פלישה לימפטית

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

29/03/2015 | 19:40 | מאת: תמר

שלום רב, ים ישנה פלישה לימפטית אך ללא פלישה וסקולרית, לאחר כריתה של בלוטה נגועה מה הסיכויים שזיהום או כל דבר אחר יגיע לכלי דם? תודה מראש

שלום אם מדובר בכריתת בלוטה נגועה בגידול סרטני, הרי שמדובר בהעברה לימפטית של הגידול. העברת תאי גידול במערכת הלימפה לא מחייבת שיעברו במקביל תאי גידול דרך כלי הדם אולם במצב כזה תמיד צריך להיות תחת מעקב בשל אפשרות להופעה בעתיד של תאי גידול במקומות נוספים מרוחקים דרך הדם או דרך הלימפה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם