מהו מקרה חירום

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

26/03/2016 | 09:53 | מאת: נועה

פרופסור רובינשטיין שלום, השאלה שלי היא כזאת: מה נחשב בפסיכולוגיה כמקרה חירום? כלומר, איזה סימפטומים / התנהגות צריכים להיות אצל האדם כדי שטיפול בו יהיה דחוף יותר מאדם אחר, ואני דווקא מדברת ברמת הפסיכולוגיה הקלינית דינמית ולא במובן רפואי פסיכיאטרי. תודה :)

שלום נועה, מקרה חירום הוא אכן מונח הלקוח מעולם הרפואה ובמקרה זה פסיכיאטרייה. במשמעות הסובייקטיבית, הכוונה לכך שהאדם הסובל מרגיש דחיפות ואינו יכול לחכות עד לפגישה מסודרת עם איש מקצוע. דוגמא שכיחה לכך היא התקף חרדה, שבו אדם חש צורך לקבל עזרה באותו רגע וחייב, על כן, להגיע לחדר מיון. זאת, למרות שמשמעות הדחיפות היא סובייקטיבית לחלוטין ולא יקרה לו שום דבר יותר חמור אם לא יפנה. מבחינה פסיכיאטרית התפרצות של התקף פסיכוטי (למשל, התקף מאני) אף היא נחשבת כמובן מקרה חירום שבו האדם עלול לסכן את עצמו וסביבתו. אין משמעויות אחרות מבחינת הפסיכולוגיה (הקלינית והלא קלינית), אם כי יכולים להיות מצבים של סבל קיצוני של האדם עצמו ו/או של סביבתו, אך הזמן אינו ממלא בהם תפקיד מרכזי. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטייין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים