בלבול במשיכה המינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

14/06/2014 | 01:30 | מאת: אלמוני

פרופ שלום, אני בן 20 חווה בלבול מיני קשה מאד. מגיל קטן לדעתי היו אצלי עדויות לבלבול מיני בתקופה אחת הייתי לובש שמלות שר ורוקד בתקופה אחרת משחק כדורגל ורוכב על אופניים ונמצא תמיד בחברת בנים, עד לגיל 17 בערך אוננתי אך ורק על בחורות הייתי מתגרה מהן מאד תמונה של אישה עירומה הייתה גורמת לי לזיקפה תוך זמן קצר, מגיל 17 חל מפנה ושמתי לב שאני מתגרה גם מגברים, ככל שהלך וחלף הזמן אני מוצא עצמי מתגרה יותר ויותר וכיום אני מבולבל מאד, לא יודע להגדיר את המשיכה שלי כלפי נשים וכלפי גברים. אני מאוהב במישהי ומתגרה רק מלגעת בה מעט אך מצד שני גם מסתכל על גברים ומתגרה מתמונות עירום שלהם. היום הרבה יותר קשה לי לקבל שיקפה מסתם תמונה של בחורה עירומה, אולי כי התרגלתי כבר במשך השנים. מה שכן מסרט פורנו של לסביות אני די אתגרה. מה הבעיה איתי? האם אני דו? האם תחושת המשיכה לנשים אצלי הולכת ופוחתת ובעתיד תעלם ותיוותר רק זו לגברים? אשמח לקבל תשובות בהקדם האפשרי, הסיטואציה מורכבת ולא נעימה. תודה

שלום אלמוני, אתה אכן צעיר מאוד וקשה לדעת לאן תתפתח הנטייה המינית. נכון לעכשיו, אתה נמשך לשני המינים, לכל אחד מהם בעצמה שונה, ובתור שכזה, אתה עונה על ההגדרה של ביסקסואל: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 כפי שתקרא במאמר הנ"ל, עיקר מצוקתם של ביסקסואלים נובע מהלחץ החברתי שמופעל עליהם, והם מפנימים אותו, להגדיר את עצמם כסטרייטים או כהומואים, וחלקם אף היה מעדיף להימשך רק לגברים, עם כל הסטיגמה שיש עדיין בחברה על הומואים. עיקר העבודה הטיפולית עם ביסקסואלים נועדה להגמיש את תפיסת המיניות שלהם באופן שיאפשר להם להכיל בתוכם את שתי המשיכות, גם לגברים וגם לנשים ולאפשר דו-קיום שלהן זו בצד זו, במקום הצורך לבחור באחת מהן שמאמלל אותם. בסה"כ מדובר באנשים הרבה פחות מודחקים שיש להם טווח בחירה רחב יותר. בספרות המקצועית מתוארת "סדרתיות", כלומר, תיתכנה תקופות שבהן משיכה אחת דומיננטית יותר ולחילופין ייתכן שהקשר הרומנטי יהיה עם אישה והקשר עם גברים יהיה רק מיני ולהפך (כפי שאתה יכול לראות בעצמך מההנאה שלך מפורנו של לסביות). כמה שיחות ייעוץ עם איש מקצוע כדי לעשות סדר ולאוורר את הלחצים אף פעם לא יכולות להזיק. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים