HOCD

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

16/12/2014 | 01:05 | מאת: יוסי

שלום דר' רציתי לדעת, איך זה הגיוני שבן אדם כל כך ייפחד ממשהו, אך למשהו הזה אין כל קשר אליו? ז"א, למה לי כל כך לפחד להיות הומו, אם אני לא באמת כזה? אפשר להבין אם זה לתקופה, אבל כשזה נמשך מעבר לשנה וחצי? אני רוצה להציג קצת את המצב שלי. אני בן 24. כל חיי נמשכתי ופינטזתי על נשים, זה מילא לי חלל גדול בבטן כל פעם שהייתי חושב ומסתכל על נשים. זה התחיל בכתה א', בילדה הראשונה שהתאהבתי בה, עד השחרור מהצבא, ברמה שאני לא זוכר את עצמי בתקופה שאין איזו "מישהי קבועה" שאני מאוהב בה. כל הזמן צפיתי בפורנו של סטרייטים ור-ק האישה היתה הדמות שמשכה אותי. לעיתים בקרב החברים ובאופן כללי הרגשתי שמשהו לא בסדר אצלי שאני ככה נמשך לנשים. הרגשתי שאני מפסיד הרבה דברים מסביב כשכל מה שאני חושב עליו זה על נשים. על התאהבויות או מיניות... שרתתי בצבא, התקלחתי מדי יום עם גברים, וזה מעולם לא עשה לי את זה. העניין הוא כזה. שלפני שנה וחצי קצת יותר, ישבתי עם השותף לדירה בשעות הלילה, הוא שאל על לשים סרט, אמרתי בסדר, קם לכבות את האור ובאותו הרגע הרגשתי תחושת פחד... משהו באינטימיות שכנראה היה באוויר. היתה לי סוג של תחושה לא נוחה בגוף ושכל שעליי לעשות זה לקום. לא היתה שם שום משיכה פיזית, או משיכה כלשהי מלבד פחד לא מוסבר... כמה ימים לאחר מכן, צפיתי בטלוויזיה והיה שם מנחה הומו כלשהו, ואז שאלתי את עצמי האם אני הומו. מאותו היום זה לא יוצא לי מהראש.. כל שיחה שלי עם גבר מתלוות בשאלה האם אני נמשך אליו... אני מרגיש מתוח רוב הפעמים כשאני מדבר עם גברים. לאחרונה זה נשכח וחוזר בצורה מאוד קיצונית... ניסיתי לחשוב על עצמי בסיטואציה עם גברים, זה עשה לי את זה לעיתים בודדות לחשוב על עצמי בתפקיד הנשי.. זו לא איזה מחשבה שחוזרת על עצמה. כשאני רואה איזה גבר נגיד שנראה טוב, אז אני שואל את עצמי ויש לי מעין תחושה בבטן התחתונה שאני לא יודע להסביר.. לעיתים גם זרמים באיבר מין.. בכל הנוגע לנשים... אם לראות אישה ברחוב ולאהוב את הגוף שלה, ולהתחרמן נקרא להימשך לנשים, אז אני נמשך, וגם בתקופה הכל כך מבלבלת הזו. אני רואה לא מעט נשים שאני אומר "איזה כיף זה אישה, איך בא לי"... יש פה אבל גדול מאז הקשר האחרון שהיה לי בגיל 22-3, קשר קשה שלא רציתי את הבחורה כלל אבל הרגשתי מאוד מחוייב, אני מרגיש מאז שאני לא יכול להתאהב בנשים... לא כיף לי איתן... כשאני מתחיל להכיר מישהי, יורד לי ממנה ממש ממש מהר... כשאני מגיע עם בחורה למיטה, זה לא כזה מלהיב אותי. אני תמיד אקבל זקפה ממגע עם אישה, ככה מסתמן... אבל זה מרגיש לי מאוד ריקני.. ואז אני מתחיל גם לחשוב שאולי המשיכה שלי לגברים מאוד מודחקת שכל שעליי זה לנסות והראש שלי כרגע לא מוכן להפיתח לזה.. גם אחרי כמעט שנתיים שאני חושב על זה. כאילו יש איזה התנגדות מאוד עמוקה בתוך הראש שלא מאפשר את זה. יש לך איזהשהו מודל התנהגותי של אדם בגילי בערך, שמעולם לא חשב על עצמו להיות עם גבר, פתאום "גילה" על עצמו שהוא הומו? איפה אתה חושב שהמקום שלי בכל הסיטואציה הזו?

16/12/2014 | 03:21 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יוסי, קראתי בעיון את פנייתך ואני חושב שצריך להפריד בין שתי בעיות: (א) החשש שיש לך מפני משיכה מינית לגברים (ב) הריקנות שמלווה מגעים מיניים עם נשים מאז פרידתך מחברתך, למרות שנלווית לכך זקפה. אתה מתאר לאורך כל חייך משיכה מינית חד-משמעית לנשים. הריקנות שאתה מרגיש מאז הפרידה מחברתך נראית לי תוצאה של הבעייתיות שבקשר שהיה לך עם חברתך לשעבר. אין זו בעיה מינית, שכן הזקפה היא מדד חד-משמעי לעוררות מינית. לגבי הבעיה הראשונה, קרי החשש שמא אתה הומו, יש לבדוק לא דרך פורום באינטרנט אלא פנים אל פנים באופן יותר אינטראקטיבי באיזו מידה אתה סובל מהפרעה כפייתית (OCD) שאחת הצורות שלה הוא אובססיות שמא אתה הומו. לשם כך יש צורך להעריך קודם כל האם אתה סובל מ-OCD: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=760 כלומר, יש לבדוק האם ישנם קווים כפייתיים בהתנהגותך ובאישיותך והאם יש עוררות מינית כלשהי מול גברים. לפי תיאוריך, ככל הנראה אין, אך זו אבחנה שניתן לעשות רק פנים אל פנים. במידה ואבחנה זו תאושש, ניתן לטפל בה כבכל הפרעה כפייתית אחרת. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים