מנסה להבין מה קורה לי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

11/04/2014 | 13:38 | מאת: דוד

שלום גידי אני רוצה לתאר לך את מצבי ולנסות לקבל כמה מילים מכוונות וכמובן אובייקטיביות כדי לדעת איפה אני עומד וביחס לשאר גברים וכמובן לשאוב מהידע שלך כמה שאפשר... בנים מבחינה מינית לעולם לא עשו לי את זה. גוף של גבר תמיד שיעמם אותי אפשר להגיד, אני אומר שיעמם כי ניסיתי פעם להבין את החברים שלי שהולכים לחדר כושר לפתח את הגוף בטענה שזה יפה יותר או מושך יותר ואף לא הבנתי את זה.. לא היה לי מעולם שום צורך לגעת בגוף של גבר.. אגב, תמיד נמשכתי לבנות.. לראות אישה עורמה היה מבחינתי כמו תחושה של אורגזמה.. אני בן 24.5. תמיד אהבתי גם נשים עם פנים יפות.. היה לי סגנון משל עצמי, תמיד ידעתי מה אני אוהב באישה. כל איזור ואיזור בגוף והתחושה שהיה מעביר בי. היו לי שתי מערכות יחסים יחסית גדולות. שנה וחצי ושבעה חודשים. האחרונה היתה לפני שנה, נמשכה שבעה חודשים. הסיבה לכך היתה שפשוט לא הצלחתי לאהוב אותה והרגשתי מועקה נוראית... ממש נוראית, היה לי מאוד קשה שיש לי עוד בן אדם בחיים. אני חוזר לגברים... העיניים שלי מאז ומתמיד נמשכו לגברים שנראים טוב (בפנים). בילדות זה היה מבחינתי מושא לקנאה כי מעולם לא הייתי שלם עם איך שאני נראה בפנים, לאחר מכן בגיל בוגר יותר זה הפך לאנשים שקל לי לקבל לעצמי... אחרי שנפרדתי מהחברה שלי עלו לי שאלות של למה התחושה הנוראית הזו קורה? למה לא הולך לח כמו כולם? למה איי לי שלווה כשאני נמצא עם אישה? תמיד הסתכלתי על גברים שהם יפים. יכול להיות שאני הומו? מאז שאלתי את עצמי לפני כמה חודשים זה לא עזב אותי.. ניסיתי כמה שיותר לשחרר ולמיטב תחושתי אני אכן נמשך לגברים.. משהו יותר קל לי איתם, יותר מעניין.. עם הזמן מאז ששאלתי את השאלה שמתי לב שפעם כשהייתי רואה חזה יפה של אישה זה היה מחרמן אותי, היום אני אדיש לזה יחסית... אני ישר קולט גברים שהם יפים.. אפילו סגנון דיבור ואולי גם תנועות גוף מדי פעם.. אבל כשאני יושב ומדבר איתם אני חושב שזה איפשהו נרגע.. אני כאילו מבין שהם כמוני או משהו כזה.. התחלתי קשר עם מישהי לא מזמן ואכן המועקה חוזרת.. משהו שם לא משאיר שלווה.. האבל הוא כזה... כשאני בא במגע עם אישה, אני ישר מקבל זיקפה.. עם כל הנשים שהייתי הגוף שלי לא נכשל ולו פעם אחת מבחינה מינית.. עומד לי רק ממגע קטן בפין עי האישה או איזה קול גניחה.. לפעמים זה היה מביך אותי שכשאני נכנס להתקלח עם חברה שלי אז עומד לי! כאילו תרגע כבר! כשאני מדמיין אותי איתה במיטה כנל.. סרטי פורנו יחסית משעממים אותי כבר לעיתים עומד לי לעיתים לא, אבל חשק זה כבר ממזמן לא עושה.. לגבי פורנו גייז, לא עומד לי... אני גם אכן לא רואה את עצמי נמשך מינית אליהם.. יכול להיות שזה פונקציה של זמן? כי אני לא רגיל לזה? בגלל החברה אולי? איך זה שמעולם לא נמשכתי לגברים מבחינה מינית וגיליתי כביכול שאני נמשך לגברים עי כך שלא הולך לי רגשית עם נשים? למרות שפעם הייתי מתאהב ממש! אבל כשזה היה נכנס לקשר זה היה נופל עד למועקה... מקרה קטן נוסף שקרה לי אתמול... פגשתי מישהי חדשה, בשניות הראשונות של הדיבור איתה היא מצאה חן בעיניי, היא אמרה לי שאני מוזמן לחזור לידה, התחלתי להתחרמן ואפילו לקבל זיקפה ואז נזכרתי שיש מצב שאני הומו, אז זה נפל ישר ואפילו העיק עליי לחזור לדבר איתה. אולי ככה זה מרגיש כמשיכה לנשים יורדת? ככה זה אמורה להיות בערך? ומה זה שישר נתפסים אצלי בעיניים גברים שנראים טוב? ואם באים בדיבור אז יש אפילו איזה התרגשות או פחד לא יודע מה זה.. עד שזה נרגע שוב. הייתי סוג של הומופוב גם אני חייב לציין, אני עובד על להשתחרר מזה.. בקטע של להבין שזה שום דבר והומואים הם חלק מכולם ולא משהו שונה.. ואפילו להריץ בדיחות עליי בקטע הזה וכל מיני כאלה כדי להשתחרר מזה. מצטער על כל האינפורמציה. אשמח לתגובה, תןדה!

שלום דוד, קשיים בקשרים עם נשים אינם הופכים אף אוחד להומוסקסואל. הומוסקסואליות (כמו הטרוסקסואליות) מוגדרת על דרך החיוב ולא השלילה ומתיאוריך עולה משיכה מינית חד-משמעית לנשים וחוסר משיכה כזו לגברים. הקשיים שאתה מתאר במערכות יחסים עם בחורות הם קשיים הקשורים למרחב מחיה (space). התופעה מוכרת מה"פולקלור" הגברי, שבו גברים רבים (נשואים ולא נשואים) מתלוננים על כך שנשים "חופרות" להם, מדברות יותר מדיי, לוחצות וכו'. חלק מהקשיים הללו מאפיינים גברים באופן כללי וקשורים להבדלים הפסיכולוגיים בין המינים וחלק, בעיקר אם קושי כזה, או תחושת מחנק, מופיע בשלב מוקדם של הקשר, עשוי להיות קשור למערכת היחסים שהייתה לך עם אמך, אשר ייתכן ולא אפשרה לך מרחב מחיה, דאגה לך יתר על המידה וכו', אך כפי שאתה מבין, זו רק השערה שיש לבדוק אותה בייעוץ פנים אל פנים. מה שקורה לך עם גברים, לעומת זאת, קשור יותר לתהליכי הזדהות עם אביך ועם הזהות המגדרית שלך (לא הנטייה המינית ההומוסקסואלית/הטרוסקסואלית אלא ההגדרה העצמית שלך כגבר, הגדרה שמתעצבת בין היתר תוך זיקה לגברים אחרים). אפשרות נוספת שניתן להעלות על הדעת, במיוחד בגלל המחשבות הטורדניות שמא אתה הומו, היא שאתה סובל מהפרעה כפייתית מסוימת, שבה התוכן של האובססיות הוא חששות המופיעים אצל גברים סטרייטים שמא הם הומואים, מחשבות שאינן מרפות ואכן עלולות לעורר חרדה העלולה לפגוע בזקפה תוך כדי עוררות מינית עם נשים. כאמור, התמונה מורכבת ומחייבת בירור פנים אל פנים עם איש מקצוע מוסמך מתחום בריאות הנפש. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

18/04/2014 | 00:25 | מאת: הערה

קראתי את השאלה והתשובה. נראה כי החלק הבעייתי בזהות הגופנית נפשית שלו היא הפנים! ולכן הוא משווה מתעניין ונמשך לפנים של גברים! ובטעות הוא חושב שזה גילוי הומוסקסואלי! זו אולי הפרעה גופנית שמקבלת ביטוי בטורדנות מחשבתית וענינה השוואהעם גברים אחרים רק בנקודה הזו.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים