מנין הסיקו שאי אפשר לשנות נטייה מינית ?!

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

07/10/2014 | 00:17 | מאת: הומוסקסואל לא גאה

קראתי בכעס רב את החדשה שפרסמה היום מערכת "doctors" בעניין שינוי הנטייה המינית. http://www.doctors.co.il/ar/17455/%D7%90%D7%99+%D7%90%D7%A4%D7%A9%D7%A8+%D7%9C%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%A8+%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%99%D7%94+%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA אף סיימתם במשפט "בואו לדבר על זה בפורום שרינק פרנדלי". אז הנה אני מדבר על זה, זועם ומביע חוסר אמון מוחלט בממסד: לא שמעתי על מחקר מדעי אחד שהוכיח שאי אפשר לשנות נטייה מינית. לא שמעתי הסברים מעמיקים מאת משרד הבריאות, הסתדרות הפסיכולוגים הארצית, ומומחים שונים לבריאות הנפש, מדוע לטענתם אי אפשר לשנות את הנטייה המינית. אתם יוצרים הרבה מאד הפחדות בגלל משהו שעדיין לא הוכח מדעית. לפעמים נדמה לי שהממסד הרפואי נכנע לדרישות תנועות הלהט"בים הגאים, והצהרותיו הינן פוליטיות בלבד ומשוללות נימוקים מקצועיים. אני מקבל את הטענה שישנם שרלטנים המציגים עצמם כמטפלים מקצועיים, אך מכאן ועד לומר בצורה גורפת שאי אפשר בכלל לשנות את הנטייה, הדרך ארוכה. הגדילה שרת הבריאות להכריז שנטייה מינית אינה דבר שצריך לשנות ואינה דורשת טיפול. יש לי בשורות בשבילך: 2 גברים לא יכולים להביא לעולם ילד ביולוגי משותף לשניהם! לכל זוג נורמאלי יש ילדים ביולוגיים משותפים, אך זהו דבר בסיסי שניתן להשיג רק בזוגיות הטרוסקסואלית. מכאן שנטייה מינית הומוסקסואלית אינה דבר אידיאלי כלל וכלל, והיא אכן משהו שצריך לשנות אותו. כשהייתי ילד עוד היתה בי משיכה קלושה לנשים, אך זו התחלפה במשיכה חזקה מאד לגברים מתחילת גיל ההתבגרות ואילך. עד לפני שנה הייתי בטוח שאני 100% הומוסקסואל ושלא אוכל להשתנות, ואילו היום כבר יש בי ספקות לעניין זה. התחושות הפנטזיות והרגשות שלי כלפי נשים משתנים מעת לעת. המיניות שלי החלה להעשות גמישה יותר מבעבר. פנטזיות מיניות על נשים שהגעילו אותי בעבר, כבר אינן דוחות אותי כיום. ככל שאני מנסה לחקור יותר את המיניות של עצמי, כך אני מבין יותר שהמיניות הינה תכונה מורכבת הרבה יותר משנדמה לנו, והיא משקפת את האופי שלנו מבלי שאנו מודעים לכך. אני לא מאמין שאי אפשר בכלל לשנות נטייה מינית. פגשתי פנים מול פנים אדם צעיר שהיה הומוסקסואל מתוסכל על סף התאבדות. כוח הרצון שלו הביא אותו לטיפול אצל איש מקצוע שעזר לו לפתח משיכה מינית לנשים, ולדכא את המשיכה לגברים. אותו בחור יקר שהקדיש מזמנו למעני והסכים להפגש עימי, נשוי כיום באושר לאישה, מאוהב בה עד כלות נשמתו, ונמשך אליה כמו מגנט. הוא נמשך אליה מינית הרבה יותר מכפי שהוא נמשך לגברים. אין לי שום הסברים מדעיים או מחקרים מקצועיים להפנות אליכם. גם מי שהצליח לשנות את נטייתו המינית, לא תמיד מבין לגמרי מה בדיוק גרם לו לשנות אותה, או איזה שלב בתהליך הטיפולי עורר אצלו את השינוי המהותי. אין לי הוכחות מדעיות לטענה שניתן להשתנות. אבל יש לי הוכחות מהמציאות. והמציאות היא מה שקובע: ישנם הומוסקסואלים ששינו את נטייתם המינית. אז אנא מכם, לפני שאתם, אנשי המקצוע, יוצאים בהצהרות גורפות, חשבו שנית על ההשלכות המסוכנות שלהן. ישנם הומוסקסואלים שהחלום שלהם זה להיות סטרייטים. תפקידכם לחקור ולהגיע אל האמת המקצועית האובייקטיבית, ולא להיות בהכרח "תקינים פוליטית". אל תקחו מאיתנו את התקווה להשתנות.

שלום לך, צר לי לקרוא על הכעס והתסכול שלך עקב עמדת משרד הבריאות והסתדרות הפסיכולוגים, עמדה שמנחה את ארגוני הפסיכולוגים, הפסיכיאטרים ושאר האיגודים המקצועיים העוסקים בבריאות הנפש בעולם מזה עשרות שנים. הרשה נא לי לחדד את הנקודה: א. לא הוכח מדעית שטיפולי המרה אינם יעילים אלא לא הוכח מדעית שהם יעילים, כפי שטוענים אלה המציעים אותם. ב. מניסיון קליני שהצטבר עם השנים ועדויות רבות (חלקן ברשת) הסתבר שניסיונות בלתי מוצלחים של טיפולי המרה גורמים ייאוש ודיכאון עד כדי מחשבות אובדניות ולפעמים ביצוע התאבדות בפועל. ג. יש להבדיל בין טיפול שאינו מוצע ע"י אנשי מקצוע (למשל, אנשי דת) ובין אנשי מקצוע, אשר למרות הנזקים שטיפולים אלה יוצרים, מציעים מצג שווא ואינם נוקטים גילוי נאות באשר לסיכויי ההצלחה של הטיפולים. כשם שאנו מצפים ממנתחים פלסטיים לנהוג בצורה אתית ולהסביר למועמד לניתוח מה אפשר להשיג באמצעות הניתוח ומה לא, אנו מצפים לכך גם מאנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש. לצערנו, אין דרך חוקית להגביל את מי שאינם אנשי מקצוע. ד. אפשר בהחלט לעזור למי שנמשך לשני המגדרים לממש את המשיכה שהוא רוצה בה, גם אם המשיכה לנשים קטנה מהמשיכה לגברים, אך לא ניתן ליצור יש מאין וכאשר אין כל משיכה לנשים, לא ניתן ליצור אותה ע"י ניסיונות "לחסל" את המשיכה לגברים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים