נשלט

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

05/08/2014 | 12:36 | מאת: שגיב

מה זה אומר עלי שאני אוהב להרגיש נשלט? האם זו בעיה נפשית?

שלום שגיב, במהדורה הרביעית של ה-DSM, מדריך האבחון של האיגוד הפסיכיאטרי האמריקני, הנחשב ל"אורים ותומים" בקרב אנשי המקצוע, מאזוכיזם (הביטוי המקצועי לצורך להיות נשלט) עדיין נחשב כאחת הפאראפיליות, אך במהדורה החמישית הוא לא בהכרח פתולוגי. עד כאן ההגדרה הפורמאלית. בחיי היום-יום, מניסיוני המקצועי, קשה מאוד לשלב את הצורך להיות נשלט ביחסי מין בתוך מערכת יחסים זוגית/רגשית. חלק גדול מה"שולטים" וה"נשלטים" מרגיש שהניכור והזרות הם חלק מהעניין ומצד שני, קצת קשה לתפוס יחסי שליטה כחלק מקשר רגשי. תימוכין לכך ניתן למצוא גם במועדוני BDSM המספקים הזדמנויות לסקס אנונימי. חלק מאנשים אלה נוהגים לפצל בין המערכת הזוגית, במידה וקיימת, ובין יחסי מין "מהצד" שבהם הם מממשים את יחסי השליטה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים