נטייה מינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

18/04/2015 | 14:15 | מאת: אמא

שלום, לפני מספר ימים בשיחה עם בני , בן 19, סיפר לי שהוא נמשך לבנים ואין לו כלל משיכה לבנות. הוא בן 19, ללא ניסיון מיני כלל. ההלם שלי היה גדול. אני ממש מצויה בתהליך של אבל ובהמשך מקווה שאמצא כוחות לבקש תמיכה ועזרה. למרות שבני טוען שהוא בטוח בנטייתו לי יש תחושה שהוא מבולבל. במשך כל ילדותו והתבגרותו לא היו לו כמעט חברים. כלפי חוץ במסגרות לימודיות היו לו ידידים וידידות, אך הוא הרבה לשבת בבית ומיעט מאד לצאת ולהיפגש עם חברים. כאשר כבר רכש לו ידידים , היה לו תמיד חשוב לרצות אותם ולא אחת נפגע מהם כשנראה שהם מנצלים את טוב ליבו ואופיו הנוח. את האומץ לספר לנו ההורים קיבל ממספר חברים בהם פגש במסגרת בה הוא נמצא שהסתבר שגם הם הומוסקסואלים. לי יש תחושה, אולי מוטעית, אולי בעצם תקווה... שכל עניין המיניות אצלו לא מוגדר וקשייו ביצירת אינטימיות ויחסי חברות קרובים בכלל משליכים על זהותו המינית. האם כדאי לנסות ולשכנעו לקבל עזרה שגם תסייע לו בתחום החברתי וגם תחדד לו האם אכן זוהי זהותו המינית?

שלום לך, אני בכלל מבין את ההלם שלך ומזדהה עמו, אבל כחלק מההכחשה שאת עוברת את חוששת שבנך מבולבל ומתוך כך מבקשת להציע לו עזרה בתחום החברתי. העובדה שלבנך לא היו חיי חברה ויחסי מין עד כה נובעת, בין היתר, מהקושי העצום להישאר בארון (ייתכן גם שבנוסף, ובאופן בלתי תלוי, הוא גם מופנם מטבעו ולכך אין כל קשר לנטייתו המינית). כאשר בחור/נער מצהיר בצורה כל כך ברורה שאין לו משיכה לנשים ויש לו משיכה לגברים, הוא יודע באופן ברור את נטייתו המינית ואין אלא לברך על הכוח שהוא מצא בעזרת חבריו (מה שמראה שבכל זאת יש לו יכולת ליצור קשרים חברתיים והוא אף יוצר אותם) לצאת מהארון בפניכם, הוריו, במטרה לקבל תמיכה ולא לחיות בשקר. את יכולה להיות מוחמאת מכך שבנך ראה בך כתובת מתאימה לכך. זה ללא ספק אומר דברים טובים על ההורות שלך. כעת מה שנותר לעשות הוא להשלים את התהליך שלך עם עצמך (הוא עצמו אינו זקוק, לדעתי, לכל עזרה) ולפנות, למשל, לקבוצת תמיכה של עמותת תהל"ה להורי הומוסקסואלים במקום מגוריכם, או לחילופין, לדבר עם איש מקצוע שיעזור לך לעכל את הבשורה ולהיווכח שהשד כלל אינו נורא כל כך, כך שתוכלי לשמש חוף מבטחים לבנך. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים