מח חרד

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

01/06/2015 | 19:49 | מאת: אור

היי גידי יצא לי לכתוב באתר זה מס פעמים אני בזוגיות קרוב ל4 שנים עם בן זוג מדהים! מאז שאני זוכרת את עצמי עד שהצלחתי להתאהב בגבר לקח זמן והרבה עקב הרבה הטרדות שעברתי מצד גברים וחוסר אמונה בהם, תמיד חשבתי שהם רוצים ממני רק סקס. בגיל הבגרות ועד גיל 20 בערך אפשר להגיד שהתנסיתי גם להיות עם נשים אבל לא בפאן המיני, בחיים לא קיימתי יחסי מין עם אישה וזה גם לא משך או מושך כיום. רק מבחינה נפשית ורגשית היה לי קל ונוח וטוב להיות עם בנות. בתקופות בהם אני בדאון או שיש קשיים עם הבן זוג המחשבות של אולי אני לסבית(וביננו אני יודעת שלא) נתקעות ומשגעות לי את המח בעבר אובחנתי עם ocd אשמח למענה

שלום אור, נשמע שהתשובה בתוך השאלה. צורך בקרבה רגשית לנשים אחרות, ללא משיכה מינית, אין בו כדי להגדיר אישה כלסבית והספקות שאת מתארת אכן אופייניים ל-OCD. הנושא של האובססיות/ספקות/לבטים ב-OCD משתנה וכעת את עסוקה באובססיות שקשורות לנטייה המינית. זו כמובן ספקולציה על סמך המידע המוגבל שמסרת ויש לאושש זאת בשיחה פנים אל פנים. הטיפול כמו בכל OCD, ללא קשר לתוכן, הוא שילוב של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי וטיפול תרופתי ע"י תרופות המעבות ספיגה חוזרת של סרוטונין במוח (SSRI - ציפקלקס, לוסטרל וכד'). בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים