אמונה ופסיכולוגיה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

12/03/2014 | 23:11 | מאת: אלמוני

שלום פרופסור רובינשטיין, רציתי לשאול אותך שאלה אישית ואולי קצת מפתיעה: האם אתה מאמין באלוהים? אני פשוט...תוהה.... אם יש קשר כלשהו בין אמונה דתית ופסיכולוגיה. האם אחד משפיע על השני? האם פסיכולוגים ואנשי בריאות הנפש, משליכים על עבודתם את האמונות הדתיות שלהם? אתה מציג את עצמך כפסיכותרפיסט רב-ניסיון מקצועי, המתמחה בעניינים נפשיים הקשורים בזהות ונטייה מינית. האם אמונתך (או חוסר אמונתך) הובילה אותך למסקנות או לגיבוש דעה בעניינים מקצועיים שאתה עוסק בהם? האם היית סובר אחרת, אילו היית אדם אחר מבחינה אמונית? אני חייב לומר לך בכנות, שבתור אדם מאמין והומוסקסואל, קשה לי להשלים עם העובדה שנגזר עליי לחיות חיים הומוסקסואלים, ולמנוע מעצמי פנטזיה מינית שהיא איסור מוחלט ע"פ אמונתי. קשה לי גם להאמין שהגישות הטיפוליות של פסיכולוגים אינן מושפעות מאמונותיהם הדתיות. מה אתה חושב? אלמוני

שלום אלמוני, אמנם לפי התיאוריה הפסיכואנליטית, המטפל אמור להיות ניטראלי ואובייקטיבי, אך אין ספק כי בפועל ערכיו של האדם (ובכלל זה מטפל) משפיעים על עבודתו. כמובן, שעליו לשאוף להשתחרר מכך וקיימים מספר מנגנונים (למשל, הדרכה או התייעצות עמיתים) שנועדו לעזור למטפל להפריד בין צרכיו שלו ובין צורכי המטופל. מחקרים מצביעים על כך שהרוב המכריע של הפסיכיאטרים והפסיכולוגים ברוב ארצות העולם מחזיק בהשקפת עולם חילונית. פרויד עצמו אף ראה בטקסים הדתיים סוג של הפרעה כפייתית. עם זאת, גם מטפלים חילוניים וגם מטפלים דתיים עושים כמיטב יכולתם להפריד בין השקפת עולמם האישית ובין זו המקצועית. בכל מה שקשור להומסקסואליות אנשי מקצוע אמורים לפעול עקרונות הטיפול מבוסס הראיות (evidence based therapy) והניסיון האמפירי מצביע על כך שהניסיונות לשנות את הנטייה המינית, ובעיקר הניסיון להכחיד את המשיכה לבני אותו מין, לא רק שאינו מועיל אלא מזיק וכלל ראשון בכל מקצועות העזרה הוא קודם כל לא להזיק. בברכה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

17/03/2014 | 01:55 | מאת: רווית

זה נכון שהאוניברסיטה העברית החליטה להפסיק ללמד את פרויד?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים