השארות באניגמה בעידן האאוטינג

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/11/2015 | 21:34 | מאת: שלום פרופסור

מהתבוננות בתרבות היציאה מהארונות בעיקר אומנים ואחריהם לא מפורסמים שחוגגים את ההכרזה והיציאה. נוכחתי שזה תהליך שום נקודה אינה יציאה. אבל מתחת לגלוי ברוורס מתגלה שהיציאה כלפי בסביבה היא בעיקר בתוך הראש של היוצא. כי בדיעבד כמעט כל מי שיצא שמע שהסביבה ממש הבינה גם ככה. לכן להוציא אומנים חובבי לייקים לזמן קצר. ושערי עיתונים או פרסונות מקדמות אג'נדה חברתית וזכיות כאוחובסקי. כוחה של העדר אמירה שמירה על אניגמתיות היא נוסחת פלא. היא ארוכת טווח משמרת עניין. המיסתורין סביב העדר הגדרה הוא אחד האלמנטים הכי מענינים באדם. כולם רוצים הגדרה. שלא לדבר על זה שמגדר ומין זה דבר שעד היום מליוני ערסים בכלל לא מבינים מזה. אז מורכבות של אדם מעבר לאקט הפיסי היא בכלל משהו שקשה להסברה. ישנם גברים שפיסית אולי חיים ואולי נמשכים לנשים אבל הנפששלהם היא נשית פגשתי אחד כזה שאמר שהוא לא רוצה שהילד שלו יהיה גיי. הוא נשוי שאלתי אותו למה. אתה הומו שאתה יודע מזה? בכל מקרה הרב בורים בעלכורחם. לא מעמיקים בכלום ובוודאי בנפש האדם. אז מה בכלל החשיבות לפול במלכודת הצהרת ההגדרות? החד ערכית הזו. האניגמתיות פועלת הרבה יותר טוב גם למי שמחפש פרסום לא? כי הלייק מספק לרגע והאניגמה נשארת כל הזמן. בכל מקרה מצאתי שאי הגדרה ומיסתורין הם מפתח חשוב בחיים וגם בהגדרת האדם. תן להם להתבלבל למי שרוצה להגדיר. מה דעתך?

שלום לך, לא הייתי נסחף למסקנה שמיסתורין הוא דבר חיובי עבור כל אחד. יש אנשים שונים עם צרכים שונים, חלקם מוחצנים יותר ובעלי צורך גדול יותר לשתף, וחלקם מופנמים יותר. גם לא הייתי מסיק מסקנות מרחיקות-לכת מהתנהגותם של ידוענים בעלי יחסי ציבור משומנים על מי שאינו ידוען. אין מרשם אחד שנכון לכולם. ראיתי מטופלים שצועדים בראש חוצות במצעדי גאווה שאינם מקבלים עמוק בתוך עצמם את נטייתם המינית ולעומת זאת, כאלה שמקבלים את עצמם ואינם חשים צורך לתת פומבי לנטייתם המינית. יש כאלה שמרגישים שקודם כל עליהם לצאת מהארון בפני המשפחה ורק לאחר מכן להתחיל ביחסי מין ויש כאלה העושים זאת בסדר הפוך. מניסיון מקצועי ממושך מאוד הייתי אומר שהכלל הוא שאין כלל. לכל היותר, הייתי משער שבקצוות - כלומר, בקרב אלה שהפכו את הנטייה המינית לכל חייהם והם מכריזים עליה בכל הזדמנות ובקרב אלה שמסתירים אותה בצורה היסטרית קיים מקום לפקפק במידת קבלתם את הנטייה ואת עצמם. בין אלה לאלה יש אנשים רבים מאוד שמופעלים ע"י תכונות אישיות רבות המכתיבות את יחסם לעצמם ואת האופן שבו הם מציגים את עצמם בפני העולם. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים