להרים את הראש

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/05/2015 | 10:15 | מאת: שימי

שלום, אני סובל מחרדות כבר תקופה ארוכה. הן התחילו עוד לפני שיצאתי מהארון, הייתי בטוח שהן יפסיקו מיד לאחר מכן אבל לא חל שינוי (חשוב לי לציין שהמשפחה והחברים הגיבו ממש יפה). פסיכיאטר שהלכתי אליו המליץ לי על ערכה בשם נוירופרמגן שמאפשרת להתאים תרופות בצורה גנטית ומדויקת. האם תוכל לפרט קצת על הערכה? האם אתה מכיר אותה? תודה

שלום שימי, ליציאה מהארון יש חשיבות מבחינות שונות (שלא ניכנס אליהן כרגע), אך אנשים רבים תולים בה את רווחתם הנפשית בצורה מוגזמת מאוד ומצפים שאם הסביבה תקבל את נטייתם, הדבר יעזור להם לקבל את עצמם. זה נכון חלקית במקרים מסוימים, אבל בדרך כלל מדובר על תלות גדולה מדיי בדעת הסביבה, שאחרי היציאה מהארון ממשיכה להציק לאדם. ערכת הנוירופרמגן יצאה לשוק רק השנה ועל כן אין ניסיון רב איתה. אם זה לא עולה לך כלום, זה לא יכול להזיק. אם זה עולה לך, לא הייתי ממליץ על משהו כל כך חדשני. בסה"כ יש תרופת בחירה ראשונה, שנייה ושלישית, לפי סטטיסטיקות של עלות מול תועלת (כלומר, יעילות התרופה לעומת תופעות הלוואי שלה), באחוזים גבוהים מאוד התרופה הראשונה (ציפרלקס) עוזרת ואם לא, צריך להיאזר במעט סבלנות. זכור שכאשר מוצר חדש נכנס לשוק, במיוחד משהו חדשני כזה, היצרן מפעיל מערכת קידום מכירות אגרסיבי מאוד על הרופאים, כך שמעורבים כאן שיקולים מסחריים רבים. דבר נוסף - לאחר התחלת הטיפול התרופתי הייתי ממליץ מאוד על טיפול פסיכולוגי שיאפשר לך להתמודד עם החרדה באופן שיאפשר הפחתה במינון התרופה, לעיתים עד כדי ויתור עליה (תלוי בעצמת החרדה). זה גם ייתן לך תחושה טובה יותר של שליטה עצמית, שתקרין גם על תחומים אחרים בחייך. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים