לבטים קשים בנוגע לנטייה המינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

18/05/2016 | 11:08 | מאת: אלמוני

שלום רב כיום אני בן 22. מאז ומעולם נמשכתי לנשים אך מגיל 17-18 חשתי משיכה מינית כלשהי לגברים. תחילה זה הופיע קלות, לעיתים רחוקות מאד הייתי מוצא את עצמי מאונן על תמונות של גברים עירומים. בכל התקופה הזאת ועד מלפני שבועיים-שלוש הרגשתי משיכה גם לנשים. הייתי מתפתה מאד מציצים ואף התאהבתי בבחורה או שתיים בחיי. מלפני חצי שנה התחלתי להתאמן בחדר כושר ופתאום נחשפתי לגברים עירומים במלתחות הדבר עורר אותי מאד והייתי מנסה כל פעם להימנע מלהסתכל. בשבועיים האחרונים אני חש חרדה עצומה בנוגע לנטייה המינית שלי, חרדה שלא עוזבת אותי שכן אני חושש שהמשיכה לנשים נעלמה כליל וכל הזמן אני בודק האם אני נמשך לגברים והאם אני נמשך לנשים. אציין כי סרטונים של גברים שוכבים מפתים אותי הרבה פחות (כמעט ולא אפילו) מאלו של גבר בודד. מה קורה לי?? לעזרתך אודה!

שלום אלמוני, קראתי בעיון את פנייתך ואני מצטער לשמוע שאתה בחרדה. לפי תיאוריך קיימות שלוש אפשרויות, שיש לבחון אותן בייעוץ פנים אל פנים עם איש מקצוע מוסמך, בעל ניסיון בנושא: א. המשיכה המינית נמצאת על רצף בן 7 דרגות הנע בין הומוסקסואליות בלעדית להטרוסקסואליות בלעדית כשביניהם 5 דרגות של ביסקסואליות (משיכה לשני המינים בעוצמות שונות, שגם משתנות בתקופות חיים שונות: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187. אם זה המצב, המשיכה לנשים יכולה להתחזק שוב בשלב אחר בחייך (וצריך לזכור שאתה בתחילת הדרך). ב. ייתכן שמדובר בתהליך חד-כיווני מהטרוסקסואליות להומוסקסואליות. במילים אחרות, כאשר היית בגיל ההתבגרות היית נתון ללחצים חברתיים שבגללם הדחקת באופן בלתי מודע את משיכתך לגברים ורק המשיכה לנשים (המקובלת יותר מבחינה חברתית) עלתה לתודעה. כעת, כשבגרת מעט ונחשפת לגירויים נוספים, המשיכה לגברים פרצה לתודעה והמשיכה לנשים נחלשה. ג. קיים מצב, שנראה פחות סביר לפי תיאוריך, שבו גברים סטרייטים לחלוטין שנמשכים חד-משמעית אך ורק לנשים מפתחים חשש לא מציאותי שהם הומואים או עלולים להפוך להומואים: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=760. מדובר למעשה בהפרעת חרדה כפייתית, שבה החשש מפני הומוסקסואליות מהווה בה את המחשבה הטורדנית הדומיננטית. מה שברור הוא שאתה מאוד חושש מהאפשרות שמא אתה אכן הומוסקסואל ולכן זקוק לייעוץ, הכוונה וליווי בתהליך זה. חשוב שתהייה מודע לשני תהליכים חברתיים שתופסים תאוצה בתקופתנו: (א) קבלה הולכת וגדלה של הומוסקסואליות בחברה (ב) עלייה מתמדת בשיעור הגירושין (ועל כל זוג שמעז להתגרש יש הרבה זוגות שלכודים בנישואין אומללים ואינם מעזים או יכולים להתגרש - למשל, בגלל תלות כלכלית של האישה בבעל). כך שכלל לא ברור שה"אושר" נמצא בצד הסטרייטי והאומללות בצד ה"הומואי", אם כי כולנו גדלנו בחברה סטרייטית, שברובה עדיין הומופובית, ולכן חרדותיך מובנות. פנה לייעוץ, אפילו למספר קטן של שיחות אצל איש מקצוע בעל ניסיון בתחום, ובמקביל, אתה עדיין מספיק צעיר כדי לקבל את התמיכה המצוינת שמעניק ארגון הנוער הגאה igy.co.il ברמות שונות - החל מהשתתפות אנונימית בפורומים שבאתר, דרך קשר עם חונך וכלה בקבוצת תמיכה פנים אל פנים (הקבוצות הן בפרישה ארצית). כמובן שגם הפורום הזה יכול לשמש אותך לתמיכה ואשמח להתעדכן בהתפתחויות. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים