לימפאדמה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

25/06/2015 | 18:37 | מאת: אורית

שלום ד"ר גלילי, לאימי בת 84 יש רגליים נפוחות באיזור הקרסולים והברכיים. אובחן אצלה לימפאמדה. בברך ימין יש שחיקת סחוס חמורה וברגל שמאל עברה ניתוח להחלפת ברך לפני 15 שנים. כעת הרגליים התנפחו מאוד וב-US של הבירכיים אובחן בצקת. היא הולכת גרביים אלסטיות שנעשו לפי מידה. מה אפשר לעשות כעת? יש לה פיזיותרפיסטית שעושה לה טיפול לימפאטי פעם בחודש. האם זה מספיק והאם צריך טיפולים נוספים? רופא אורטופד מבי"ח אמר שזו בעיה לימפאטית. האם דרוש בירור נוסף לבעיית הבצקת? האם זו דלקת? בתודה מראש, אורית

שלום ממליץ לבצע דופלקס וורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה. אם אין בעיה בוורידים, הטיפול שמקבלת סביר. ניתן גם לשכב כחצי שעה עם רגלים מורמות מעל גבה החזה כל שעתיים במהלך שעות הערות.

מנהל פורום ורידים וכלי דם