שאלה כללית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

30/07/2015 | 20:06 | מאת: אלי

כל חיי, בדיעבד, כשאני חושב על זה, נרתעתי מהומואים. תמיד הייתי בסביבה מצואיסטית בתור ילד ונער. היום אני עובד על עצמי ברמה האישית/נפשית ומחפש להיפטר מכל מיני פחדים או הרגלים שנראים לי לא טובים. הרגשתי כל הזמן שאני פשוט שונא הומואים וכל אחד שנראה נשי או מתנהג כאישה, תמיד הייתי נגדם. היום, כשאני יותר מפוכח, אני מבין שאין שום סיבה להירתע/לשנוא/ לפחד מהם... אני אינסוף שואל את עצמי שאלות בנושא ומנסה להיפטר מהתחושות האלה כלפיהם. הנקודה שלי היא שלקחתי את התחושות האלה למקום של הומופוביה מופנמת... אני מנסה באופן אובססיבי יש לומר למצוא או להיזכר אולי קיים אצלי איזושהי משיכה לגברים ולכן אני כזה. לא מוצא איזה משהו יוצא דופן. לפחות לא כמו משיכה ככ ברורה לאישה. השאלה שלי היא, יכולה להיות הומופוביה לבן אדם, ואף ברמות שאני חוויתי ועדיין חווה (הרבה פחות מאז) - שאין בה שום קשר למשיכה ממשית בפועל?

שלום אלי, הומוסקסואלים, ובעיקר ה"נשיים" שבהם, מעוררים רתיעה בקרב רוב הגברים הסטרייטים, מבלי שהדבר ירמוז משהו על נטיותיהם המיניות. אמנם בניתוח פסיכואנליטי תיאורטי, אפשר לפרש את הרתיעה הזו כהומופוביה, כלומר, מדחייה של חלקים נשיים בעצמם ו/או משיכה מודחקת חזק לגברים ואז בעצם כל הגברים הסטרייטים ייחשבו הומוסקסואלים לטנטים (וזו אכן התפיסה הפסיכואנליטית). לפי תיאוריך, יש לברר פנים אל פנים אפשרות של הפרעה כפייתית הומוסקסואלית: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=760 - סוג מסוים של הפרעה כפייתית שבה סטרייטים נתקפים במחשבות טורדניות שמא הם הומוסקסואלים. כמו כן, הואיל ואתה נמשך מעט לגברים (אתה כותב שאתה לא מוצא משהו יוצא דופן והמשיכה לא "ברורה" כמו המשיכה לנשים), ייתכן שיש גם לבדוק אפשרות של ביסקסואליות: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187. כידוע, הומוסקסואליות והטרוסקסואליות נמצאות על רצף וייתכן שאתה קרוב מאוד לקצה ההטרוסקסואלי אך לא ממש בקצה (לרצף 7 דרגות). מצד אחד, אין מקום לדאגה או חשש, אך מצד שני, מניסיוני כאן, מי שהטריח את עצמו לכתוב בפורום הזה, יש לו איזה עניין עם הנושא וכדאי אולי לשקול שיחה פנים אל פנים עם איש מקצוע המתמחה בתחום. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים