האם להמשיך את הקשר

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

01/07/2014 | 03:19 | מאת: אברהם

שלום, אני בן 19 בוגר לגילי וכבר חצי שנה בקשר עם בחור בן 27. באופן כללי הקשר שלנו טוב; משתדלים להיפגש הרבה, יושנים ביחד, אוהבים לבלות ביחד (בעיקר בבילויים שקטים) וכדומה. למרות זאת, עולים לי מדי פעם ספקות שגורמות לי לחשוב האם הקשר ראוי מספיק. ערכתי רשימה של יתרונות וחסרונות מרכזיים בקשר, ויצא לי בהם 6 יתרונות ו-10 חסרונות. אמנם כמות החסרונות עולה, אך עדיין קיימים 6 יתרונות שלא ניתן להתעלם מהם. בן זוגי הוא אדם מאוד קל דעת ואציין שלעיתים אף עולות לי לראש מחשבות בדבר מידת המונוגמיות של הקשר - מבחינת שני הצדדים: מבחינתו - גם האם הוא באמת נאמן לי 100% ? (ברור שאם אשאל הוא ישיב שכן ואף יתפלא ששאלתי.), ומהבחינה שלי - לעיתים עולות לי מחשבות על זה שהוא הבחור הראשון שלי ועולה מעט באסה מסויימת שאינני חוויתי עדיין מגע מיני עם גברים אחרים פרט אליו ושאינני הספקתי עדיין להתנסות ולחוות סטוצים כמו רבים מן הצעירים. בנוסף, חיי המין שלנו לא מושלמים. אני מעוניין בחדירות אבל כל פעם לא מצליחים בכך כי הוא טוען שזה מאוד כואב לו ולא מצליח שנשלים את החדירה. חיסרון נוסף הוא שאני מרגיש שהוא לא מספיק מעניק לי תמיכה אפירמטיבית במידה שהייתי מצפה לקבל - לפני כחודש היו יומיים-שלושה בהם הייתי קצת מדוכדך, הראתי לו קצת סימנים על כך וניסיתי מעט לציין את זה בפניו ולא הרגשתי רצון מיוחד מצידו להעמיק בנושא ולהביע תמיכה חזקה מן הרגיל. אני מניח שאחת הסיבות לכך יכולה להיות אופיו המרכזי קל-הדעת שכן זו תכונה מרכזית אצלו. בנוסף אציין כי לעיתים יש בי ההרגשה שהוא בתוך תוכו היה מאוד מעדיף שאני אהיה גברי-שרירי-וחסין רגשית, ולא כפי שאני: לא גברי מאוד-לא שרירי-ולא חסין רגשית. מצד אחד יש לנו את היכולת לדבר על הרבה דברים, אך מצד שני לפעמים נראה לי שחלק מהבעיות ומהחסרונות נעוצים באופיו המרכזי ובתכונות אישיות שלו כמו קלות הדעת שמאוד דומיננטית כמרכיב מרכזי באישיותו. סך הכל ברוב הזמן איתו כן טוב לי איתו ומרגישים שטוב לנו ביחד ואני חושב שהוא בן אדם מדהים ושהוא מציאה גדולה (עם הרבה תכונות טובות ונדירות) שסיכויים קלושים יהיו לי למצוא גבר אחר בעל מאפיינים ותכונות (פנימיות בעיקר, וגם חיצוניות) המתקרבות לשלו. אם כן האם הפתרון הטוב ביותר הוא להישאר איתו ולנסות מפעם לפעם להתעמק יותר בנושאים אלו ולדבר איתו עליהם? או שמוטב לחפש בחור טוב יותר ממנו על אף שלא נראה לי שאמצע? בתודה טסה רבה לך

שלום אברהם, היכולת שלך ליצור קשר בגיל כה צעיר ולשמור עליו ראויה להערכה. רשימת היתרונות מול החסרונות מעידה על גישה רציונאלית, אם כי אולי יותר מדי רציונאלית, כשמדובר ביחסים, שהרי אתה לא ממש יכול להשוות את הקשר הזה לקשר אחר. אינני יכול לייעץ לך בעד או נגד סיום היחסים. לדעתי, כל קשר תורם לנו משהו ואפשר להיבנות ממנו, בעיקר בגילך הצעיר. אין ספק כי זה לא יהיה הקשר האחרון בחייך והשאלה היא עד כמה מיצית אותו. קח לעצמך עוד כמה חודשים בטרם תקבל החלטה. זכור רק כי אין אנשים ו/או קשרים מושלמים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים