שאלה שטרידה אותי ימים בקשר ל HOCD

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/09/2015 | 01:10 | מאת: גל

שלום פרופסור גידי. אני בן25, מאובחן כבעל OCD ברמה דיי קשה, וכמו כן אני הותקפתי ב HOCD לפני כשנה, למשך תקופה של חודש וחצי. לפני כשבוע האובססיות על הנושא של הנטיה המינית חזרו לשגע אותי לאחר שנחספתי למאמר כלשהו באינטרנט. לאחר המון המון גישושים במאמרים כאלה ואחרים, ונסיון עצמי, הגעתי למסקנה כזאת: כאשר אני נכנס למצב של פאניקה וחרדה אטומית(בהדגשה על אטומית), אני מוצא שמתעוררת אצלי משיכה כלפי אובייקטים מיניים, או פנטזיות מיניות(על אותו המין). אבל כאשר אני רגוע, נטול מחשבות אובססיביות וחרדה, אותם איברים ופנטזיות ממש לא מעניינות ומושכות. כרגע העיסוק ה"אובססיבי" העיקרי שלי הוא בחיפוש אחר מדוע הדבר הזה קורה? אני לא מצליח למצוא מאמר או נושא ספציפי בשאלה זו. הרי כשאני ביום יום(ללא הHOCD) אני נזכר בכמה מצחיק הייתי כשהיה לי התקף, וכמה אני יודע שאני ממש לא נמשך לזה, אבל ברגע שאני נכנס להתקף חזק ממש, זה נראה כאילו אני ממש אוהב את זה. המון המון תודה! (כמו כן רק לספק עוד טיפה רקע- מאובחן OCD עם פוסטראומה מהצבא, כמו כן ניסיון של שנים עם בנות ווודאות בזהות המינית).

שלום גל, נשמע שחלק מהאובססיות שלך, במסגרת רחבה יותר של OCD כללי, קשורות להומוסקסואליות ובין ה"התקפים" אתה מודע היטב לכך שמדובר רק באובססיה. לכן, המלצתי היא להמשיך בטיפול הפסיכולוגי והפסיכיאטרי ב-OCD כרגיל, מתוך תובנה לכך שהאובססיות על הומוסקסואליות הן רק מקרה פרטי של ה-OCD הכללי. http://www.shrink-friendly.co.il/?p=760 - מאמר על HOCD http://shrink-friendly.co.il/?page_id=711#video14 - הרצאה מוקלטת על HOCD בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים