סקרן לשמוע את דעתך

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

15/05/2015 | 19:45 | מאת: נועם

שלום פרופסור רובינשטיין רציתי לשתף בהיכרות עם בחור לאחרונה שנעצרה בעודה באיבה. מדובר בנהג מונית בן 39 שהגיע לאסוף אותי אני זוכר את המבטים שנפגשו כשנכנסתי למונית היה בו משהו מושך. אמרתי לו שהוא טרוד במחשבות כי הוא פספס אותי בהתחלה וזה מיד הדליק אותו והוא שאל אז מה עושים כדי להפסיק עם המחשבות שלא מרפות נתתי הרצאה קצרה שריתקה אותו והוא אמר שהוא לא רוצה שהנסיעה תסתיים. זה מאד החמיא לי. כשהגעתי למקום הוא התעקש להחליף טלפונים ונעניתי. בערב דיברנו הסברתי לו שאם הוא רוצה שאעזור לו ללא תשלום זה לא יכול להיות בקליניקה שאני משלם עליה שאנחנו יכולים לשוחח ובית קפה לא התאים לו אז הוא הזמין אותי לביתו גר עם ההורים. הייתי קצת נבוך אבל זרמתי. הרעיון היה שהוא מחפש מישהו לשוחח איתו ללא תשלום ואני בא מהתחום וקצת בודד לאחרונה אז נעניתי. לא הייתי מאמין שאכיר בחור כמוהו כי אני נמשך לטיפוסים אינטלקטואליים יותר. נפגשנו שלוש פעמים בביתו לשיחות ממושכות ואינטימיות. ואז הרגשתי שזה לא לענין לעזור לו בלי תשלום כשהוא עובד. אז לקחתי פסק זמן. הוא מידי פעם מתקשר במצוקה מבקש שאפגוש אותו. פעם אחת זרק לי משהו על גן העצמאות. כל הזמן הזה לא דיברנו על משיכה מינית למרות שבפגישה האחרונה הוא גילה עניין בגוף שלי ונגע בי בחזה. ואז נוצר נתק ולי יש תחושה שאמא שלו מאד נרתעת מהמפגש ביננו אני כמובן נקשרתי אליו במידה מסוימת ומידי פעם אני תוהה מה איתו אבל הוא מזה שבוע ויותר לא מתקשר בכלל וגם אני לא. לפעמים נדמה לי שהוא הגזים במצוקה שלו כדי להיות בקרבתי והרי אם הוא במצוקה אמיתית זה מצריך קשר ממושך. בכל אופן בפעם האחרונה שדיברנו רמזתי לו שלא מתאים לי לפגוש אותו בבית הוריו אלא בבית קפה. זהו הרפיתי והשארתי את הכדור בידיו. קצת מסובך לערבב בין השניים. האם לדעתך נהגתי נכון? האם הייתי אמור לספר לו שאני גיי על ההתחלה? תודה

שלום נועם, אינני יודע איזה איש מקצוע אתה, אבל בנסיבות שתיארת תשלום עבור הקשבה אינו רלוונטי. נשמע לי שבגלל הבדידות שלך (והמשיכה המינית לבחור) נקלעת לקשר מתסכל עבורך שלא נראה לי שיתפתח. בדידות אכן עלולה לשבש את שיקול הדעת ולגרום לנו לקבל החלטות שלא היינו מקבלים בלעדיה. הייתי ממליץ לך להעשיר את עולמך ולהמשיך בחיפושיך אחר זוגיות במקביל, כך שהחיפוש לא יהיה מעמדה נואשת. עם כל הקסם שיש בהכרות עם אדם שאינו נמנה על החוג החברתי-תרבותי שלך, השילוב של משיכה מינית והסתפקות בקשר מילולי עלול להיות מתסכל. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים