חלום ארוטי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

10/04/2015 | 10:49 | מאת: אמיר

גידי שלום יש לי שאלה לגבי חלום ארוטי. באופן כללי אני סטרייט ובן 24 ויש לי חברה.בלילה חלמתי שחבר טוב מהעבודה מתחכך בי ונוצר ביננו מגע בין איברי המין. קמתי עם קרי לילה . בחלום עצמו הסיטואציה הייתה נראות רצויה אך קמתי עם תחושה רעה שלא קרובה אפילו לגירוי יש הסבר לתופעה הזו?

שלום אמיר, כולנו נמשכים ברמות שונות ובצורה מודעת יותר או מודעת פחות לבני שני המינים. במקרה שלך, המשיכה לגברים מודחקת לחלוטין ואתה מודע רק למשיכתך לנשים. פרויד הגדיר את החלום כ"דרך המלך אל הלא מודע" ונראה שבחלומך עשית גיחה שכזו למשיכתך הלא מודעת לגברים. הסיבה להרגשה הרעה שחווית לאחר מכן היא מה שאנו מכנים "הומופוביה" או "פאניקה הומוסקסואלית". חלומות אינם חייבים להתגשם וכל עוד מדובר בחלום חד-פעמי והיעדר משיכה מודעת לגברים בחיי הערות, אתה יכול לראות בחלום ד"ש מהתת-מודע שלך. אם חלומות כאלו יופיעו בעתיד, ויותר מכך, אם המשיכה לגברים תהפוך להיות מודעת בחיי העירות שלך, יהיה מקום לבחון את נטייתך המינית מחדש. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

20/04/2015 | 22:22 | מאת: אמיר

אתה בעצם אומר שאני הומו בהדחקה? ?

שלום אמיר, מבחינה תיאורטית, כל אחד מאיתנו מדחיק חלק מהמשיכה המינית. הטרוסקסואלים "מוחלטים" מדחיקים בהצלחה את משיכתם לגברים ואילו הומוסקסואלים "מוחלטים" מדחיקים את משיכתם המינית לנשים. לא ניתן להתנבא האם ואם כן אז מתי תיסדק ההדחקה הזו בצורה של משיכה מינית מודעת לגברים. יש כוחות מציאות הפועלים בשטח כמו הקשר שיש לך עם נשים, סוג הגברים שתיתקל בהם, סוג הקשר שייווצר איתם (אם בכלל) ועוד נעלמים רבים במשוואה. התת-מודע אינו הגורם היחיד המשפיע על הארעות תרחישים מסוימים במציאות. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים