il/monogamy/.) כפי שאתה רואה, הדבר בהחלט מוכר בפסיכולוגיה ואין בו כל פגם, כל עוד אינך מאבד שליטה על הדחפים ואינך מממש אותם. איש אינו מפסיק להימשך לאנשים אחרים משום שהוא נמצא בזוגיות ואף מותר, ולפעמים רצוי, לפנטז על גברים אחרים גם בזמן סקס עם חברך, שכן בזוגיות קיימת שחיקה הדרגתית של המשיכה המינית הראשונית. התייחס לחתיכים הרבים סביבך כמו אל סרט פורנו. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

קראתי מאמר שאומר שמשהו שהיה פעם סטרייט לגמרי התחיל לפתח הומו סקסואליות ענית לי על השאלה הזאת פעם אבל לא באמת הבנתי על מה התכוונת אז חקרתי קצת על הנושא וקראתי על מאמר שאומר שטראומה וחרדה יכולה לשנות את הנטייה המינית לכייוון ההומוסקסואלי

שלום ט', כתבתי שבניסיוני בטיפול בגברים ביסקסואלים בשנות ה-30-40 שלהם חלקם דיווחו שבהיותם צעירים מאוד נמשכו רק לנשים (אולי בגלל הומופוביה = פחד מהומוסקסואליות ומהומואים) ובהמשך חיים נחלשה המשיכה לנשים והתפתחה משיכה לגברים שהלכה והתחזקה על חשבון משיכתם לנשים. לא ידוע לי שניתן לשנות משיכה מינית באף כיוון, דובר בתהליך ספונטאני ולא בניסיון טיפולי ולמותר לציין שלגברים הטרוסקסואלים אין כל עניין להפוך להומואים. כמו כן, אין כל הוכחות מחקריות לכך שגברים הומואים סבלו בילדותם מפגיעה מינית יותר מאשר גברים הטרוסקסואלים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

11/09/2021 | 14:02 | מאת: תמר

קראתי באחת התגובות שלך שאמרת שביסקסואליות הי מתחילה כנטייה מינית נורמלית (סטרייטית) ואז היא משתנה האם נטייה זו היא מולדת או נרכשת?

שלום תמר, לפי פרויד, כולנו - גברים ונשים כאחד - נולדים ביסקסואלים, כלומר, בעלי פוטנציאל להימשך לשני המינים, אך הואיל והחברה מטילה סנקציות על הומוסקסואליות, רוב האנשים מדחיקים את המשיכה לבני מינם ומודעים רק למשיכה למין האחר. אצל מקצת האנשים פורצת המשיכה לבני מינם למודעות, אם באופן חלקי, ואז הם נמשכים בעוצמות שונות לשני המינים ומקצת האנשים נמשכים רק לבני מינם. הואיל ומדובר על הדחקה לתת- מודע שאינו ניתן לצפייה, התיאוריה הפסיכואנליטית אינה נחשבת "מדעית" במובן המקובל של המילה, אלא דומה יותר לתיאוריה דדוקטיבית הבנויה על היגיון פנימי, כמו תיאוריות פילוסופיות. מנגד, לא נמצא עד כה הסבר גנטי. המחקר המודרני בתחום מצביע על תקופות שונות בחיי ביסקסואלים משני המינים שבהן הם נמשכים לשני המינים בו זמנית, אם כי בעוצמות שונות, לבני מינם בתקופה מסוימת ולבני המין האחר בתקופה אחרת. התופעה ידועה בשם "נזילות מינית" (sexual fluidity), נמצאה יותר בנשים מאשר בגברים ולפחות מניסיוני בטיפול בגברים ביסקסואלים המשיכה לנשים קודמת למשיכה לגברים (כנראה בגלל הומופוביה בגיל ההתבגרות) והמשיכה לגברים מתפתחת או נוצרת ככל שמתבגרים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

09/09/2021 | 11:21 | מאת: נדב

שלום רב. אני עם בן זוג כבר כמה שנים טובות. לאחרונה הוא התוודה שקשה לו לחדור אלא רק להיחדר. הוא אומר שזה לא מושך אותו, שקשה לו לתפוס עצמו בצד החודר, שאין בזה שום קשר לחוסר משיכה אליי ושהוא מוכן לבצע כל תחליף אחר שהוא לא חדירה. אני מרגיש שהוא לא מתאמצץ מספיק וזה די פוגע במיוחד שאני כן מסוגל לחדור. האם יש סיבה להיפגע מזה או שהדבר טבעי ועליי להכיל את זה? תודה רבה לך מראש

שלום נדב, שאלתך מזכירה לי את הפרשנות שנותנות נשים לאימפוטנציה של בעליהן ובמקום להבין שמדובר בחרדת ביצוע של הבעל הן רואות זאת כירידה במשיכתו אליהן. אני נוטה להאמין לסיבה שהציג בפניך בן הזוג שלך אשר ייתכן שנוח לו יותר שאתה תמלא את התפקיד ה"גברי". נקודתית, אפשר לננסות החדרת דילדו ואם אתם חים יחד כמה שנים טובות, חבל להוציא את העניין מפרופורציות, לפתוח את הקשר ולסכן אותו. אם זקפתו של חברך לא נפגעה, אין סיבה לדאגה ובוודאי שאין סיבה להיפגע. עם זאת, כמה מפגשים עם מטפל זוגי לא יכולים להזיק כדי לוודא שלא מדובר בסימפטום של בעיה אחרת בזוגיות (מטפל זוגי בעל ניסיון בטיפול בהומואים ולא סקסולוג). לא כתבת את גילכם ומה היה מקובל ביניכם מבחינה מינית עד כה. בגיל מסוים, במיוחד עם בן הזוג היה בעיקר הנחדר, נפגעת הזקפה לפני חדירה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

06/09/2021 | 13:37 | מאת: יהונתן

שלום גידי וחג שמח לאחרונה גיליתי שאני ביסקסואל זה התבטא בזה שפעם אהבתי רק בנות ונמשכתי וגם אוננתי אליהן וכל בת שהייתה מרימה חולצה הייתי נדלק והיום אני מגלה שאני נמשך לבנים כמו שנמשכתי לבנות אך זה לא עושה לי טוב וההפך טוב לי שאני נמשך לשני המינים המינים כך תהייה לי אופציה לבחור אם מי אני רוצה אך לעומת זאת אני כל כך מתגעגע לתקופה שאהבתי בנות ולפני תמיד רציתי חברה ואף פעם לא חשבתי או נמשכתי לבנים לפני והשאלה שלי היא כזאת איך עובד תהליך התאהבות של בי האם זה ככל שהזמן עובר יותר נמשכים לאותו מין ויש ירידה למין השני או תלוי בתקופות מסוימות ?

שלום יהונתן, חבל שלא ציינת את גילך כפי שביקשתי לעשות בראש הפורום. לשלב בחיים יש משמעות מיוחדת לנושא שהעלית. כפי שציינת, אתה נמשך כיום לשני המינים ובכך הפכו חייך המיניים לעשירים יותר: https://www.shrink-friendly.co.il/is-bisexuality-a-blessing-or-a-curse/ השתנות הנטייה המינית לאורך טווח החיים היא תופעה מוכרת שתוכל לקרוא עליה במאמר הנ"ל. כמו כן, נכנס לשימוש המושג "נזילות מינית" ( sexual fluidity) המצביע על עוצמות שונות במשיכה לשני המינים. תוכל לקרוא על כך בהרחבה בפרק העוסק בביסקסואליות בספרי "בין בושה לגאווה" שראה אור לפני מספר חודשים בהוצאת עם עובד. ייתכן מאוד שכשהיית צעיר יותר היית הומופובי יותר ונטית להדחיק את משיכתך לגברים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.Shrink-Friendly.co.il

היי, אני לא נשוי, יש לי חברה ואין ילדים. בזמן האחרון נכנס לי פחד לראש של מה יקרה אם הילדים שלי יהיו הומואים או לסביות. תמיד ראיתי את החיים שלי כנורמליים ולא כמשהו יוצא מן הכלל ואני מפחד מהיום שבו הבן שלי יביא גבר הביתה. יש דרך לדעת בוודאות או ברמה סבירה שהבן שלי לא יהיה הומו? האם זה שאין לי ולחברה שלי במשפחה אנשים מהקהילה הגאה, מוריד את הסבירות לילדים מהקהילה? אשמח לתשובתך, יניב

שלום יניב, שאלתך מבטאת הומופוביה קיצונית (=פחד לא הגיוני מהומואים ומהומוסקסואליות). לגופו של עניין, אין כל דרך לנבא את נטייתם המינית של ילדיך. בשלב זה מקובל לחשוב שהומוסקסואליות היא תוצאה של שילוב בין גורמים גנטיים שאיננו יודעים עליהם מספיק לגורמים סביבתיים הקשורים ליחסים במשםחה בילדות. להרגשתי, עוצמת ההומופוביה שלך ראויה לבירור עם איש מקצוע מוסמך משום שהיא מעידה על אישיות נוקשה מאוד שלך. נתקלתי בשאלות של הורים שהיו מודאגים שמא התנהגות כזו או אחרת מהווה סימן להומוסקסואליות אך בעשרות שנות ניסיוני לא נתקלתי מעולם בדאגה כזו לביצה שעוד לא נולדה. ייתכן שזו אובססיה שלך שהיא חלק מהפרעה טורדנת-כפייתית (OCD) וכדאי לבדוק זאת בריאיון פנים אל פנים. בברכה, פרופ' גידי רובינשטיין https:// www.Shrink-Friendly.co.il

למה לאנשים על הספקטרום האוטיסטי יש בעיות בזהות המינית הכרתי אנשים אוטיסטים והם אמרו שהם או א מינים או ביסקסואלים וכו למה?

שלום נועם, לא ידוע לי על אף מחקר שבדק את הקשר בין נטייה מינית והספקטרום האוטיסטי. במספר קטן של מחקרים נמצא קשר בין נטייה א-מינית של גברים להפרעת אישיות סכיזואידית המאופיינת ע"י נסיגה מיחסים חברתיים וטווח רגשות מוגבל ביחסים אלה. בניגוד להפרעת אישיות נמנעת וחרדה חברתית, שבהן האדם מעוניין להתקרב לזולת אך חושש מדחייה וביקורת, בהפרעה הסכיזואידית המגעים החברתיים נתפסים כ"כאב ראש" מיותר ולאדם אין עניין ביחסים בין-אישיים. הואיל ויחסי מין הם מקרה פרטי של יחסים בין-אישיים והלוקים בהפרעת אישיות סכיזואידית אינם מעוניינים בהם, לא מפליא שכל המגעים החברתיים הדרושים להשגת יחסי מין עם אדם אחר אינם שווים את הטרחה, בלשון המעטה. על אף הדמיון ההתנהגותי, כמו המופנמות וההסתגרות בין הפרעה זו ל-highly functioning autism (לשעבר תסמונת אספרגר), מדובר בשתי ישויות קליניות שונות, שלא כאן המקום להרחיב עליהן את הדיבור. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

אז אתה אומר שכל מי שהעל הספקטרום הוא הומו ?

אני רוצה לדעת איך אפשר להפוך להומו כי נמאס לי מהמשיכה לנשים בגלל שלא הולך לי ושמעתי שאפשר להפוך מסטרייט להומו ואין דרך חזרה איך עושים את זה?

שלום נועם, לא ניתן לשנות את הנטייה המינית בשני הכיוונים לא בעזרת טיפול פסיכולוגי ולא באמצעים אחרים. מטרתו של הטיפול הפסיכולוגי היא לעזור לעצמך להשלים עם מי שאתה בכל המובנים. אינני מכיר ניסיונות של הטרוסקסואלים להפוך להומואים, אך טיפולי המרה בכיוון ההפוך הביאו נזק עד לכדי התאבדות. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

30/08/2021 | 16:18 | מאת: טל

אתה אומר במחקרייך שמצד אחד שנטייה מינית היא בחירה ואפשר להפוך מסטרייט להומו או ההפך ומצד שני אתה אומר לאנשים להשלים עם זה שאלה שניה אם יש מצב שגבר הופך מסטרייט להומו ואז מחליט שהוא רוצה להיות סטרייט ומתחיל להפוך חזרה לסטרייט?

שלום טל, מעולם לא אמרתי שנטייה המינית היא עניין של בחירה, אלא שאצל ביסקסואלים ייתכנו שינויים בעוצמת המשיכה לשני המינים. סביר להניח שהנטייה המינית היא תוצאה של גורמיםמולדים וסביבתיים. לא נמצא עד כה גן או צירוף של גנים המסבי את התןפעה. בשורה התחתונה, יהחו אשר יהיו הגורמים לנטייה המינית, לא ניתן לשנותה על ידי טיפול פסיכולוגי או אחר ומאמצי הטיפול מכוונים להשלמה עם הנטייה. בברכה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www. shrink-friendly.co.il

שלום אני בן 20 לקחתי סטרטרה לפני חצי שנה ומאז אני מרגיש משיכה עזה לגברים ופחות לשנים אני מרגיש ופעם זה היה ההפך קשה לפנטז על בחורה כמו שהיה לי פעם וקשה לי להענות מזה כמו פעם אני מרגיש שאין בכלל משיכה לבחורות ואני חושש ששמא הפכתי להומו ועוד שאלה האם זה אפשרי להפוך מסטרייט להומו

שלום י', ראשית, אין קשר בין הטיפול בסטרטרה לבין השינוי שחל לכאורה בנטייה המינית. שנית, לגבי השאלה שבכותרת - השאלה אם אתה ביסקסואל או הומו תלויה במשיכתך לנשים כיום. נטייה מינית נקבעת בנקודת זמן מסוימת בחיים והיא עשויה להשתנות בשלבי חיים שונים, במיוחד בגילך הצעיר מאוד. אנו מתייחסים לסולם קינסי הכולל 7 דרגות הנעות מהומוסקסואליות מוחלטת להטרוסקסואליות מוחלטת כשביניהן 5 דרגות של ביסקסואליות ברמות שנות: https://www.shrink-friendly.co.il/is-bisexuality-a-blessing-or-a-curse/ אם איבדת לחלוטין את משיכתך לבחורות, הרי שאתה הומו. שלישית, נטייה מינית בהחלט יכולה להשתנות, כאמור במיוחד בגילך הצעיר מאוד. למעשה, גם בגילים מבוגרים יותר אנו מדברים על "נזילות מינית" (sexual fluidity), כלומר, שינויים בנטייה המינית לאורך טווח החיים. ייתכן מאוד שבגילך המשיכה שהרגשת לבחורות הייתה תוצאה של הומופוביה (פחד מהומואים ומהומוסקסואליות) שכתוצאה ממנה הדחקת את משיכתך לגברים. כמובן, שכל הנאמר לעיל כפוף לתיאור הקצר שלך ולכן יש להתייחס אליו בצורה זהירה ומסויגת ואין הוא מחליף ייעוץ פנים אל פנים עם איש מקצוע מוסמך, רצוי בעל ניסיון בטיפול בנטייה מינית. אני מאחל לך שתמצא אורח חיים שתהייה שלם איתו וזכור שמיניות, חשובה ככל שתהייה, היא רק היבט אחד של חיינו וככל שתשקיע אנרגיה בלימודים ובפיתוח קריירה שמעניינת אותך, היא תטריד אותך פחות. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

15/08/2021 | 06:58 | מאת: אוהד לוי

למומחים היי, אני אוהד בן 25 גר באשדוד יצאתי מהארון לפני כמה שנים והיום כולם יודעים. מאז התחלתי לצאת עם הרבה גברים והייתי בכמה קשרים ארוכים מאוד. יש לי כמה בעיות 1. אני תמיד מרגיש נחות לי גברים אחרים, שהם יותר יפים ממני בעיקר לפעמים גם מוצלחים. זה ככה עם גברים זרים וככה עם בני זוג. לפעמים הייתי פוסל מלצאת לדייט עם מישהו בגלל שהוא נראה טוב מדי וזה מרגיש לי קשה. 2. שאני רואה גברים באתרים/ברחוב אני תמיד רוצה להיות כמוהם. אומר לעצמי בלב שהייתי רוצה להיראות כמוהם-כמעט כמו כל מי שאני רואה. אבל גם רוצה לשכב איתם. יענו גם להראות כמוהם וגם לשכב איתם. לא מוזר? לא החלטי? 3. עכשיו אני בקשר עם מישהו כבר שנה, הסקס כבר רגיל ומונוטוני. אני מבלה המון בלצפות בפורנו ומפנטז על מגע עם עוד גברים אחרים. מרגיש שזה בסוף יתפוצץ ויהרוס את הקשר. אני עושה לעצמי שכלול בין זוגיות טובה שהסקס בה חצי כוח לבין לחיות חיי רווקות מלאי סקס תשוקה ופנטזיות. ושואל את עצמי אם זה שווה? הרי אני הייתי שם, מצד אחד נהנתי מאוד מצד שני הרגשתי בודד וריקנות. זה עוד יותר הסריט אותי זה שיש גברים כאלה יפים, אחרי הסקס איתם הייתי מרגיש בדיכאון על זה שאני לא כמוהום, שזה אשליה שהם שלי. איך זה יכול להיות? שמצד אחד אני רוצה את זה ממש אבל הפגישות האלו לסקס איתם הורסות אותי? והאם לוותר על הזוגיות הזו? מה מחכה לי בעולם החיצון? זה ממש קשה להיות בודד ולמצוא בן זוג, מצד שני מרגיש שאני גוסס מינית.

שלום אוהד, 1. רגשי הנחיתות שלך לעומת גברים אחרים ראויה להתייחסות בטיפול פסיכולוגי אישי. הפחד מדחייה משותף לכל עולם ההיכרויות (גם ההטרוסקסואלי). כל דייט הוא "אודישן", סיטואציה מבחנית קשה, וככל שתימנע יותר, הפחד הזה יגדל. 2. הואיל ואתה הומו, ברור שאתה רוצה להיראות כמו הגברים שאתה מעוניין בהם מינית. זה ההבדל בין עולם ההומואים לעולם ההטרוסקסואלי. גבר לא ירצה להיראות כמו הבחורה שהוא נמשך אליה ולהפך. בעולם ההומואים יש דמיון בין אידיאל היופי (איך אתה רוצה להיראות) לבין מי שמושך אותך. אצל חלק מההומואים זה עובד כך וחלק דווקא מעוניינים בטיפוס שנראה חיצונית שונה מהם. 3. כשאתה בוחר בן זוג, אתה מתייחס למכלול של נתונים והמשיכה המינית נשחקת יותר מהר או פחות מהר. בזוגיות טובה החלקים שאינם מיניים, כמו שפה משותפת וכד', אמורים לפצות על השחיקה במשיכה ואז המין נעשה מתוך רגש. יש כל מיני הסדרים כמו קשר פתוח, שלכאורה מאפשרים ליהנות משני העולמות. אתה אמור לבחור בין הביטחון והיציבות שקשר זוגי אמור להעניק לבין חיפוש ריגושים מיניים עם אנשים זרים. קשה להחזיק במקל משני קצותיו. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

08/08/2021 | 03:12 | מאת: יוסי

שלום, אני בן 22, מאז שהייתי ילד אני שוכב עם גברים, לא הייתי מבין מה זה גדלתי עם זה, ועד עכשיו אני שוכב עם גברים, אני סונא את עצמי כל פעם, אני לא רוצה את זה אבל אני נמשך לגברים, כל הזמן הייתי רגוע עד שניסיתי לפני חודשיים לשכוב עם נשים, זו הייתה הפעם הראשונה שלי, לא הצלתחי, לא עמד לי!!, אני בכלל לא נמשך לנשים, אבל אני לא רוצה את הדרך הזו, אני רוצה להתרחק מגברים ולהיות עם חברה, אני כבר חודשיים לא מפסיק לחשוב על זה, מאוד מבולבל ומפחד שלא אמצא פתרון לבעיה שלי, החלום שלי להיות כמו כל גבר אחר, להתאהב בבחורה ולהתחתן ולהביא ילדים בעתיד, יש פתרון לבעיה שלי?

שלום יוסי, לצערי, לא ניתן לשנות את נטייתך המינית. ניסיון ששל עשרות שנים של טיפולי המרה לא זו בחבד שלא הצליח אלא אף גרם למטופלים נזק נפשי שנע מייאוש, דרך דיכאון וכלה בהתאבדות. לכן כל האיגודים המקצועיים לבריאות הנפש בישראל ובעולם פרסמו ניירות עמדה לפיהם טיפול כזה נחשב עבירה על כללי האתיקה המקצועית וברוב המדינות אף הוצא אל מחוץ לחוק. המאמץ הטיפולי בך יהיה צריך להיות מרוכז בניסיון לעזור לך להשלים עם משיכתך לגברים ולהתמודד עם הרגשות הקשים כל כך שהיא מעוררת בך. כיום היחס לתופעה ליבראלי הרבה יותר משהיה בתקופות אחרות ואני מאחל לך שתגיע לשלוות נפש. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

02/08/2021 | 07:41 | מאת: מתן

היי, אני בן 30 גודל איבר המין שלי הוא בערך 12 סמ ועובי רגיל. אני כל הזמן נמצא בחוסר ביטחון בגלל זה. אני מרגיש שהייתי רוצה שהוא יהיה גדול יותר כמו שיש לבנים אחרים. אני ממש מתעסק בזה הרבה לפעמים ימים שלמים. נגיד מדבר עם חברים ושואל כמה שלהם, מנסה לראות אצל אחרים בחדר כושר ואפילו שואל בנים באתרי היכרויות. גם שחברות יוצאות עם בנים השאלה הראשונה שבא לי לשאול זה מה הגודל שלו. או שאני מנסה לנחש לגבי בנים שאני רואה ברחוב. פשוט מרגיש שאם היה לי גדול כמו ששמעתי שיש לאחרים החיים שלי היו נראים אחרת. חיים באמת מאושרים. בדייטים לא אמרו לי משהו עליו זה משהו שאני מרגיש עם עצמי. מה קורה לי? למה זה ממש יושב עלי? מתן.

שלום מתן, אחלק את תשובתי לשניים: 1. לפי הסקירה המדעית המעודכנת ביותר, החל משנת 2015, לפי סקירה שיטתית בתחום אורך הממוצע של פין אנושי זקוף הוא בערך 13.12 ס"מ (11.46 ס"מ - 14.78 ס"מ). לפני שאתה נכנס לסרטים על כך שאורך הפין שלך קטן מהממוצע, שים לב לטווח, המצביע על כך שאורך הפין שלך הוא במסגרת הטווח הנורמלית (מעל הגבול התחתון).‏ זה מה שיש ועם זה צריך לנצח (אני מקווה שאין לך מחשבות על ניתוחים להארכת הפין). בדרך כלל, אורכו של הפין הרפוי אינו מעיד על אורכו של הפין הזקוף: Veale, D.; Miles, S.; Bramley, S.; Muir, G.; Hodsoll, J. (2015). "Am I normal? A systematic review and construction of nomograms for flaccid and erect penis length and circumference in up to 15 521 men". BJU International 115 (6): 978–986. 2. ברמה הפסיכולוגית, עיסוק-היתר שלך בגודל איבר המין, על אף תגובות הסביבה, הוא בסדר גודל של מחשבה טורדנית (אובססיה), שמחשידה בקיומה של הפרעה כפייתית (OCD). בהפרעה זו מרכז האדם את כל חרדותיו לנושא אחד מסוים במקום להתמודד עם המגוון הרחב של החרדות שאדם רגיל או חרדתי נאלץ להתמודד איתן. האובססיה מטרידה מאוד, מצד אחד, כפי שאתה יודע מעיסוק היתר שלך בגודל הפין שלך, אך גם פוטרת אותך מהתייחסות לחרדות בתחומים אחרים, מצד שני. אינני יודע עד כמה הדבר פוגע באיכות החיים ובתפקוד שלך. אם מדובר בפגיעה משמעותית בתחומים אלה, הייתי ממליץ על פנייה לטיפול פסיכולוגי. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

31/07/2021 | 14:46 | מאת: נאוא

שלום. קראתי את הספר המרתק אשמח להבין את נושא הפיצול שאתה מדבר עליו בין רגש למין בקרב גייז, למה הם מפצלים? בנוסף יש לי חבר קרוב גיי שהוא בזוגיות ארוכה ומספר על הצורך במין נוסף מעבר לבן הזוג, שאלתי אותו אם הוא מחפש רק סקס או מעבר והוא ממש יודע לומר שמה שהוא צריך זה סקס בלבד. זה גם יכול להתקשר?

שלום נאוא, פיצול בין מין ורגש הוא מקרה פרטי של מנגנון הגנה הנקרא "פיצול" (splitting): https://www.giditherapy.co.il/defense-mechanisms/. מנגנון זה נועד להפחית את החרדה הנובעת ממורכבות המציאות ע"י חלוקתו ל"טוב" ו"רע", "שחור" ו"לבן" וחוסר יכולת להכיל את גווני ודרגות הביניים של שני קצוות אלה. במקרה של הומואים פיצול בין מין ורגש עלול להעיד על חוסר קבלת הנטייה המינית השונה ואז האדם יכול למשל לקיים יחסי מין עם הומואים מבלי לפתח כל רגש אליהם ולנהל את חייו החברתיים רק בחברת הטרוסקסואלים. מה שאתה שואל לגבי חברך יכול להיות קשור לפיצול הזה, אך גם לנבוע משחיקה ביחסי המין עם בן הזוג שלו. הדחף המיני מבקש חידושים, ריגושים וגיוון (במיוחד אצל מי שנוטה לחיפוש ריגושים), בעוד זוגיות נועדה לענות על צורך בביטחון, כך שמבחינה זו מדובר בשני כוחות מנוגדים. מתגובתו של חברך משתמע שגם ברגש חלה שחיקה והגיוון שהוא מחפש אינו רק בתחום המיני. כפי שכתבתי בספר (במיוחד בפרק העוסק בזוגיות), גם כאשר מקיימים יחסי מין מחוץ לקשר הזוגי, לכאורה לצורך הגיוון בלבד, כימיה והתאמה במיטה עשויים לנבא שפה משותפת מחוצה לה ולאיים על הקשר הזוגי הקיים שייתכן שמיצה את עצמו. לדף הספר: https://www.shrink-friendly.co.il/between-shame-and-pride/. ניתן לקרוא פרק ראשון חינם ע"י הקלדה של המילים "בין בושה לגאווה - אתר עברית". בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.shrink-friendly.co.il/

20/07/2021 | 18:34 | מאת: Anonymous

שלום איך אדע אם אני הומו או hocd? אני בזוגיות עם אשה וטוב לי. מזה חודשיים לא מפסיק לחשוב על גברים. מה אני??? תודה

שלום אנונימוס, לפי תיאוריך אתה נמשך לני ורק "חושב" על גברים. לא ברור אם המחשבות הללו הן אובססיות שמא אתה הומו או פנטזיות מיניות המהוות משיכה לגברים: https://www.shrink-friendly.co.il/am-i-gay-hocd/ כפי שתראה במאמר הנ"ל, hocd הוא מצב שבו גברים נמשכים אך ורק לנשים, אך מקנן בהם חשש שמא הם נמשכים או יימשכו בעתיד לגברים. בבדיקה עם איש מקצוע מוסמך יש לבדוק האם אתה סובל מאובססיות נוספות, האם אתה עורך גם בדיקות של משיכתך לגברים ועוד. אם כן, מדוברצככל הנראה ב-hocd אך יש כאמור לוודא זאת בריאיון אישי. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

02/07/2021 | 12:16 | מאת: קוקילידה

היי אנחנו זוג בי- גבר ואשה. לאורך השנים ידענו על הנטיה אך פתחנו את הקשר שלנו בשנתיים האחרונות. עברנו תהליכים רגשיים שונים של הכרה בזהות, בצרכים האישיים והמון התקרבות רגשית והעמקה של הקשר והמיניות וגם עליות ומורדות אבל ברור לשנינו אנחנו אוהבים ורוצים להיות ביחד. יש לנו ילדים מבהס יסודי עד תחילת גיל התבגרות. אנחנו חשים שאנחנו מסתירים ומתחבאים מהילדים את היציאות מהבית וגם את האנשים בחיינו ( לא מזדמנים כרגע) וגם מסתובבים חופשי בקהילה וחוששים שזה יזלוג לילדים בהפתעה, מתוך רכילות. מצד שני, לא רוצים להפיל עליהם סוד קשוח שהם חיים במקום סטרייטי והטרונורמטיבי. הבית שלנו שונה מבית חד מיני שהילדים נולדו למציאות להטבית אלא כזו שהתהוותה ולכן היינו שמחים לשמוע חוות דעת איך להתנהל עם הילדים ואם אפשר לספר ואיך ( פתוחים לקבלת יעוץ) מרגיש שלהשאיר להם חור שחור לתהיות גם לא טוב וגם היינו שמחים לגדל ילדים פלורליסטים ופתוחים.

שלום קוקילידה, להערכתי, הנטיות המיניות שלכם הם הדבר האחרון שמעניין את ילדיכם הצעירים כל כך. ילדים זקוקים לתמיכה הורית וההתרשמות שלי היא שאתם הופכים את היוצרות בנושא הזה ומצפים לקבל אישור, לגטימציה או תמיכה מהילדים לנטיותיכם המיניות. קשה לי לראות איך הדבר ייוודע לילדיכם דרך רכילות ואם כן, אז דיה לצרה בשעתה. זו כן יכולה להיות הזדמנות שמזמנת המציאות (ולא אתם!) לשתף אותם ואז ניתן לעשות זאת בעזרת ייעוץ זוגי-משפחתי. מה שחשוב להם לדעת הוא שאתם עומדים מאחוריהם ומספקים להם תמיכה ולעניות דעתי אם תספרו להם ביוזמתכם כאמור תהפכו את חלוקת התפקידים של ילדים והורים. אין זה גם השלב ההתפתחותי המתאים בחיי ילדיכם להפוך אותם ליבראלים, פלוראליסטים וכד'. זה דבר שקורה או לא קורה מעצמו ואינו תלוי רק במה שתעשו או לא תעשו. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

29/06/2021 | 22:19 | מאת: יונה

שלומות, קראתי על הנושא אך לא הבנתי מה הגורמים להיוצרות הפרעה זאת ועל מה היא יושבת?

שלום יונה, ההפרעה שציינת היא סוג ספציפי של OCD המאופיין בכך שגברים הנמשכים רק לנשים, ולרוב גם מקיימים עמן מערכות יחסים ממושכות, חוששים שמא הם הומואים או עתידים להפוך לכאלה בעתיד. אובססיות אלו מלוות חרדה ובדיקות כפייתיות (קומפולסיות) של הזקפה תוך צפייה בסרטים פורנוגרפיים של הומואים והשוואתה לזקפה תוך צפייה בסרטים מקבילים בהם מתקיימים יחסי מין בין גברים לנשים. כמו כן, מופיעים רגשי אשם כלפי בת הזוג שמא הם הומואים ובכך מוליכים אותה שולל, שכן המשיכה לנשים עתידה להתחלף למשיכה לגברים (מאמר מקיף יותר בנושא: https://www.shrink-friendly.co.il/am-i-gay-hocd/). כשמדובר ב-OCD, ההשערה הרווחת בעיקר בקרב הפסיכיאטרים, היא שמדובר בהפרעה שמקורה פיזיולוגי - ספיגה חוזרת של המוליך העצבי סרוטונין ולעתים גם של נוראדרנלין חזרה לסינפסה במוח והטיפול התרופתי שניתן נועד למנוע ספיגה חוזרת זו. התרופות הרווחות בשימוש הן מקבוצת SSRI (למשל פרוזק) או SNRI (למשל ויפאקס/אפקסור המכוון גם לנוראדרנלין). טיפול זה אמור להפחית את החרדה הנלווית לאובססיות ולאפשר טיפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית-התנהגותית (CBT) שנועד לשנות עיוותים קוגניטיביים שליליים לדפוסי חשיבה רציונליים יותר ודפוסי התנהגות ע"י טכניקה של חשיפה ומניעת תגובה המכוונת למניעת הקומפלוסיות. אין הסבר מדעי מדוע אצל אדם מסוים התוכן של האובססיות מתייחס לנושא כזה ואצל אדם אחר לנושא אחר. גם הטיפול באובססיות העוסקות בנושאים שונים זהה. מנקודת-מבט פסיכואנליטית, ניתן לפרש את החשש להיות הומו כהומופוביה (פחד אי-רציונלי מהומוסקסואליות ומהומואים) או כהומוסקסואליות לטנטית (סמויה), אך הואיל ומדובר בתופעות מודחקות ולא מודעות, קשה להוכיח זאת. תמיכה מסוימת לכך ניתן לקבל מהעובדה שלפחות לפי ניסיוני ההפרעה מופיעה אצל גברים ממשפחות מסורתיות ושמרניות. בברכה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

28/06/2021 | 18:08 | מאת: אנונימי

אהלן אני הומו רווק, לצערי לא מצליח להיגמל מסקס. כמה פעמים בשבוע אני יוצא לשכב עם גברים שאני מכיר בכל מיני אתרים. מצד אחד זה כיף מצד שני אני מרגיש אחרי שאני גומר ריקנות. זה מוכר?למה זה? עוד משהו יש לי קטע עם איברי מין גדולים. זה ממש חשוב לי לשכב עם גברים בעלי ז' גדול . תכלס אני גם מקנא שיש להם כזה אבל גם נמשך לזה ורוצה להינות מזה אצלהם. זו אובססיה?

שלום אנונימי, לא ציינת את גילך ואת ניסיונך המיני, דבר המגביל את יכולתי להתייחס לפנייתך. כל מה שאתה מתאר שכיח למדי, במיוחד בגיל צעיר. לריקנות שאתה מרגיש עשויים להיות מספר הסברים המחייבים הכרות אישית אתך. תלוי עד כמה היא מציקה לך. ייתכן שאתה מחפש יותר מאשר רק מין אך מסיבות שונות שיש לברר בייעוץ אישי אתה נמנע מכך. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https:// www.Shrink-Friendly.co.il

27/06/2021 | 21:15 | מאת: אמירה

היי גידי יקר קראתי ונהנתי מאוד מספרך הייתי רוצה לבקש המלצות על ספרים נוספים בתחום הטיפול והפסיכולוגיה סביב להטב בשפה העברית האם יש?

שלום אמירה, תודה על התעניינותך בספרי. הספרים שאני מכיר בעברית ישנים למדי, ספציפיים יותר ואינם עוסקים רק בפסיכולוגיה: - "החיים בוורוד" מאת גיא שילה בהוצאת רסלינג עוסק בבני נוער הומואים ולסביות - "אמא יש לי משהו לספר לך" מאת דבורה לוז ז"ל ושרה אבני בהוצאת שופרא מציג סיפורי יציאה מהארון של הומואים ולסביות ותגובותיהם של הוריהם - "הארון והעיתון" מאת עמית קמה בהוצאת הקיבץ המאוחד על תולדות העיסוק התקשורתי בהומואים ולסביות ועוד כמה ספרים הרבה יותר ישנים שהם ספרי פרוזה בנושא. מומלץ להיכנס לקטלוגים של הספריות האוניברסיטאיות ולחפש בעזרת מילות מפתח באנגלית דווקא בשדה הנושא ואז מתקבלות בד"כ גם תוצאות של ספרים בעברית וכן של עבודות גמר לתואר שני ושלישי באם נכתבו. כמו כן, ברשימת המקורות של ספרי תמצאי גם מאמרים וספרים בנושא בעברית. למיטב ידיעתי, ספרי הוא הראשון והיחיד בעברית העוסק בפסיכותרפיה בגברים שבמגזר זה באוכלוסייה. בנוסף, באתר שלי שכתובתו מופיעה מטה מאמרים רבים שכתבתי במשך 30-20 השנים האחרונות הן באתר עצמו, הן באתרים אחרים והן טורים שכתבתי למדור "שרינק פרנדלי" לירחון אגודת הלהט"ב "הזמן הוורוד" ולאחרונה עדכנתי אותם. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

27/06/2021 | 15:03 | מאת: נאוה אליהו

היי, מקווה שזה המקום לשאול אני עובדת סוציאלית ויש לי בחור שמגיע למפגשים. מדבר המון על מין עם גברים. אני מרגישה שהוא רואה בהם אוביקט מיני בלבד כך הוא מספר על הרבה סקס עם גברים מבלי רצון לפתח מ'יחסים. מדוע קורת כזאת הפרדה? מזה משרת אצל גייז הרצון לסקס בלבד?

שלום נאוה, אני נוטה לראות את הסיבה לכך בראש ובראשונה בהתייחסות השונה בין נשים לגברים ליחסי מין ולמערכות יחסים. בספרה "בקול שונה" משנת 1974 מציינת הפסיכולוגית הפמיניסטית קרול גיליגן שבתהליך בחירת בני זוג גברים מעניקים משקל כבד הרבה יותר למראה החיצוני של האישה לעומת נשים שמחפשות בקשר קודם כל ביטחון ויציבות רגשיים. כמו כן, נמצא במחקרים שונים על הבדלים בין המינים (לפני שמתייחסים עוד לנטייה המינית) שגברים הרבה יותר מנשים נמשכים לריגושים, חידושים וסיכונים מאשר נשים. הואיל ומשיכה של גבר לגבר מערבת מן הסתם צירוף של שני גברים, שני הצדדים שואפים קודם כל ליחסי מין המתקיימים במפגש הראשון, שלעיתים הוא גם היחיד והאחרון ובמקרים יותר נדירים מתפתח לקשר זוגי (שגם בו קיימים הסדרים שונים, מדוברים ולא מדוברים, של צירוף צד שלישי ליחסי המין או יחסים פתוחים, לעתים מתחילת היחסים). גורם נוסף, לא פחות חשוב, שנידון בפרק ד' בספרי "בין בושה לגאווה" הוא ההומופוביה, כלומר, הסלידה האי-רציונלית של גברים הטרוסקסואלים מגברים הומואים (לרוב אם האחרונים "נשיים"): https://www.shrink-friendly.co.il/between-shame-and-pride/ הואיל וכולנו נולדים לתוך חברת הרוב ההטרוסקסואלית, אנו מפנימים את הנורמות שלה גם בקשר לתפקידי מגדר, לפיהם גבר הוא "גברי" ואישה "נשית". עד שהומואים מכירים הומואים אחרים הם מגיעים לגיל ההתבגרות או הבגרות המוקדמת ועד אז הם כבר מפנימים את ההומופוביה של הטרוסקסואלים שכוונה כלפיהם. הומופוביה מופנמת זו מושלכת גם על הומואים אחרים, בעיקר על הנשיים שבהם. להומואים שאינם מקבלים את משיכתם לבני מינם וחיים עימה בשלום קל יותר לשמור על תדמיתם הגברית כאשר הם מפצלים בין עולמם המיני, הכולל רק יחסי מין עם גברים, לבין עולמם החברתי הכולל את חבריהם ההטרוסקסואלים. על כך את בוודאי יודעת יותר ממני לגבי הבחור שבטיפולך. אם הוא בא מרקע שמרני ומסורתי, רמת ההומופוביה המופנמת שלו גבוהה יותר וחלק מההפרדה בין מין ורגש מתבטא בכך שהוא רואה את מגעיו המיניים עם גברים אחרים כתחום נפרד מעולמו החברתי והרגשי. תוכלי לעמוד על כך אם תשאלי אותו האם הוא מעוניין גם בקשר זוגי עם גבר. זאת כמובן בצורה בלתי-שיפוטית ובלי לרמוז לו שקשר זוגי עם גבר הוא הדבר הרצוי בשבילו. כל זאת, במישור הפסיכולוגי. בצידה קיימת גם המציאות ובאחד ממפגשיו הוא עשוי להיתקל בגבר שהוא גם ייקשר אליו מבחינה רגשית. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 46