איך יודעים אם הזוגיות שאני נמצא בה היא טובה?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

19/07/2016 | 12:27 | מאת: צ

שלום גידי, אני בזוגיות כבר 6 שנים עם בחור מקסים. בתחילת הקשר הכל היה מדהים ולא היה נראה שיש לו איזשהם חסרונות. עם הזמן הבנתי שהוא בנאדם מורכב יותר ממה שחשבתי, ושעליי גם להתאים את עצמי אליו, כמו שהוא מתאים את עצמו אליי. כיום אנחנו נמצאים במצב מאוזן, יש לנו הסדר מיני, אנחנו נוהגים לבצע מין מלא פעם בשבוע, כאשר יש שבוע הפסקה פעם בחודש. כלומר, סך הכל 3 פעמים בחודש מין מלא (במידה והוא מצליח להתנקות כמו שצריך) ושבוע אחד בחודש הפסקה להרגעה מכל הנושא המיני. הנושא המיני יותר חשוב לי מאשר לו. אני מרגיש קצת לבד בנושא. למשל, בפעם האחרונה ששכבנו אני התקלחתי ורציתי שגם נתנשק צרפתית תוך כדי האקט. אמרתי לו שאני מצחצח שיניים ושבא לי שהוא יצחצח גם כדי שנוכל להתנשק. הוא לא צחצח. המשכנו לאקט, הבלגתי. לאחר מכן רציתי תנוחה מסויימת והוא מיד דחה אותי ואמר שהוא לא יכול, שזה לא נוח לו. אני כל הזמן מרגיש כאילו שאני צריך לבחון אותו כדי לראות אם הוא האחד בשבילי, למרות שאנחנו ביחד כבר 6 שנים. אני לא יודע כל כך מה לעשות. אני אוהב את האיש הזה... הבעיה היחידה שלי איתו היא חוסר חום שאני זקוק לו במנות גדושות, לעתים קרובות. זה יכול להתבטא בחיבוק חזק שאני צריך. הודעת אסמס שבה ישאל לשלומי... כשהדברים האלה לא קורים - אני מיד חושב על הסקס ועל כמה שהוא לא עונה לגחמותיי. אני לא יודע ולא מצליח לקבוע אם טוב לי איתו או לא. אני לא מצליח לקבוע אם החסרונות גוברים עם היתרונות או היתרונות גוברים על החסרונות. אני לא יודע אם הוא האחד שלי, אפילו אחרי 6 שנים. אני הרבה יותר מפותח רגשית ממנו. הוא הרבה יותר מופנם ממני. אני פלפל חריף אש והוא קרחון באנטרטיקה. ולמרות כל אלה- אני רוצה למצוא את האיזון איתו. אני רוצה שיהיה לנו טוב ביחד. נכון שיש גם גברים אחרים בחוץ ושבכל רגע אני יכול ללכת ולנסות להתחיל פרק חדש בחיים. אבל אני לא רוצה פרק ב'. אני רוצה שמערכת היחסים איתו תהיה הכי קרובה למספקת שיכולה להיות. לי וגם לו. מה אני יכול לעשות על מנת לשפר את מערכת היחסים איתו? מה אני יכול לעשות על מנת לשפר את חיי המין שלנו? מה אני יכול לעשות על מנת להצליח לגרום לו לתת לי יותר חום? אודה לך מאוד לעזרה... זה לא מובן מאליו. כל טוב.

שלום צ', מתיאוריך עולה צורך עצום בתשומת לב ("במנות גדושות", כדבריך) שאינו בא על סיפוקו ע"י בן זוגך ונראה שאתה כורך זאת בנושא המיני. יחסי מין בתדירות של 3 פעמים בחודש לזוג שחי יחד 6 זה הישג די נכבד, אם אני משווה זאת למה שקורה אצל זוגות אחרים (הומואים וסטרייטים כאחד). שחיקה בתשוקה המינית בתוך קשר זוגי היא תופעה נפוצה מאוד, שכן הדחף המיני שואף לגיוון והזוגיות נועדה לספק את הצורך בביטחון ויציבות. יש לי ספק רציני אם את הצורך הגדול שלך בתשומת לב מישהו אחר יוכל לספק לאורך זמן, גם אם אולי זה יהיה המצב בשלב ההיכרות. שים לב למשפט הבא בתחילת פנייתך "עם הזמן הבנתי שהוא בנאדם מורכב יותר ממה שחשבתי, ושעליי גם להתאים את עצמי אליו, כמו שהוא מתאים את עצמו אליי". מאוד ברור שאנשים צריכים להתאים את עצמם זה לזה באופן הדדי ונשמע שהעובדה שיש לבן זוגך צרכים משלו הפתיעה אותך. לעומת זאת, התשובה לשאלות שאתה שואל בסוף פנייתך די פשוטה, גם אם קשה ליישום - להנמיך ציפיות, או יותר נכון, להתאים ציפיות ולהפסיק לצפות שבן הזוג ישתנה למענך בהתאם לצרכיך. לכל אחד מזג (temperament) משלו וגם רמה מסוימת של צורך מיני משלו. ככל שתצפה לפחות, תקבל יותר. בן הזוג אינו אמור להיות "תכנית כבקשתך". אם בשום אופן אינך יכול להסתפק במה שיש, תוכלו להיפרד, אך מתיאוריך נשמע שגם אם תמצא מישהו אחר, במוקדם או במאוחר יופיע אותו תסכול. כמובן שגם אינך יודע מראש האם ואיזה בחור אחר תמצא, ועוד פחות מכך, מה יהיה עתיד היחסים. המלצתי היא לפנות לייעוץ אישי (דווקא לא זוגי) כדי לבדוק דרכים לספק את הצורך שלך בחום ובתשומת לב בדרכים בוגרות יותר, תוך הגברת הקשב לצורכי הזולת, בין אם זה בן זוגך ובין אם אלה אנשים אחרים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים