בלבול מגדרי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

05/07/2014 | 13:42 | מאת: מהאני?

היי לך, אז ככה אני בן 16 ו6 חודשים, כל חיי הרגשתי שמשהו בי לט נכון .. מאז היום הראשון שבו אני זוכר את עצמי אני ידעתי שמשהו לא תקין .. הייתי מסתובב הרבה ערום בבית.. לובש את הבגדים של אחותי .. מתאפר, הולך על עקבים ומשחק בברביות .. אני מעולם לא הרגשתי גבר ומעולם לא הרגשתי הומו .. תמיד ידעתי שאני נמשך לגברים רק.. ואני לא יודע מה קורה... אני מרגיש שיש סיכוי שאני טראנסגנדר אבל אני לא רוצה להיות כזה.. עצם העובדה שאני הומו זה משהו בעיני מיוחד, ואני לא רוצה להפוך להיות כמו כולם .. יש לי פוביה עצומה מזה שאני יהפוך לגבר .. שערות גוף, מבנה גוף, מבנה פנים .. אני מפחד להראות כמו גבר זה מגעיל אותי מאוד.. אני גם מעולם לא הרגשתי סימפתיה לאיבר מין הגברי שלי .. כאילו מעולם לא אהבתי ולא שנאתי .. או שאולי כן .. היו לי תקופות פעם שהייתי קטן שחשבתי שזה יפול עם הזמן ... תמיד עד איזה גיל 9.. החשבתי את עצמי כבת .. ומאז שהתחילה לי המודעות וכל המגדרים והכל .. פתאום התחלתי להרגיש רע מאוד.. אני לא רוצה להיות מוגדר כזכר .. ויש לי פחד עצום מאם אני אקח הורמונים .. וזה אחר כך ישתנה בגיל מאוחר יותר ופתאום אני יהיה בן .. או אם אני אפגע לעצמי בגוף עצם לקיחת הבולמי טסטוסטרון והאסטרוגן ועצם כך האיבר מין הגברי שלי לא יוכל לתפקד מה שישאיר אותי לחסדי הSRS" ואם זה לא ילך כמו שצריך ולאחר מכן אני לא ארגיש שום תחושת עצב באיבר מין הנשי? אני החלטתי עם עצמי שאני אתן לעצמי את הזמן לעשות את שלו.. להפתח יותר מבחינה קוגניטיבית .. לעבור את גיל ההתפגרות ועד אז להתחיל לקחת Spironolactone שימנע ממני כל התפתחות גברית יותר ממה שהתפתח עד עכשיו .. ככה שאם ארצה ואחליט בעוד כמה שנים מעכשיו שאני בשל נפשית לעמוד בזה.. שאני אחשף יותר לעומק אל זה.. כי אין חזור לאחר SRS... הבעיה היחידה שישנה היא שאני לא יכול לקחת את הבולמי טסטוסטרון בגלל ההורים שלי .. הם לא סובלים הומואים בדם, אבא גבר מאצויסטי ואמא דתיה .. מה שאומר שלדבר אתם לא יעבוד, והבנתי שצריך אישור הורים בשביל זה ופתח מהמטפל .. אם זה רק ללכת למטפל לקבל את הפתק ולזייף את החתימה שלהם אז אין לי בעיה עם זה .. וכן אני מודע לסיכונים אבל אני גם לא רואה עתיד יותר בגוף הזה... אז אני מוכן לקחת את הסיכונים .. כל החיים הייתי בדיכאונות מזה שאני גבר ופחדים מזה.. שאני אתפתח להיות גבר... אבל אם זה חייב שאחד מההורים יגיע איתי לרופא המטפל בי בהורמונים אז אין סיכוי שהם יאשרו כי הוא יסביר להם לעומק את כל התופעות לוואי שזה עושה .. ואת זה שאני יראה יותר כבת,.. אני אובד עצות, בבקשה תעשה לי קצת סדר.. כל דרך אפשרית שאפשר לעקוף את המערכת הזאת של גיל 18 רק הנפקת הורמונים .. בטוח יש סעיף כל שהוא כזה או אחר שמתאים למקרה כזה .. שאפשר לעקוף את מה שרשום .. תודה רבה מראש..

שלום לך, אכן אתה מתאר בלבול עמוק בזהות המינית וקשה מאוד לדעת בשלב מוקדם זה של חייך האם תתפתח להיות טראנסג'נדר או הומוסקסואל. מה שברור הוא שיש לך בעיה משמעותית עם זהותך הגברית. זכור שאתה נמצא בגיל ההתבגרות, שהוא השלב הסוער ביותר בחיי האדם. לא הייתי רואה כל דחיפות לקבל החלטה בשלב זה, אלא להשקיע בדברים שאינם קשורים לזהותך המינית ואשר בכל מקרה יניבו פירות בהמשך, כגון לימודים ורכישת מקצוע. מעבר לכך, אני ממליץ לך לפנות לפורום של ד"ר דליה גלבוע באתר זה, המתמחה בייעוץ לטראנסג'נדרים. ד"ר גלבוע עוסקת מזה שנים רבות בכל הקשור לאבחון ולייעוץ הפסיכולוגי לאנשים המעוניינים לעבור ניתוח לשינוי מין. אין פירושו של דבר שניתוח זה עומד על הפרק כרגע במקרה שלך, אך אין ספק שניסיונה הרב יעזור לך. הפורום שלה נקרא "ייעוץ פסיכולוגי לטראנסג'נדים ולסביות", כאן באתר דוקטורס. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים