חרדה מאיידס

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

18/12/2015 | 04:07 | מאת: עידו

שלום פרופסור, אני הומו בן 26 סטודנט לרפואה, אני פונה אלייך כי לאחרונה הפחד שלי מאיידס התגבר ,אציין שאני פעיל מינית ושומר על מין מוגן, שלפעמים מאבד את ההנאה ,למשל מקיים מין אורלי מוגן והפרטנר לא מסכים, כמוכן יש לי אפטות בתדירות גבוה ולכן נמנע להתנשק ואם כן מתנשק אז נכנס לחרדה שנדבקתי. יש לי דחף מיני חזק והנסיונות להימנע ממין מזדמן לא עובדים, בקיצור מרגיש תסכול מכל הנושא.. השאלה שלי האם אפשר להגדיר מה שיש לי פוביה שצריכה טיפול ? יכול להיות שהפחד נגרם מהידע שיש לי על ההדבקה והמחלה ושבכל מין יש סיכון גם אם נמוך להדבקה? אשמח לעזרתך ותודה מראש

שלום עידו, איידספוביה היא מקרה פרטי של הפרעת חרדה: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=15 כמו בכל הפרעה נפשית, יש נטייה מוקדמת, חלקה פסיכולוגית וחלקה פיזיולוגית, ויש טריגרים שמעוררים את התפרצותה. במקרה שלך חברו שני טריגרים משמעותיים מאוד לגרום להפרעה להתפרץ: מין הומוסקסואלי מזדמן ולימודי רפואה. מטיפול בסטודנטים לרפואה, סטז'רים ורופאים מתמחים לאורך השנים - די בטריגר זה כדי לעורר חרדה עצומה ממחלות. לכן, לפי תיאוריך, בהחלט יש מקום לפנות לטיפול ויפה שעה אחת קודם. זאת לא משום שהמצב חמור או מדאיג, אלא משום שאתה עדיין צעיר וככל שמתחילים בטיפול מוקדם יותר, סיכויי הצלחתו גבוהים יותר. יתר על כן, חרדה מסוג זה עלולה להתפשט לתחומי חיים אחרים, החל מפחדים ממחלות נוספות, דרך חרדות ממצבים אחרים וכלה בדיכאון, כשהנפש קורסת מרוב חרדות (הקומורבידיות בין דיכאון וחרדה גבוהה מאוד). בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים