מודאגת

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

15/03/2014 | 19:28 | מאת: אמא

שלום רב, הבן שלי בן 9 משחק בעיקר עם בנות, אם כי יש לו גם שני חברים בנים, יש לו חיתוך דיבור נשי והוא לא אוהב כדורגל אך אוהב שחייה וטניס ולטפס על דברים גבוהים, לקפוץ וכו'. אני מודאגת שהוא ירצה לשנות את מינו. לא אכפת לי אם יהיה הומוסקוסאל אבל מהנושא המגדרי אני יותר מודאגת. האם כדאי כבר כעת לפנות לטיפול? תודה.

שלום אמא, לדעתי, שאלת המפתח לגבי פנייה לטיפול צריכה להיות האם יש משהו שמפריע לילד ולא לך. אינני חושב שניתן לשנות את הנטייה המינית, ואף את הרצון לשנות את המין, על ידי "מניעה" בגיל מוקדם, אך ניתן בהחלט לעזור לך להתמודד עם הבעיה, להפריד בין הצרכים שלך והצרכים שלך הילד, כך שתוכלי להוות גורם תמיכה עבורו. משחק עם בנות, והתנהגות נשית בילדות, אינן מנבאים באופן חד-משמעי נטייה מינית הומוסקסואלית, וגם לא טראסנג'נדריות. אמנם כמעט אין בוגרים סטרייטים שבילדותם שיחקו עם בנות, אבל בהחלט לא כל מי שמשחק עם בנות הופך להיות הומוסקסואל או טראנסג'נדר. יחד עם זאת, ניסיונות "להחזיר לתלם" נחווים ע"י הילדים כדחייה וכביקורת מצד ההורים ולא רק שאינם מניבים פרי אלא גם גורמים נזק מאוחר יותר מבחינת הביטחון והתמיכה שהילד קולט מהבית. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים