שאלה על משיכה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

04/04/2014 | 15:08 | מאת: אלי

שלום דר. עם המון חומר שקראתי אני מבין שמשיכה בין המינים הינה דבר מאוד גמיש וכי אין בהכרח דבר כזה הומו מוחלט או סטרייט מוחלט, ולכל אחד מאיתנו יש משיכה כזו או אחרת לבין המין השני או אותו המין. שאלתי היא כזאת: רוב האנשים לא מודעים לכך שהם נמשכים לבני אותו המין שלהם, או מדחיקים או שסתם פשוט לא מתייחסים, מוצאים את בן/ת זוגם לחיים, מתחתנים, מקימים משפחה וכו וחיים עם זה בשלום. אני שואל, מה לגבי אותם אנשים שכן מזהים משיכה כזו או אחרת לבני מינם גם כן? מהו גורלם? זה נראה כאילו אלו שמוצאים משיכה, או שפשוט לא מתכחשים אליה ומודעים לה, גורלם הינו הומוסקסואלי. אפשר למצוא ולהודות במשיכה לבני אותו המין ולהמשיך הלאה כאילו לא קרה דבר? וזאת מבלי שהמשיכה לבני אותו המין תגבר? אני קורא סיפורים וזה נראה כאילו זה דבר שמתעתע בנו, או אלו שכן מוכנים להודות במשיכה, שלאחר שנים רבות בגיל מאוד מאוחר עם אישה וילדים, מוצאים את עצמם בצד השני בעצם... אם אני עכשיו בן 24 , מוצא את עצמי איפשהו כן נמשך לגברים, מפחד לפתח מערכות יחסים עם נשים כי אני קורא שזה מה שקורה לאנשים אחכ, או סתם כי נראה לי שזה מה שיקרה. אני נמשך לנשים, וכשאני רוצה להתחיל איתן איזה משהו פתאום הכל נופל... איך יש גברים דוגמא שכל חייהם השאלה הזו האם הם נמשכים לצד השני אינה תופסת מקום?

שלום אלי, השאלה שלך מאוד שכיחה בקרב ביסקסואלים שאכן נמשכים מינית לשני המינים ומודעים למשיכתם הכפולה: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 אני, כאמור, רואה במשיכה הכפולה הזו ברכה ולא קללה, כמו שכתוב במאמר הנ"ל, שכן טווח הבחירה רחב יותר. אם אתה אכן בן 24, אי אפשר לדעת מה יילד העתיד, או במילים אחרות, איזו משיכה תגבר והאם בהכרח כתוצאה מהתגברות המשיכה לגברים, תחול ירידה במשיכה לנשים. החשש מוכר וידוע, אך אני מתנגד למילה "גורל" שאתה משתמש בה בפנייתך. הספרות העוסקת בביסקסואליות מתייחסת אליה ברגע נתון בחיים, בלי לעסוק בניבויים ובתחזיות. יש אכן גברים שהדחיקו את משיכתם לבני מינם, ניהלו אורח חיים סטרייטי ויחד עם שאר השינויים שחלים בחייו של כל אדם, התגברה המשיכה לגברים ונחלשה המשיכה לנשים. זה לא "גורלם". זה מה שקרה אצלם. אין פירושו של דבר שזה מה שיקרה אצלך ואין כל דרך לנבא מה יקרה במקרה שלך. זאת ועוד - משיכה מינית בלבד היא גורם אחד (חשוב ככל שיהיה) בתוך מערכת השיקולים בקבלת החלטה על בחירת בן או בת זוג וסגנון וחיים. תלוי מי הגברים ומי הנשים שתפגוש. יכול להיות שתגלה שלגברים אתה נמשך בעיקר מינית אך לא רגשית ולנשים אתה נמשך גם רגשית. יכול להיות שתתאהב באישה מסוימת. על כל פנים, מאוד לא מומלץ לקבל החלטה המוכתבת ע"י פחדים. היכולת לפתח קשר זוגי תלויה ביכולת לשאת בבוא הזמן פרידה, שלעתים מגיעה ולעיתים אינה מגיעה. הדרך היחידה להבטיח שלא תהייה פרידה היא לא להיכנס כלל לקשר ולחיות בבדידות. לכן, המלצתי לך לנסות ולהכיל בתוכך את שתי המשיכות, להתנסות, ללכת אחר לבך ולבחור אורח חיים מתוך התחשבות במכלול היתרונות לעומת החסרונות של כל אחת מהאפשרויות (ולא להסתפק אך ורק בעצמת המשיכה המינית לבני/ות אחד המגדרים). אתה צעיר מאוד, גיל הנישואין של גברים במיוחד נמצא בעלייה ושנים רבות לפניך עד שתהייה "חייב" לקבל החלטה. בינתיים תן לחיים להתנהל והיה קשוב לעצמך ולחוויות שאתה מתנסה בהן. אין תעודות ביטוח באף כיוון שתבחר. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים