צריבה בעת דחף מיני מוגבר

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

19/07/2014 | 20:57 | מאת: שלם

שלום ד"ר. אני ביסקסואל שלאחרונה התחיל להשלים עם העניין כמעט לחלוטין,אחרי שנים של חרדות, בנוסף להתמודדות עם hocd , שלצערי אני נאלץ עדיין להתמודד איתה. מעצם היותי גבר ודו מיני אני נמשך יותר לגברים,אבל השאלה שלי היא מדוע בעת גירוי מיני מגבר אני פעמים רבות מרגיש צריבה בקצה הפין ,בקצה צינוריצ הפין ואף באיזור פי הטבעת מאיזור הערמונית? האם הדחף המיני המוגבר לגברים הוא זה שגורם לכך? זו לא הרגשה נעימה כלל, בין אם היא נגרמת כתוצאה מגבר או מאישה. האם אני עשוי להיפטר ממנה מתישהו?

שלום שלם, נראה לי שבמהלך האבחון העצמי שלך התבלבלת במושגים. HOCD היא סוג מסוים של הפרעה כפייתית שבה גבר סטרייט שאינו נמשך כלל לגברים סובל ממחשבה טורדנית שמא הוא הומוסקסואל. לכן, אינך יכול להיות דו מיני (כלומר, גם להימשך לגברים) וגם לסבול מ-HOCD, שכן ב-HOCDהמשיכה לגברים היא מחשבה טורדנית ולא אמיתית. באמת ב-HOCD מופיעות תחושות מוזרות שונות, כגון עקצוץ וצריבה באיבר המין למראה גבר, אך תחושות אלו אינן מופיעות יחד עם משיכה מינית. בהנחה שקיימת בך משיכה לגברים, הרי שהצריבה שאתה חש אינה אלא רגישות-יתר ואם היא מציקה לך, יש לטפל בה במישור הרפואי גרידא, כלומר, לפנות לאורולוג. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

21/07/2014 | 16:06 | מאת: שלם

אני קצת מבולבל. אני זוכר שפניתי אליך בעבר בנושא החרדות האובססיביות והכפייתיות ואף המלצת לי לקנות את הספר "די לאובססיה" וזאת לאחר שפניתי אליך וציינתי בפניך שאני ביסקסואל ושאני נתקל במחשבות טורדניות ואף מבצע פעולות כפייתיות. ממך הבנתי שhocd עלול להופיע גם אצל גברים שאינם סטרייטים אלא ביסקסואלים אך באופן שונה, בכך שהביסקסואל יחוש שהוא לא באמת נמשך גם לנשים ואף עלולות להופיע אצלו מחשבות כמו שאולי האיברים שהוא אוהב בנשים הם בעלי מאפיינים גבריים ולכן הוא אוהב אותם. ולגבי נושא הצריבה. איך האורולוג יכול לעזור לי בעניין? תרופות? ואם זו בעיה פיזית שניתן לפתור לא הייתי אמור לחוש אותה הן בעת גירוי מגברים ונשים כאחד ולא רק בעת גירוי מגברים בלבד?

שלום שלם, ברגע שאתה נמשך מינית באופן חד-משמעי גם לגברים (בין אם אתה נמשך גם לנשים ובין אם לאו) אינך יכול לסבול מאובססיה שמא אתה הומוסקסואל (או ביסקסואל) משום שהמשיכה קיימת ואינה מדומה. ב-HOCD המשיכה אינה קיימת והפחד של האדם שמא הוא הומוסקסואל מהווה את האובססיה. אם אכן קיימת משיכה מינית לגברים ונלוות לה תגובות פיזיולוגיות מטרידות שאינן מופיעות יחד עם המשיכה לנשים, ייתכן מאוד שמדובר בתגובה פסיכוסומטית הומופוביות. במילים אחרות, אינך מקבל את המשיכה לגברים ואתה מבטא זאת באופן לא מודע דרך הגוף. בטיפול הפסיכולוגי בתופעה עובדים במקרים כאלה על ההומופוביה ולא על האובססיה (ייתכן שבפנייתך המקורית לא הדגשת את המשיכה שבינתיים הכרת בקיומה). עם זאת, כיום בהחלט מקובל לטפל גם בסימפטומים באופן ישיר (למשל, באימפוטנציה משתמשים בוויאגרה גם כאשר אין סיבה אורגנית והסיבה היא חרדה). לכן, לדעתי, בהחלט כדאי להתייעץ עם אורולוג. אינני יודע מה הוא יציע לך, אך יכול מאוד להיות שיציע, ללא קשר להקשר של הנטייה המינית. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

21/07/2014 | 16:27 | מאת: שלם

אני קצת מבולבל כרגע. אני זוכר שבעבר לאחר שהסברתי לך כי אני ביסקסואל שיש לו מחשבות טורדניות שאולי אינני למעשה באמת ביסקסואל .שאני כל כמה זמן מרגיש צורך לבדוק את העניין ולקבל הוכחות קונקרטיות לכך למרות כל העובדות. אמרת בפירוש שאלו אכן תסמינים ל hocd ושבניגוד לhocd אצל סטרייטים פועלים קצת שונה ,כך שלמשל בעת גירוי מיני מאישה עשוי הביסקסואל הסובל מhocd לחשוב שאותם האיברים שמהם חווה את הגירוי מגרים אותו רק כי יש בהם מאפיינים גבריים בנוסף כדרך טיפול לבעיה המלצת לי לקנות את הספר די לאובססיה כעזרה. וגם אם נניח וטעיתי יכול להיות שאני פשוט סובל מocd כלשהו? ולגבי נושא הצריבה בפין, כיצד האורולוג יכול לעזור? ישנן תרופות להרגעה? ושאלה נוספת: אם הצריבה הייתה אכן בעיה רפואית פיזית ,היא לא הייתה צריכה להופיע הן בעת הגירוי מגברים ונשים כאחד ולא רק בעת הגירוי מגברים כפי שציינתי?

שלום שלם, בלי להיכנס שוב להגדרות של HOCD וביסקסואליות, אני מסכים אתך שהסגנון שלך (גם כאן בהודעות) הוא אובססיבי. כלומר, אתה בוחר נושא ספציפי אחד לעסוק בו וממקד בו את כל החרדות, יהא זה נושא המשיכה המינית, הצריבה או כל נושא אחר. ככל שאתה מתקרב אל הפתרון האפשרי (למשל, האורולוג), החרדה והספקות גוברים. למשל, בזמן שאנו מתכתבים על נושא הצריבה היית יכול להיות כבר אחרי הביקור אצל האורולוג עם או בלי פתרון חלקי או מלא, אך אתה מעדיף (כחלק מהנטייה האובססיבית) לדעת במה האורולוג יוכל לעזור בטרם תפנה אליו. בנושא הצריבה הייתי פונה לאורולוג בלי לציין בפניו שהצריבה מופיעה רק בהקשר של גברים ולשמוע מה יש לו להציע. זה, ללא ספק, התחום הרלוונטי לכך ברפואה. הנזק הגדול ביותר שעלול להיגרם לך הוא שלא תצא ממנו עם פתרון. אני לא חושב שזו הבעיה המרכזית מבחינה נפשית, אלא רק מצביע עליה כדוגמא לנטייה האובססיבית הכללית שלך לחפור ולהתלבט במקום לסגור עניין. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים