בני בן 13 לובש בגדים שלי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/03/2016 | 15:09 | מאת: אמא לילד בן 13

שלום פרופ רובנשטיין, לפני כמה שבועות גיליתי במקרה שבני לוקח מהארון שלי בגדים שלי, כולל נעליים (וחזיות ותחתונים) ושם אותם אצלו בחדר במקום ניסתר. לאחר כמה ימים החזיר אותם כי הבין שראיתי אותם (בלי שדיברנו על זה). הוא הפסיק לזמן מה- ועכשיו שוב בדקתי ואני יודעת בבירור שהוא לוקח ממני בגדים ולובש אותם בסתר בחדרו כנראה בשעות לילה או בוקר מוקדמות מאד. שאלתי היא- האם לשוחח איתו על כך? כיצד לפעול בנושא? האם זו תופעה שקשורה לזהותו המינית? האם קיים מקום ,פורום לבני נוער שאולי אפשר לכוון אותו לשם? בני לא דיבר איתי כלל על הנושא וגם בנתיים לא שאלתי אותו משום שברור לי שהוא מאד נבוך מכך.- אני אציין שאנו מאד קרובים והוא ביחסים מצויינים איתי מתמיד. תודה על עצתך בנושא.

שלום לך, אני מניח שאין תשובה אחת "נכונה" מבחינה "חינוכית". המלצתי האישית-מקצועית היא להניח לילדך ולנצל את הקשר הקרוב כדי להעביר לו את המסר שהוא יכול לדבר אתך על כל דבר ואת תקבלי אותו בכל מצב - כמובן, בעיתוי שתחשבי אותו למתאים, כשזה מתקשר לדברים אחרים שאתם מדברים עליהם. בהחלט יש קשר בין התנהגותו זו לבין זהותו המינית בעתיד כבוגר. זו התנהגות שנפוצה יותר בקרב הומוסקסואלים וטראנסג'נדרים, אם כי היא לא חייבת לנבא את הכיוון המיני. יש אתר של ארגון הנוער הגאה igy.co.il ובו פורום תמיכה, אם כי נדמה לי שהוא קצת צעיר בשביל זה. את יכולה לגשש ולראות אם יש שם פניות של בני גילו וכן להתייעץ עם מנהלי הפורום/האתר. כמו כן, יש עמותה פעילה מאוד להורי הומוסקסואלים tehila.org.il עם קבוצות תמיכה בכל הארץ ואמצעי התייעצות ותמיכה נוספים. כמו כן, את כותבת שאת קרובה אליו, אך חשוב לנסות ולקרב את אביו אליו בלי לכפות עליו פעילויות "גבריות". מניסיוני, לאבות קשה מאוד לקבל התנהגויות כאלו ונטייה מינית שונה בהמשך. רצוי מאוד לרכך אותו כך שבנך יוכל להרגיש שביתו הוא חוף מבטחים המקבל אותו ללא תנאי בהתמודדויות הצפויות לו. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

20/03/2016 | 16:36 | מאת: אמא לילד בן 13

תודה רבה ד"ר רובינשטיין. המלצתך עוזרת לי ואם ארגיש צורך אבוא גם לייעוץ אצלך באופן פרטי.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים