זכרונות מהעבר ומחשבות אובססיביות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

06/06/2015 | 16:45 | מאת: קרני

גידי שלום וצהריים טובים יצא לי לכתוב בעבר בפורום הזה מס פעמים. אובחנתי בעבר עם ocd בעיקר כל שקשור בנטייה מינית ובמערכות יחסים שהייתי ילדה או בתקופת גיל ההתבגרות הייתי יוצאת הרבה עם בנים והיו לי יחסים עימם ואף הנאה, מה שכן גם הייתי מוצאת את עצמי מפתחת רגש חזק לחברות טובות שלי ואף בעבר באחד ממשחקי אמת או חובה התנשקתי פעם או פעמיים עם בחורה, לא קיימתי יחסי מין עם נשים וזה, וזה היה בתקופת הצעירות שלי וכל הזמן המחשבה הזו שמא אני לסבית, ביום יום לא מעניין אותי להכיר בחורות או לקיים יחסי מין עם בחורות, זה לא נמצא בראש שלי, בעבר הרחוק אולי ניסיתי לחפש את עצמי והייתי מוצאת מקום ברמת הרגש יש לי מזה חבר כבר 4 שנים שאני מאד אוהבת ואנחנו כבר בתהליך למיסוד הקשר, אבל בכל חוסר איזון שאני חווה בחיים או שינוי כלשהו אני נוטה להיכנס לחרדות ולמחשבות אובססיביות שאולי אני לסבית ואולי אני לא אוהבת אותו, ואם אני לסבית איך אני עם גבר וזה מגיע לרמות שאני מאבדת את עצמי. מה שמצחיק הוא שלפני שבועיים נלחמתי על הזוגיות הזו מרב שאני רוצה אותו בחיי. המחשבה או אותו זיכרון מהעבר והמחשבה האובססיבית לא יוצאות לי מהראש. משתגעת אשמח למענה

שלום קרני, הואיל ואובחנת בעבר כסובלת מ-OCD, כדאי לבדוק את האפשרות שמא מדובר ב-HOCD, כלומר, בהפרעה כפייתית המופיע אצל "סטרייטים" והאובססיה השלטת בה היא חשש שמא הם הומוסקסואלים/לסביות, למרות היעדר משיכה מינית לבני/ות מינם/ן: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=760 בין אם קיימת משיכה מינית גם לנשים ובין אם לאו, ההתייסרות העצמית בעניין נטייתך המינית אינה רלוונטית, לדעתי, לקשר הזוגי בו את נמצאת כעת. הרי גם סטרייטים "מוחלטים" אינם מפסיקים להימשך לנשים או גברים אחרים במהלך קשר זוגי. כלומר, הדחף המיני עצמו אינו מונוגמי ואין מקום לחוש אשמה על עצם המשיכה לאחרים (בין אם מדובר בבן אותו מין ובין אם לאו). בכל מקרה, הואיל וכרגע את סובלת מאובססיות, הדרך הטובה ביותר לטפל בהן היא ע"י שילוב בין טיפול תרופתי ובין טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, ללא קשר לתוכן של המחשבות הטורדניות. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

06/06/2015 | 17:46 | מאת: קרני

מה הכוונה בין אם קיימת משיכה מינית או לא ההתייסרות העצמית לגביי הנטייה אינה רלוונטית ואינה קשורה לקשר בו אני נמצאת עם הבן זוג מה אתה בעצם מתכוון שאני כן לסבית? למרות שאני יודעת שלא

06/06/2015 | 17:49 | מאת: קרני

מה אתה אומר בעצם?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים