בדידות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

05/01/2016 | 23:38 | מאת: אריק

שלום גידי, אני בן 27 והומו בארון. מרגיש בדידות איומה לאחרונה. יש לי בנזוג אבל הוא בארון באופן קיצוני ואנחנו מבלים יחסית מעט ביחד. אין לי כ"כ חברים ואני די גרוע עם אנשים. קשה לי לייצר חברויות ולשמור עליהן. ניסיתי למצוא פעילויות של איגי/אגודה לגיל שלי אבל זה לא קיים או שהאתרים בקושי מעודכנים. אני תוהה מה אני יכול לעשות. כי אני לא רוצה להמשיך להיות לבד. האם יש דרך לקבל עזרה אנונימית מקצועית?

שלום אריק, קשר זוגי כששני בני הזוג נמצאים בארון הוא בפני עצמו גורם שתורם לבדידות, שכן הוא מבוסס על הסתרה ומגביל בילויים משותפים בפומבי (לאו דווקא במקומות בילוי של גייז): http://www.shrink-friendly.co.il/?p=140 בנוסף לכך, אתה מציין שאתם נפגשים מעט, לא ברור אם יש לכך קשר לעובדה ששניכם נמצאים בארון. אך זהו רק חלק מהסיפור. אתה מציין שאין לך כ"כ חברים ושאתה "גרוע עם אנשים". לפני שהייתי עוסק במציאת מסגרת (בין אם קשורה לנטייה המינית ובין אם לאו) למציאת חברים חדשים, הייתי ממליץ על בירור הקשיים החברתיים ופיתוח כישורים חברתיים, שכן אחרת גם אם תהיינה הזדמנויות ליצירת קשרים, יהיה לך קשה מאוד לשמור עליהם לאורך זמן. הגישה הטיפולית המתאימה ביותר לצורך כך היא טיפול קבוצתי שבו ניתן לברר בזמן אמת ובאווירה תומכת מה חלקך ביצירת המצב הבעייתי של הבדידות, מה הבעייתיות שלך בקשרים בין-אישיים ואיך ניתן לעשות דברים אחרת. עזרה אנונימית ניתנת רק בקווי מצוקה כגון "הקו הלבן" שמפעילה האגודה, אך פועלים שם מתנדבים שאינם אנשי מקצוע ולדעתי הם רק יוכלו להקשיב לך ולהפנות אותך לקבוצות של האגודה. המלצתי לפנות לטיפול קבוצתי באחד המכונים הפרטיים העוסקים בכך. במידה והנך סטודנט, ניתן לברר גם בשירותי הייעוץ הפסיכולוגי של האוניברסיטה. העזרה המקצועית לא צריכה להיות אנונימית. הציפייה שלך לאנונימיות מקורה שוב בעמדה מתבודדת ומסתתרת ואתה אמור לבטוח לפחות במטפל שמנחה קבוצה כזו ובהסכם הסודיות בין חברי הקבוצה כצעד ראשון לבניית אמון מינימלי בבני אדם. אם תתמקד אך ורק בבחירת מסגרת חברתית, תישאר לדעתי עם אותם קשיים רגשיים שמונעים ממך יצירת קשר ושמירה עליו. כאשר תהייה מצויד בכלים שתרכוש בטיפול הקבוצתי, תהייה מוכן, לדעתי, להשתמש בכל מסגרת חברתית (למשל, חוג העוסק בתחביב משותף) ליצירת קשרים חברתיים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים