הימנעות מפעולה שנובעת מהפחד לאבד את הקיים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

23/08/2014 | 02:31 | מאת: אביאל

פרופ' רובינשטיין שלום, אני נמצא במערכת זוגית אשר התועלת האישית שאני מקבל ממנה שווה להערכתי במשקלה למשקל החסרונות. בנוסף לכך, ידועים אצלי משכבר הימים: החשד משינויים, החשש מלהתחיל לפעול, הפחד מלאבד את הקיים, וההרגשה הכללית כרונית ש"יותר טוב מזה לא אוכל להשיג". האם בהמשל לנתונים אלו, אחד הצעדים החשובים שעליי לבחור בהם יהיה לאזור אומץ?

שלום אביאל, במצב שבו היתרונות נראים לך שקולים כנגד החסרונות, כל צעד שתנקוט אינו יכול להיות טעות. במצב כזה הדבר שמכריע את הכף היא אישיותו האינדיבידואלית של האדם. יש הנוטים יותר "ללכת על בטוח" ויש המחפשים שינוי וחידוש. אין צעד שהוא נכון עבור כולם. אינך יודע לטובת מה או מי אתה עוזב את הקשר ולכן הדבר תלוי ביכולת שלך להתמודד עם החרדה הכרוכה בחוסר ודאות (יש ספרות מחקרית ענפה על קבלת החלטות בתנאים של חוסר ודאות), שהוא חלק מחיינו. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים