איך להיות מסופק מיני אחרי 1-2 גמירות?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

12/06/2014 | 00:40 | מאת: אמיר

שלום, אני בן 33. לאחרונה יש לי ריטואל קבוע. יומיים חרמנות - ואז אני מרגיש שהגעתי לסיפוקי רק אחרי שגמרתי כ-13 פעמים (בסקס או באוננות). ואז יומיים רגיעה ללא שום צורך לגמור. ימי החרמנות הם נחמדים אבל מעיקים, מבזבזים את הזמן, ויש מעין טירוף חושים ואיבוד דעת לעשות סקס וכמה שיותר או לאונן וכמה שיותר. אחרי הגמירה ה-13 אני מרגיש בעננים.. אבל ממש בעננים. וימי הרגיעה הם ימים של אושר נחמד-מאוזן, לא חרמנות מטורפת וללא ההרגשה בעננים. אני לא אוהב את ימי החרמנות, אבל עדיין אני רוצה להרגיש את אותה ההרגשה כמו בפעם ה-13. אחרת אני לא מסופק. אר אחרי הפעם ה-13 אני מרגיש מסופק. האם אוכל להרגיש את אותה הסיפוק של הפעם ה-13, בפעם השניה? (בלי שום קשר, בעבר כשהייתי בדיכאון לקחתי, ציפרלקס שהוריד כביכול חשק מיני. אבל זה לא נכון, כי בעצם החשק המיני נשאר כפי שהיה, רק שפשוט לא הייתי מסוגל לגמור/להשפיך. אני לא רוצה דבר שכזה שוב) חשבתי לנסות פשוט לא לגמור זמן-מה ואז החשק המיני יירד. זה מאוד מאוד קשה לי לעשות זאת, ולכן איני רואה טעם. מניסיונות העבר זה רק מגביר עוד יותר את החשק המיני... אשמח לעיצה !!! ולא כפת לי גם תרופה

שלום אמיר, הואיל ואינני רופא בהכשרתי, אין באפשרותי להציע לך פתרונות תרופתיים, למרות שהם בהחלט קיימים ויכולים לתת מענה חלקי. יש תרופות שונות שמפחיתות את הדחף המיני, לא רק ציפרלקס, והכתובת המתאימה ביותר לכך היא פסיכיאטר, בעיקר כשאתה כותב שהיית בעבר גם בדיכאון. מה שאתה מתאר הוא הפרעה כפייתית (אתה עצמך השתמשת במילה "ריטואל" לתיאור התופעה) לכל דבר והטיפול היעיל ביותר הוא שילוב בין טיפול התנהגותי-קוגניטיבי וטיפול תרופתי. במסגרת הטיפול הפסיכולוגי תצטרך לעבוד על היכולת לוותר על חלק מהסיפוק המיני לטובת דברים אחרים, אולי חשובים יותר, בחיים כמו ניצול יעיל יותר של הזמן, לימודים או עבודה שיש להם השלכות וחשיבות לטווח הארוך יותר. בעיקרון, הבעיה דומה לאכילת-יתר, שגם בה על העונג המיידי שבזלילה משלמים מחירים גבוהים בטווח הארוך. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים