האם אני הומו

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

08/01/2015 | 13:13 | מאת: אנונימי

ברצוני לשטוח התבלטות קשה עבורי. אני נמשך בעקרון לנשים. אני אוהב את צורת הגוף שלהם, ואת צורת הפנים. אני מתרגש מינית מצפייה או קרבה לנשים. אך משום מה איבר המין שלהם לא מושך אותי כלל. לעתים הוא אפילו דוחה אותי. זה אפילו נראה לי מוזר, כאילו חסר שם משהו. כאילו זה פאשלה. אך חשוב לי להבהיר שמעולם לא התנסיתי במין בשום צורה שהיא (מלבד אוננות), מכיוון שאני חרדי (בן 21). אמנם בלימודי בישיבה חשקתי בחבר מסוים (שהתחילה כתלות נפשית ותשוקה לחברות ויחס וקבלה ממנו, והתפתחה עם הזמן גם למשיכה מינית אוטנתית), ואכן מבחינתי הוא היה מושלם (פנים עדינות וחלקות, וכן גוף עדין ויפה. ועם הזמן ראיתי כל חלק בגופו כמושך, כולל איבר המין). גם איתו כמובן לא קיימתי יחסים מיניים. זו הייתה המשיכה היחידה בחיי כלפי גבר, ולמרות לימודי בישיבה ובמקוה (כאשר הם בעירום) סביב גברים, הרגשתי תמיד דחייה מהמחשבה להיות עם גבר, וגופם לא משך אותי בשום צורה. עתה הגעתי לגיל השידוכים, ואני חושש מכך. האם העובדה שאיני נמשך לאיבר המין הנשי יכול להעיד על קשיים עתידיים ביחסים עם נשים? האם המשיכה כלפי אותו בחור (ללא הפגם, בעיני, של איבר המין הנשי) מעיד שאני הומו (למרות אי המשיכה הכללית)? תודה רבה מראש

שלום אנונימי, ההתלבטות שאתה מתאר היא מאוד טבעית ונורמלית לגילך. שורש הרע הוא בכך שנכפה עליך להשתדך בגיל כה צעיר לפני שיש לך אפשרות להתנסות ולבדוק את הדברים בשטח. אינני יודע מה מותר ומה אסור מבחינה דתית, אך אילו היית חילוני, הייתי ממליץ לך להשהות את ההחלטה, להסתכל על סרטים פורנוגרפיים ולבדוק איזה סרטים מעוררים אותך ואיזה לא, במידת האפשר להתנסות ביחסי מין וכד'. ייתכן מאוד שהסיבה לכך שאינך נמשך לגוף של בחור היא הפנמה של הציוויים הדתיים האוסרים זאת. היחס שלך לאיבר המין הנשי מעיד, לדעתי, על חוסר בשלות. חלק מהגברים ההטרוסקסואלים גם הוא אינו נמשך ויזואלית למראה איבר המין הנשי, אך כן מסוגל להגיע לזקפה ולבצע חדירה. לדעתי, עיקר מאמציך צריך להיות מכוון בשלב זה של חייך להשגת פסק-זמן מההכרח להחליט בשלב זה על מיניותך ולא לקבל החלטות תחת לחץ חיצוני. נסה בבקשה להתייעץ בפורומים של אתר "חברותא" ו"הו"ד" (הומוסקסואלים דתיים) כדי ללמוד מניסיונם של בחורים דתיים אחרים כיצד ניתן להתמודד עם הלחצים הבלתי סבירים המופעלים עליך. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

08/01/2015 | 14:33 | מאת: אנונימי

תודה רבה! זה בהחלט לא קשור לציווים וההפנמה שלהם, כי אני חרדי מודרני וזורם יחסית. עובדה גם שחשתי משכה רבה לבחור מסויים. וככל שניסיתי לבדוק את עצמי (ואני מוקף כל היום בגברים) לא הצלחתי. כך גם אני צופה בסרטים פורנו של נשים (לבד או עם גבר, ואני מתרכז באשה), והם מאוד מעוררים אותי (אך שוב ההתמקדות שלי אינה באיבר המין, אלא במכלול הגוף. גם לא בחדירה, אלא יותר בשאר הטכסים המקדימים, נשיקות וחיבוקים, ובעצם הגוף הנשי). לעתים כשאני חושב על החבר ההוא, אני מחפש למצוא סרטים של גברים אולי הם יזכירו לי אותו, במרבית הפעמים אני מתאכזב וסוגר, לפעמים אני מתעלם מהמראה הכללי של הפנים והגוף ומתרכז בצבע הגוף או בחלק קטן שמזכיר לי את אותו בחור וזה מעורר אותי.

שלום אנונימי, איבר המין הנשי בפני עצמו אינו גורר בהכרח עוררות מינית אצל כל הגברים ההטרוסקסואלים. עם זאת, לא ניתן לנבא האם תהייה או לא תהייה לך זקפה עם האישה שתשודך לך. לפני קבלת החלטה כה חשובה אני יכול רק להמליץ על התנסות מוקדמת ככל שאורח חייך מאפשר זאת. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים