האם אני דו מיני ? עזרה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

22/12/2014 | 11:04 | מאת: רותם

היי אני בן 32 , היו לי מספר חברות בעבר וכעת יש לי חברה מזה שנה פלוס , ומאז ומתמיד היו לנו בעיות בסקס, וזה בעיקר בגללי, לפעמים עומד לי ולפעמים לא אני נלחץ בקלות , ואם אני לחוץ או חושב מחשב שלילית אז קשה לי לקבל זיקפה, ואז או שאני יורד לה או שאני מאונן לה.. ( יכול להיות שזה גם עניין של משיכה מינית שאני לא מרגיש שהיא חזקה מספיק ) תמיד היו לי חשדות בנוגע לעצמי כי פה ושם ראיתי פורנו של גברים, אז החלטתי לפני שנה בערך , לבדוק את הנושא אחת ולתמיד " האם אני הומו " , קבעתי עם מישהו שהכרתי באינטרנט באיזה בית מלון זול , והתנסיתי איתו , ירדנו אחד לשני , וניסינו לשכב, אבל זה מאוד כאב, ופשוט לא נהניתי משום דבר, לא נהניתי להתנשק איתו, ( זה ממש דחה אותי אפילו - הזיפים וכדומה ..) - וגם כשהוא ירד לי לא עמד לי , אולי זה מלחץ , או מחוויה ראשונה, אבל אני דיי בטוח שלא נהניתי ,ובסופו של דבר אחרי שעה חתכנו איש איש לדרכו וסיימנו מאז לא היה לי דבר עם אף גבר. והבעיה הנוכחית היא כשאני רואה פורנו , אני גם מסתכל בקטגוריות של גברים , לא יודע למה, אבל זה מגרה אותי לפעמים. אני לא נמשך לגברים , לא רוצה מערכת יחסים עם גבר , ומאוד מאוד בטוח שלא נולדתי עם היכולת לפתח משיכה רגשית לגבר , אבל לפעמים זה מגרה אותי מאוד לראות פורנו של גייז. אתמול ניסינו לשכב, ובזמן החדירה הרגשתי שהאיבר מין שלי מאבד מהזיקפה , אז עצרנו והתחלנו לדבר והתוודתי בפנייה , אמרתי לה ה כשאני רואה פורנו בדרך כלל אני רואה גם קטגוריות של גברים , והיא לקחה את זה קשה מן הסתם , אבל מבינה , ושמחה שהתוודיתי על מה שאני עושה כשאני מאונן אשמח לקבל מכם ייעוץ , האם כדאי ללכת לסקסולוגית? מה לעשות? אני מבולבל, אני רוצה להתחתן בעתיד, להקים משפחה , האם זהו , אני דו מיני ? כשאני רואה מישהי שנראית טוב, אני מסתובב לכיוונה, וממש " נדלק" - ממש מרגיש משיכה וכו' , זה לא קורה לי עם גברים בכלל תודה

שלום רותם, בפנייתך אתה מתאר מידה מסוימת של משיכה לשני המינים וזה אכן המצב הנפוץ בקרב ביסקסואלים: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187. במקרה שלך נלווית למשיכה לגברים חרדה שמתעוררת בזמן המגע המיני עם חברתך ולכן קיימת פגיעה בתפקוד המיני על רקע חרדת ביצוע. איש אינו נולד עם יכולת לפתח קשר רגשי לנשים או לגברים. אנו נולדים עם דחף מיני, אשר בהמשך ההתפתחות מקבל כיוון (משיכה לגברים, לנשים, או לשני המינים) ונוסף לו רגש, בעיקר כשהדחף המיני מבקש את סיפוקו במסגרת קשר זוגי. יכול מאוד להיות שאקט מסוים במגע המיני עם אישה אינו מעורר אותך מינית, או אף מרתיע אותך, ללא קשר למשיכתך לגברים (למשל, לרדת לאישה - יש גברים הנהנים מכך ויש גברים שלא). כנ"ל לגבי גברים - בנסיבות בהן נפגשת עם גבר, מאוד יכול להיות שהיה לא נעים ולחוץ. הסיפא של פנייתך, הסתכלות אחרי נשים שמדליקות אותך שלא קורית לך עם גברים, מצביעה בכיוון של הפרעה כפייתית הומוסקסואלית, כלומר, חרדה של סטרייטים שמא הם הומוסקסואלים למרות שהם נמשכים רק לנשים וצורך אובססיבי לבדוק זאת: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=760 הואיל והתכנים של חרדת הביצוע שלך הפוגעת בזקפה מתייחסים לאפשרות שאתה נמשך לגברים, המלצתי היא לא לפנות לסקסולוג, אלא לפסיכותרפיה בהפרעה הכפייתית (בד"כ טיפול התנהגותי-קוגנטיבי המלווה לעיתים טיפול תרופתי נגד חרדה, המאפשר את קיומו של הטיפול הפסיכולוגי). בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

22/12/2014 | 15:03 | מאת: רותם

מה אני יקבל אצל הפסיכותרפיה? האם המטפל/ת יתנו לי כלים אשר ידכאו את המשיכה שלי לצפייה בסרטי פורנו של גברים ? מה אתה ממליץ לי לעשות לבינתיים על מנת להתמודד עם המצב? להפסיק לאונן למול סרטים שכאלה? להתנזר לחלוטין מאוננות? ולהתמקד בחברה? תודה על כל עצה ולו הכי קטנה, מאוד מעריך את זה

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים