שלום לד"ר גידי.

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

קראתי שאתה עוסק גם פסיכותרפיסט כתבתי לך פעם בכינוי אחרים שאני לא זוכר, אולי מה שאכתוב תיזכר. אני בן 29 היום בחור דתלש גר בדרום הארץ (עדיין) הומו. רק היום הבנתי שכנראה יש לי הפרעת אישיות תלותית והאמת שזה נכון.. נהייתי תלותי באחרים בסובבים.. אין לי ביטחון עצמי ורק מפחד לקחת החלטות נכונות על עצמי, מה זה בעצם הפרעה? כמו מחלת נפש? זה יכול לעבור בכלל? אני מתחרפן מאוד ולא יודע אם הבעיות יעלו.. אני משתגע ואפילו חשבתי פעם להתאבד ממצבים חברתיים וקשים שהיו לי ולא קיבלתי תמיכה חיובית מהמשפחה.. גם שיצאתי מהארון זה היה קשה להם אבל הייתי החלטתי.. ולמרות שחשבתי שאני עדיין מבולבל.. אשמח לעזרה לתגובה ולדרכי טיפול (חוץ מכדורים פסיכיאטריים) תודה...orieoriel

שלום orieoriel, אני זוכר את פניותיך לפורום וצר לי לקרוא שאתה עדיין גר בבית ההורים (אלא אם כן עזבת אותו ואתה מתגורר בדרום הארץ). על הפרעת אישיות תלותית ועל הסיכון שבמגורים בבית ההורים מעל גיל מסוים תוכל לקרוא בכתבה הבאה: http://www.giditherapy.co.il/?p=256 תלותיות יכולה להופיע בהפרעות נפשיות רבות אחרות ואת האבחנה של הפרעת אישיות תלותית אנו שומרים למצב שבו התלותיות היא הנושא המרכזי, בהתאם לקריטריונים אבחוניים ברורים. ההפרעה אינה עוברת מעצמה, שכן מדובר יותר על הפרעה בהתפתחות, כלומר, האדם לא הפך להיות עצמאי יותר בגיל שבו רוב האנשים הופכים להיות עצמאיים יחסית. לכן, לא מדובר על "ריפוי", אלא על התפתחות. התפתחות לעצמאות מעל גיל מסוים חייבת להיערך במסגרת טיפול פסיכולוגי, משום שיש כנראה משהו באישיות ובסביבה שמעכב את ההתפתחות. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-frienly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים