פצעים כרוניים ברגלי חולת לימפדמה ברמה 3

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

09/06/2015 | 15:11 | מאת: טל

אמי בת 87, חולת לימפאדמה בשתי הרגליים (אין לה סוכרת). הרגליים במצב נוראי, נפוחות מאוד, והעור לא מתרפא כבר שנתיים, הרגל מדממת, ודולפת ללא הרף. מטופלת בחבישות לחץ (שמיניות) עם תחבושות ברמת לחץ 2, ביחד עם פולימם (סילבר, רול). אין שום שיפור, רק החמרה (אין אפשרות להוסיף כאן תמונה). היא חברה בכללית, אך מעוניינת להגיע דרך הקופה למרפאת הפצעים של תל השומר. איך היא יכולה להגיע לשם? מי היא צריכה לקבל הפנייה? מה עושים חוץ מזה??? איך אפשר לשפר את מצבה?

שלום במידה ועברת בירור ששלל בצקת ממקורות אחרים שניתן לשפרה ממליץ על שכיבה עם רגלים מוגבהות מעל גבה החזה כל שעתיים ל30 ד' לפחות, אם ניתן אז להשתמש בגרב אלסטי ולהתייעץ עם מרפאת פצעים בקשר לטיפול מקומי

מנהל פורום ורידים וכלי דם