וריד שהתפוצץ

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

01/10/2015 | 11:06 | מאת: טוהר

שלום! אני בהריון בשבוע 33. לפני כמה שבועות ראיתי שיש לי שטף דם מהוריד שבפות. אתמול הוא התפוצץ ויצא לי משם דם. הרבה דם. ועדיין יוצא משם דם. האם זה מסוכן? מה ניתן לעשות במצב כזה? תודה רבה!

שלום בהריון יש לחץ של הרחם על וורידי האגן וכן ההורמונים המופרשים מהשליה גורמים להרחבה בוורידים . בלט בוורידי הנרתיק נפוץ יחסית אולם אם יש דימום אני ממליץ לגשת בשלב ראשון לבדיקת מיון נשים ולשקול בהמשך בדיקת רופא כלי דם לפי חומרת המצב. דמם מתמשך עלול לגרום לאבדן דם משמעותי והצורך בטיפול יקבע לפי חומרת הבעיה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם