צעירים דתיים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

26/08/2015 | 00:06 | מאת: אפי

נתקלתי בסיפור של שני צעירים דתיים (בני 15) שקיימו יחסים מיניים מלאים עם תשוקה עזה בינהם אחד מהם הורחק ממוסד הלימודים (הוא נתפס כמאיים וכופה את עצמו על השיני) שני הנ"ל מוטרדים מכך שהם הומוסקסואליים ולכן אין להם עתיד בחברה הדתית תן לי איזה טיפ לעזור להם (חוץ מאשר להגיד להם שבגיל ההתבגרות הזהות המינית לא ברורה, מה גם שהם לא רואים בנות בפנימיה ובבית המדרש למעשה כמעט אף פעם) אני מזהה אכן שיש אחד שהוא מוחלש חברתית והשיני מנצל את חולשתו על מנת לשכב אך, גם המוחלש רוצה את זה ונהנה מעצם האקט רק הוא מתמלא תקופות בחרטה (בעיקר אמונית) ורוצה להפסיק ואז השיני גורר אותו בכוח ומצליח בגלל המעמד החברתי הגבוה והמוחלש אינו רוצה או מפחד להידחות חברתית על ידי השיני. תן לי טיפ מה לעשות?

שלום אפי, מניסיוני המקצועי ולצערי, יש גרעין מציאותי חזק מאוד בחששותיהם של הנערים מפני עתידם כהומוסקסואלים בחברה הדתית האורתודוקסית. החיים בחברה זו כהומוסקסואלים קשים עד בלתי נסבלים הן בגלל הייסורים האמוניים והן בגלל יחס הסביבה. רוב ההומוסקסואלים הדתל"שים הפכו חילוניים בעיקר בגלל נטייתם המינית. ייתכן שעדיף לך לבקש תמיכה מתוך הקהילה הדתית באתרים הו"ד (הומוסקסואלים דתיים) ו"חברותא". אני עצמי חילוני ונראה שהעזרה שאתה והנערים זקוקים לה היא יותר בתחום הערכי-דתי. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים