פורום ורידים וכלי דם

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פורום כלי דם ורידים
3497 הודעות
3452 תשובות מומחה

מנהל פורום ורידים וכלי דם

19/10/2015 | 21:57 | מאת: מירב

שלום דוקטור, אני בת 32. לפני כ-10 שנים היה לי DVT בירך ימין. לאחר בירור התברר שיש לי קרשיות יתר מולדת ומאז אני נוטלת קומדין באופן קבוע. לפני כ-10 ימים חזרתי לארץ לאחר טיסה ארוכה (10 שעות) והרגשתי כאבים ונפיחות ברגל ימין. בבדיקה במיון בוצע לי דופלר אשר שלל הימצאות DVT והתוצאה היתה: "לא הודגם טרומבוזיס במערכת הוירידית העמוקה. נצפה פס אקוגני לרוחב הויריד הפורמלי המשותף הימיני, ייתכן שינוים לאחר DVT בעבר. נצפתה זרימה איטית בורידים העמוקים לאורך הירך הדיסטלית והשוק." ה-INR שלי מאוזן. בבדיקת דם שביצעתי לפני 3 ימים הוא היה 2.1. מאז החזרה ארצה חלפו כ-10 ימים והרגל שלי עדיין נפוכה באזור שמעל הברך והירך, ואני מרגישה מדי פעם כאבים ברגל. קיבלתי הפניה לכירורג כלי דם אך קיימים תורים רק בחודש ינואר 2016. אשמח אם תוכל להסביר לי את תוצאת הדופלר, מדוע הרגל נפוחה ומה צריך לעשות. תודה!

שלום לפעמים הדופלקס שמבוצע במיון אינו מקיף ושלם לכן ממליץ לחזור על הבדיקה בקופ''ח בשאלה של הופעה חדשה של פקקת וכן בשאלה של אי ספיקה במערכת הוורידים העמוקים והשטחיים

19/10/2015 | 00:15 | מאת: ריקי

היי דוקטור. אני בת 24 לקחתי נורמלול במשך כחודשיים עקב יתר תריסיות וחרדות. וכרגע הפסקתי את התרופה בהדרגה. זה היום הראשון שאינני לוקחת את התרופה כלל.. ואני מרגישה שהדופק יותר מהיר בכללי. והרבה יותר מהיר בעלית מדרגות, התרגשות או מאמץ פשוט. אין כאבים נלווים. אני עוד קצת חרדתית ואני רוצה לדעת שהכל תקין ושככה זה אמור להיות המצב הרגיל של הלב.. כי בגלל התרופה שחסמה כל הזמן עליה בדופק והשאירה אותי במצב מונוטוני.. וכרגע זה בסדר שהלב דופק קצת מהר..? אני צריכה להרגיש את השוני?.. תודה

ראי תשובתי הקודמת

18/10/2015 | 22:22 | מאת: ריקי

היי דוקטור.. אני בת 24 לוקחת נורמלול 25 כבר חודשיים. עקב יתר תריסיות וחרדות.. ועכשיו הפסקתי את התרופה בהדרגתיות.. יש לי תחושה של הרבה פעמים ביום דופק גבוהה.. "עלית מדרגות" " קרבה אינטימית" ואני רוצה לדעת שהכל בסדר.. שלא הרגשתי את זה הרבה זמן בגלל הנורמלול? כאילו עד עכשיו חייתי מונוטוני ועכשיו הכל משפיע על הדופק.. ובגלל שאני דיי חרדתית רציתי לדעת שהכל בסדר וזה תחושה נורמלית.. ואם תוכל להסביר על תופעות לוואי של הפסקת הנורמלול? תודה רבההה

שלום ייתכן שהדופק המוגבר נגרם ממצב של יתר פעילות בלוטת התריס וממליץ לבדוק זאת ולשקול יחד עם רופא המשפחה על הצורך בהמשך תרופה ממשפחת הנורמלול וכן על צורך בהתאמת הטיפול לבלוטת התריס

08/10/2015 | 11:41 | מאת: אוריין

בת 21.יצא לי לפני כחודש וריד בולט באיזור הרקה, לא בולט כלפי חוץ אבל כמו פסים כחולים. אולי כי העור דק באיזור או מלחץ. האם יש לכך פיתרון? משחות שיכולות לעזור לעניין? אני לוקחת את העניין ממש קשה. תודה רבה מראש!

שלום אין משחה מוכרת שיכולה לפתור את הבעיה. ממליץ שתתייעצי עם פלסטיקאי

03/10/2015 | 16:26 | מאת: רון

לאחרונה החלו להיווצר אצלי ורידים בולטים בכלל כף הרגל...הם בולטים וכואבים בתזוזה האצבעות...יש לציין שאני לרוב עם נעל צבאית סגורה ולפני חודש עשיתי ניתוח להסרת ציפורן חודרנית....אשמח לעזרה

שלום כדאי להיבדק בבדיקת דופלקס וורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת וורידים ברגל שעלולה לגרום לגודש בווריד כף הרגל אם כי הסיכויים לכך לפי התיאור שלך אינם גדולים.

01/10/2015 | 11:06 | מאת: טוהר

שלום! אני בהריון בשבוע 33. לפני כמה שבועות ראיתי שיש לי שטף דם מהוריד שבפות. אתמול הוא התפוצץ ויצא לי משם דם. הרבה דם. ועדיין יוצא משם דם. האם זה מסוכן? מה ניתן לעשות במצב כזה? תודה רבה!

שלום בהריון יש לחץ של הרחם על וורידי האגן וכן ההורמונים המופרשים מהשליה גורמים להרחבה בוורידים . בלט בוורידי הנרתיק נפוץ יחסית אולם אם יש דימום אני ממליץ לגשת בשלב ראשון לבדיקת מיון נשים ולשקול בהמשך בדיקת רופא כלי דם לפי חומרת המצב. דמם מתמשך עלול לגרום לאבדן דם משמעותי והצורך בטיפול יקבע לפי חומרת הבעיה.

26/09/2015 | 19:23 | מאת: רוזלינה

שלום , אני בת 19,יש לי עור דק מתחת לעיניים מאוד אפילו, בשבוע אחרון כשאני מחייכת מתפרץ לי וריד בולט (הוא מתנפח בזמן חיוך) וכשאני לא מחייכת הוא לא מופיע והוא כמעט ולא נראה מתחת לעור הדק שלי רק פס כחלחל , אני לא אוהבת את המראה האתסטי בזמן החיוך! זה ממש לא יפה וזה עושה לי עין עקומה , אני אובדת עצות :(, אין לי כסף לטיפולים אנחנו לא עשירים, אני אשמח אם תגיד לי קרם או טיפול טבעי שאני אוכל לקנות (כמו פירות וירקות שמעתי שיש כאלו שיעזרו לזה להיעלם) בבקשה תעזור לי! תודה

שלום ממליץ שתבררי במקומות שמטפלים בלייזר רך. אני לא מכיר משחות שיכולות לטפל בזה

14/09/2015 | 20:25 | מאת: לבנה

שלום עשיתי בדיקת סונר – דופלר רגל ימין: DEEP VENOUS SYSTEM תקין. - COM.FEMORAL VEIN תקין. - SUPERE FEMOURAL VEIN תקין. - POPLITEAL VEIN תקין. – ANT.TIB.VEIN תקין. – POST. TIB. VEIN SUPERFICIAL VENOUS SYSTEM אי ספיקת מסתמים. -SAPHENO FEMORAL JUNCTION אי ספיקת מסתמים. -SAPHENOUS VEIN תקין. - SHORT SAPHENOUS VEIN רגל שמאל: DEEP VENOUS SYSTEM תקין. - COM.FEMORAL VEIN תקין. - SUPERE FEMOURAL VEIN תקין. - POPLITEAL VEIN תקין. – ANT.TIB.VEIN תקין. – POST. TIB. VEIN SUPERFICIAL VENOUS SYSTEM אי ספיקת מסתמים -SAPHENO FEMORAL JUNCTION אי ספיקת מסתמים -SAPHENOUS VEIN תקין. - SHORT SAPHENOUS VEIN או אי ספיקת מסתמים במערכת הורידים העמוקה DVT – לסיכום : אין עדות לבשתי הרגליים. בוריד הספון ובענף של וריד הספון לאורך השוק. SFJ- מערכת ורידית שטחית :בשתי הרגליים הודגמה אי ספיקת מסתמים מה הטיפול הממולץ לדעתך כי אני סובלת מכאבים שהולכים וחוזרים. תודה רבה

שלום לך מדובר באי ספיקת וורידים של המערכת השטחית בשתי הרגלים וכדאי לבדוק ולטפל במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

29/08/2015 | 13:59 | מאת: Noa

שלןם, הופיעו לי בשנים האחרונות המון נימים וגם ורידים ברגליים מה הטיפול המומלץ כיום האם רק זריקות כמו בעבר (מה שידוע שאחכ ממילא חוזר ) או משהו אחר. הבעיה שלי היא תורשתית גם לאמא יש המון ואצלה זה כבר מתקדם למי לפנות האם יש המלצות להפנייה? הפנו אותי לשרה וולנסר אך אינני מכירה אותה

שלום לך בניגוד לנימים שמהווים בעיה אסטטית בלבד, וורידים בולטים עלולים להיות לרוב בעיה רפואית. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

27/08/2015 | 19:59 | מאת: אמילי

היי. מגרד לי כבר בערך שבוע ביד שמאל, בעיקר באצבעות וביניהן. לפעמים הגירוד נמשך גם לאזור גב כף היד. כשיש לי התקף גירוד הוא ממש חזק ואני מרגישה כאילו הוא מתחת לעור. מה לעשות?

שלום מציע בשלב ראשון שתפני לרופא עור. במידה ולא מוצא בעיה, ממליץ לפנות לנוירולוג

23/08/2015 | 13:19 | מאת: לי

שלום, לאחרונה שמתי לב שממש רואים לי את הורידים בגוף צבע כחול באזור החזה עד הצוואר והמותניים. האם זה תקין?

שלום לרוב אין בוורידים כחלחלים שאינם בולטים אלה רק נראים סיבה לדאגה. רק וורידים בולטים כחבל מחייבים בירור מעמיק

16/08/2015 | 19:09 | מאת: בתי

שלום יש לי וריד בבטן בצבע ירוק שרואים אותו רק במקלחת או שאני מותחת את העור האם זה מסוכן ? זה בצד שמאל יורד עד שיער הערוה

שלום לך וורידים שאינם בולטים ונראים רק כשמותחים את העור אינם מהווים לרוב כל סיבה לדאגה. זאת לעומת וורידים בולטים בבטן כלומר שנראים כמו חבל שמחייבים בירור מעמיק

04/08/2015 | 21:46 | מאת: אנה

יש לי שאלה יש לי ורידים במצח ובמיוחד בצד ימין שאני מתכופפת הוא בולט ונעשה ירוק ככה לא רואים אותו רק בהתכופפות האם זה מסוכן?

זהו מצב נורמלי ותקין. אין בכך שום סכנה

30/07/2015 | 18:40 | מאת: שלי

שלום האם כשמתכופפים הצידה או עומדים עם הראש הפוך לכמה שניות זה תקין שהורידים מתפתלים ויוצאים החוצה ???

זהו מצב תקין

26/07/2015 | 23:20 | מאת: ורד

בחלק שבין החזה לצאור יש לי נימים זעירים אשר נראים ביחד כמו כתם אדמדם. כיצד ניתן לטפל בזה ואיך קוראים לתופעה זו?

התופעה שאת מתארת נקראת spider veins וניתן לרוב לטפל בה באמצעות לייזר מתאים

13/07/2015 | 12:05 | מאת: טלי

שלום, אתמול הופיע לי שטף דם ברגל מעל הברך שממש כואב כשנוגעים וגם בולט בגודל של כ-2 ס"מ. אציין שאף פעם לא סבלתי מבעיות של נימי דם או ורידים בולטים ברגליים. אני בגיל 35 ללא ילדים. מה יכולה להיות הסיבה לזה? מה כדאי לעשות בנדון? שני דברים ששיניתי באורח החיים לאחרונה זה, אחד, התחלתי פעילות אינטנסיבית בחדר כושר ושתיים, התחלתי לשתות הרבה מים מה שלא הייתי עושה עד לא מזמן. האם אלו יכולים לגרום לבעיה? אודה לתשובה טלי

שטף דם לרוב נגרם מ'פקיעת' כלי דם תת עורי. לרוב אין בכך גורם לדאגה אבל כדאי בשלב ראשון לבדוק בדופלקס וורידי רגלים האם יש אי ספיקה בוורידים או לפנות לבדיקת מומחה לכלי דם. אם מופיעים עוד שטפי דם, כדאי לפנות לרופא המטפל שישלח לבדיקות דם במידת הצורך

10/07/2015 | 11:36 | מאת: ימית

שלום אני בת 35 ויש לי ורידים בולטים בידיים יש לציין שאני בחורה רזה, ביד שמאל שאני עושה תנועה של שריר או מזיזה את היד הוריד מתנפח ובולט האם זה משהו שמעיד על חסימה בוריד וזה מסוכן?

שלום וורידים בולטים בידים נפוצים באנשים רזים עם מיעוט רקמות שומן בתת עור ואין בכך לרוב כל בעיה מדאיגה מבחינה רפואית.

02/07/2015 | 17:54 | מאת: טליה

האם שטפי דם הם כלי דם שהתפוצצו? אם קרישת דם תקינה והתחלתי לאחרונה ספורט אחרי שנתיים שלא עשיתי ובכלל השרירים חלשים ברגליים,יתכן שממאמץ יופיעו שטפי דם? דופלקס ורידי רגליים מראה על חסימה ישנה בוריד ספנה ימני השאר תקין.... מה עוד יתכן....

שטפי דם מופיעים לרוב בשל פקיעה או כפי שכתבת 'התפוצצות' של כלי דם בעור. לחוזק או חולשת השרירים אין קשר םע הופעת שטפי דם.

29/06/2015 | 16:01 | מאת: פרח

שלום, אני בשבוע 30 לפני כשבוע התחילו לי כאבים בכף רגל שמאל הכאב מתחיל מעל הברך ומקרין עד לכף הרגל. אני סובלת מכאבי רגליים מגיל ילדות אבל ממש פעם בכמה חודשים בלילה ואחרי כמה שעות נגמר עכשיו הכאב לא מפסיק! אין לי ורידים בולטים. היום הייתי אצל רפלקסולוגית ואמרה שהיא מרגישה שיש בעיה בזרימת הדם... מה אתה מציע לי על מנת להקל על הכאבים אני פשוט לא מתפקדת? תודה

ממליץ שתפני לבדיקת אורטופד על מנת שיתרשם ממקור וחומרת הבעיה.

29/06/2015 | 12:27 | מאת: אור

שלום בני בן 14 מזה תקופה מתלונן על וריד בולט באיזור בית החזה באמצע, כאשר מדי פעם חש כאבים בוריד. הוא רוקד ולעיתים מתאמן במתח ...האם יש קשר לאימון? או שיש לקחת אותו לבדיקת רופא?

אם אכן הווריד הבולט מציק לו כדאי שרופא כלי דם יראה ויתרשם.

28/06/2015 | 10:02 | מאת: דנה

שלום

28/06/2015 | 09:59 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 39. העור ברגליי נעשה כשקוף יותר מיום ליום מה שגורם לכלי הדם להראות וכתוצאה מכך לגוונים כחולים ברגליים. הורידים עדיין לא בולטים אלא רק נראים בשל השקיפות שנוצרה. מדי פעם אני גם מרגישה כאבים מציקים בורידים. מה ניתן לעשות כדי "להציל" את מראה הרגליים. תודה

שלום לך יש המטפלים בהזרקות באותם וורידים נראים אך אין בכך צורך רפואי אלה רק אסטטי והשיפור הוא הדרגתי.

25/06/2015 | 18:37 | מאת: אורית

שלום ד"ר גלילי, לאימי בת 84 יש רגליים נפוחות באיזור הקרסולים והברכיים. אובחן אצלה לימפאמדה. בברך ימין יש שחיקת סחוס חמורה וברגל שמאל עברה ניתוח להחלפת ברך לפני 15 שנים. כעת הרגליים התנפחו מאוד וב-US של הבירכיים אובחן בצקת. היא הולכת גרביים אלסטיות שנעשו לפי מידה. מה אפשר לעשות כעת? יש לה פיזיותרפיסטית שעושה לה טיפול לימפאטי פעם בחודש. האם זה מספיק והאם צריך טיפולים נוספים? רופא אורטופד מבי"ח אמר שזו בעיה לימפאטית. האם דרוש בירור נוסף לבעיית הבצקת? האם זו דלקת? בתודה מראש, אורית

שלום ממליץ לבצע דופלקס וורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה. אם אין בעיה בוורידים, הטיפול שמקבלת סביר. ניתן גם לשכב כחצי שעה עם רגלים מורמות מעל גבה החזה כל שעתיים במהלך שעות הערות.

20/06/2015 | 09:52 | מאת: טינה

אני אחרי ניתוח מלונומה בכף רגל ,גם לימפותמ בברך ובמפשה משרד הבריאות של ניידות שולח אותי לעשות בדיקה של דופלר אם זה אפשרי ולא מזיק לבריאות שלי בגלל מלונומה

שלום. אין בבדיקת דופלר נזק

אמי בת 87, חולת לימפאדמה בשתי הרגליים (אין לה סוכרת). הרגליים במצב נוראי, נפוחות מאוד, והעור לא מתרפא כבר שנתיים, הרגל מדממת, ודולפת ללא הרף. מטופלת בחבישות לחץ (שמיניות) עם תחבושות ברמת לחץ 2, ביחד עם פולימם (סילבר, רול). אין שום שיפור, רק החמרה (אין אפשרות להוסיף כאן תמונה). היא חברה בכללית, אך מעוניינת להגיע דרך הקופה למרפאת הפצעים של תל השומר. איך היא יכולה להגיע לשם? מי היא צריכה לקבל הפנייה? מה עושים חוץ מזה??? איך אפשר לשפר את מצבה?

שלום במידה ועברת בירור ששלל בצקת ממקורות אחרים שניתן לשפרה ממליץ על שכיבה עם רגלים מוגבהות מעל גבה החזה כל שעתיים ל30 ד' לפחות, אם ניתן אז להשתמש בגרב אלסטי ולהתייעץ עם מרפאת פצעים בקשר לטיפול מקומי

08/06/2015 | 02:14 | מאת: אירית

שלום, אני בת 27 ובשבוע האחרון כשאני מעבירה את הלשון ברצפת הפה ומתחת ללשון אני מרגישה חספוס כמו נקודות קטנות כאלה. בפעם הראשונה צחצחתי עם מברשת את המקום וזה עבר, אבל כעת גם כאשר אני מצחצחת זה לא עובר. בנוסף כשאני בולעת אני מרגישה כאילו יש תקוע לי גרגר חול בגרון ויש גם חספוס קל בדפנה הפנימית של השפה התחתונה. האם התופעה מוכרת? האם זה מעיד על משהו ומצריך ביקור רופא? מה זה אומר? תודה, אירית

ממליץ להפנות שאלה זו לרופא אף אוזן גרון או פה ולסת

14/05/2015 | 01:20 | מאת: אבא מודאג

פעם ראשונה לפני כשבועיים והשבוע פעמיים, פעם אחת בבוקר ופעם אחת בערב באמצע חוג ריקוד (נמשך כשעתיים). בדיקת קרישות תקינה וכן גם ספירת הדם תקינה. איזה בדיקות, אתה ממליץ לעשות? האם זה יכול להיות בעיה של כלי דם?

שלום לעיתים נידרשת צריבה ע''י רופא אף אוזן וגרון. לעיתים יש פגיעה מקומית לכלי דם גדושים ולעיתים מאד רחוקות במידה והדמם ממשיך ניתן לסגור הדימום באמצעות צינתור. ממליץ לפנות לרופא א.א.ג

11/05/2015 | 19:56 | מאת: גסאן

שלום ביצעתי בדיקת דם רגילה ביד אצל אחות מיומנת שלוקחת דם כבר כמה שנים בקופת חולים, בזמן הבדיקה הרגשתי כמו זרם חשמל באמה, לציין שהאחות השתמשה בפרפרית ולא במחט גדולה ולא נכנסה עמוק במחט. באותו יום הרגשתי שחלק מהאמה רדום, יום למחרת הרגשתי כאבים באזור ותחושת נימול, האם יכול להיות שנפגע העצב ומה אתה ממליץ לבירור או לטיפול?האם התופעה תחלוף או לא?

תלונות כפי שאתה מתאר עלולות להופיע בעקבות לקיחת דם ולרוב נגרמות מפגיעה זמנית לעצב ע''י מחט או שטף דם ולרוב חולפים לחלוטין

21/04/2015 | 15:05 | מאת: טני

שלום.אני הזנמתי תור לרופא משפחה (לצערי בגלל החגים התור נקבע לעוד שבוע ואין בישוב שלנו רופא מחליף) בחשד לטמפורל ארטריטיס-כאבים ממוקמים מאחורי האוזן בצד אחד של הראש.לפעמים הכאב "נע" ממקום למקום,אבל תמיד בצד אחד.כאב חד,נמשך מס' שניות ונעלם.מופיע הרבה פעמים ביום.לעיתים במנוחה ,לעיתים במאמץ. השאלה היא האם יש צורך לפנות בדחיפות למיון או ניתן להמתין לבדיקה אצל רופא משפחה. ברקע סובלת מפרפור פרזדורים,מטופלת בקרדילוק ופלביקס (ללא קומדין עקב נטיה לנפילות ). תודה.

אין צורך לפנות למיון לפי התיאור אלה אם יש החמרה בתלונות. ניתן לפנות לרופא המטפל בשלב זה

20/04/2015 | 21:52 | מאת: אתי

שלום רב, אני בת 35 בריאה בדר"כ, עם רקע של במשפחה של יתר לחץ דם. אני נוטלת גלולות למניעת הריון מסוג "קלייר" ברצף (מקבלת כל 3 חודשים מחזור) לאחרונה באופן אקראי מדדתי בדיקת לחץ דם ביתית ויצאו לי ערכים גבוהים יחסית 141/93 134/85 בבדיקות סמוכות לאחר מכן יצאו ערכים תקינים יותר של 122/80 117/77 וכו'. אני בן אדם מאוד לחוץ מטבעי. האם העובדה שאני נוטלת גלולות משפיעה על כך ואם כן עליי להפסיק? האם העובדה שמדידות בודדות היראו לחץ דם גבוה מעידות בהכרח שאני צריכה להיות במעקב או שבעתיד אסבול מיתר לחץ דם? אני מאוד לחוצה ולא יודעת מה לעשות תודה

ראי תשובתי למטה

20/04/2015 | 21:49 | מאת: לחוצה מאוד

שלום רב, אני בת 35 בריאה בדר"כ , עם היסטוריה של לחץ דם במשפחה, נוטלת גלולות הריון ברצף (מקבלת כל 3 חודשים מחזור). לחאורנה במדידות אקראיות יוצא שיש לי לחץ דם יחסית גבוה 134/93 141/90, יש לציין שאני בן אדם מאוד לחוץ מטבעי, ולאחר מדידה שכזאת אני בודקת שוב ויוצאים ערכים תקינים כגון 117/77 122/80 וכו'. שאלתי היא האם עליי להסתמך על מדידיות בודדות שאכן אני סובלת מיתר לחץ דם ואם כן מה עלייי לעשות? העובדה שאני נוטלת גלולות ברצף עלולה להשפיע ואם כן האם עליי להספיק? אני מאוד מודאגת ומפחדת שעליי להתחיל בטיפול תרופתי...האם המצד מעיד בהכרח שאסבול בעתיד מיתר לחץ דם? תודה

שלום אין טעם לבדוק כל הזמן. בדיקה בודדת עלולה להטעות. ממליץ שתבדקי פעם בשבוע ואם יש מגמת עליה, תפני לרופא משפחה. לא חייב שלחץ הדם יעלה אם כי תמיד קיים סיכוי כזה

18/04/2015 | 23:10 | מאת: אשרית אטקינס

שלום רב. ילדתי לפני 10 ימים בן בשעה טובה. מהלך לידה רגיל ותקין. בדיקות תקינות ושוחררנו כרגיל הביתה. לפני שלושה ימים זיהיתי לראשונה (אייני יודעצ אם לא היב קודם) כתמים שנראים כמו שטפי דם על הץאזור האגן של התינוק. הם לא כואבים לו והוא בכלליות יונק היטב ורגוע. מה שכן הוא נולד במשקל לידה נמוך יחסית 2420 והיתה לי סכרת הריונית במהלך ההריון. השאלה מה גורם לכך והאם יש מקום לדאגה? תודה רבה

שלום לך ממליץ לפנות בשאלה זו לרופא ילדים ולגינקולוג. ייתכן שמדובר בלחץ חיצוני שחווה בנך בזמן הלידה אולם איני מומחה בנושאים אלה.

15/04/2015 | 11:00 | מאת: מירב

אתמול קבלתי בשורה שגרמה לי ללחץ נוראי ובכי חזק היום התעוררתי עם וריד בולט ברקה. האם לדאוג? האם נפיחות מסוג זה עוברת?

שלום לרוב אין בכך ממצא מדאיג אבל אם מחמיר או מציק, אפשר לפנות למומחה לכלי דם לבדיקה.

08/04/2015 | 18:15 | מאת: מורן

שלום רב , שמי מורן אני בת 22 לפני כחצי שנה שמתי לב שלאורך שני השוקיים שלי מופיעים סימנים חומים , הלכתי לרופא עור , הוא טען שהסימנים הם כתוצאה מישיבה ליד התנור וזה יחלוף עם הזמן... אבל אני לא רואה שיפור בצבע... האם יש פתרון אחר?! אשמח שתחזיר לי תשובה , תודה רבה!

שלום לך ממליץ שתצרפי צילום על מנת שאוכל לראות במה המדובר

06/04/2015 | 22:29 | מאת: לינוי

שלום, לבני בן השנה וחצי יש, וריד בולט, כחול, בצידה של הבוהן הימנית, בגודל של סנטימטר אחד. האם יש מקום לבדוק את זה?

שלום כדאי בשלב זה להתייעץ עם רופא ילדים ולשמוע את דעתו

29/03/2015 | 19:43 | מאת: תמר

שלום רב אם ישנה פלישה לימפטית ללא פלישה וסקולרית, לאחר כריתה של בלוטה נגועה מה הסיכויים שזיהום או כל דבר אחר יגיע לכלי דם? תודה מראש

ראי תגובה למטה

29/03/2015 | 19:40 | מאת: תמר

שלום רב, ים ישנה פלישה לימפטית אך ללא פלישה וסקולרית, לאחר כריתה של בלוטה נגועה מה הסיכויים שזיהום או כל דבר אחר יגיע לכלי דם? תודה מראש

שלום אם מדובר בכריתת בלוטה נגועה בגידול סרטני, הרי שמדובר בהעברה לימפטית של הגידול. העברת תאי גידול במערכת הלימפה לא מחייבת שיעברו במקביל תאי גידול דרך כלי הדם אולם במצב כזה תמיד צריך להיות תחת מעקב בשל אפשרות להופעה בעתיד של תאי גידול במקומות נוספים מרוחקים דרך הדם או דרך הלימפה.

27/03/2015 | 23:03 | מאת: רונן

ד"ר יאיר גלילי שלום רב, לפני כ-5 שנים עברתי צינתור וריקוצל בשיטת גת גורן. בטופס הטיפול נכתב באנגלית "חיסול כול הורידים במנח אנכי". בעקבות הפרוצדורה האשכים ש צנחו במספר ס"מ ונוטים אחורה בין הירכיים, ושק האשכים שלי נהיה רפוי. מלבד ההשפעות האסטטיות והתיפקודיות (האשכים לא מתקבצים בגירוי מיני), אני חווה בעיה מתמשכת בהליכה יציבה - הרגלים שלי רועדות לפעמים וקשה לי להזיז אותם בחופשיות. אני מקשר את זה לתחושה היומיומית ששריר בין האשכים והירכיים תפוס כול הזמן. האם נתקלת כבר בהשפעה כזאת, והאם יש משהו שיוכל לעזור לי? אורולוג של הקופה לא מכיר את הפרוצדורה ולא יודע על מה אני מדבר...

שלום כאשר תפנה בפעם הבאה לבדיקת אורולוג מציע שתסביר לו שהשיטה שבה טופלת כוללת החדרת צנתר דרך המפשעה לווריד המפשעה ולווריד הראשי בבטן ודרכו לווריד האשך לאחר מעבר בווריד הכליה לרוב השמאלי. באמצעות הצנתר חוסמים את ווריד האשך וחלק מענפיו. התופעות אותן אתה מתאר לא מופיעות בד''כ בעקבות פעולה כזו. עם זאת, ממליץ שתפנה שוב לבדיקת אורולוג [נוסף] שיבדוק את התלונות שציינת ויברר האם קיים קשר לטיפול אותו עברת.

03/04/2015 | 15:56 | מאת: רונן

ד"ר תודה רבה על התגובה. חשוב לי לשמוע עצה ממישהו מחוץ לאורולוגיה כי נראה שלאורולוג שביקרתי חסר ידע שקשור לפרוצדורה הספציפית הזאת. אוסיף ואומר שה"שיטה" שלהם היא לחסל את שני הצדדים ללא הבחנה ולכן הצנתר היה תחילה בשמאל ואחר כך, בפיתול מסובך, בימין. אם מישהו קורא את הפוסט הזה ושוקל לעבור את הפרוצדורה, אני יכול רק לומר שאני מתחרט עליה מדי יום. אשמח ליצור קשר עם מטופלים אחרים לשיתוף והבנה.

16/03/2015 | 14:05 | מאת: גלית

שלום, רציתי לדעת בבקשה מה הסיבה לכך שאילומדין עלול לגרום לתעוקת חזה והפרעות קצב?תודה

ראי תשובה מלמטה

16/03/2015 | 14:01 | מאת: גלית

שלום, רציתי לדעת בבקשה מה הסיבה לכך שאילומדין עלול לגרום לתעוקת חזה ולהפרעות קצב? תודה

שלום אילומדין הוא מתווך ממשפחת הפרוסטגלנדינים. ככזה עלול להשפיע על הגוף במספ'רב של השפעות כולל הרחבת דופן כלי הדם שלשם כך לרוב הוא ניתן וכן הפחתה בפעילות הצמדת טסיות הדם, וכן עלול לגרום לתופעות לוואי רבות כגון עליה בחום, לחץ בחזה, כאבי ראש בחילות, הזעות ועוד.

11/03/2015 | 15:29 | מאת: טלי

אבי בן 89 והתגלה אצלו מפרצת האורטה בגודל 8 סמ הבטן נפוחה לו מאוד ויש לו כאבי גב האם יש מה לעשות

שלום המצב של אביך בהחלט דורש הערכה וטיפול בקדימות גבוהה. ממליץ שתפני למרפאת כלי דם באחד מבתי החולים. שם יעריך מומחה כלי הדם את המצב כולל התחשבות במצבו הכללי והרפואי של אביך ויחליט על דרך התקדמות שיכולה לכלול טיפול בהחדרת סטנט דרך המפשעות, ניתוח דרך הבטן ובמקרים מסויימים מעקב. במידה ואכן יש כבר כעת כאבים הקורנים לגב או לבטן, ממליץ לפנות דרך חדר מיון בדחיפות. גם מצב של אבדן הכרה אפילו זמני מחייב זאת.

05/03/2015 | 14:56 | מאת: נועה

שלום. אבי סובל מכאבים עזים בעת החדרת מחט לצורך עירוי אותו הוא מקבל באופן קבוע כחלק מטיפול המחלה קשה. ראינו בטלויזיה כתבה על מכשיר המקל על מציאת וריד. כיצד ניתן לרכוש כדיר זה?

שלום אכן יש מכשירים מסוג זה. איני יכול להמליץ על חברות מסחריות מעל דפי הפורום.

05/03/2015 | 14:49 | מאת: נועה

אבי נאלץ לעבור עירויים כחלק מטיפול במחלה קשה. הוא סובל מכאבים רבים בעת הכנסת המחט. בטלויזיה ראינו כתבה על מכשיר שמאפשר מציאת הוריד בקלות. איפה ואיך ניתן לרכוש מכשיר כזה?

שלום אכן יש מכשירים מסוג זה. איני יכול להמליץ על חברות מסחריות מעל דפי הפורום.

28/02/2015 | 19:29 | מאת: ליז

אני בת 42, וסובלת מגיל צעיר מבעיה של נימים ברגלים (לא בולטים מעל פני העור)הבעיה מפריעה לי מאוד ברמה האסטטית. בעבר טופלתי באמצעות הזרקות המצב הוטב במידה מסויימת אבל לאחר שהפסקתי המצב חזר לקדמותו. כיום הנימים התפשטו ואני תוהה אם הטיפול בהזרקות הוא המתאים שמא כדאי לנסות טיפול בלייזר. הבנתי שבטיפול בלייזר הבעיה חוזרת, אבל גם במטיפול בהזרקות הבעיה חוזרת ומחמירה כשמפסיקים את הטיפולוכרוכה בכאב ובאי נעימות, מה דעתך??

שלום לרוב הזרקות מתאימות יותר לנימים הכחולים בעוד שלייזר לאדומים הדקים יותר. התוצאות מאד שונות ממטפל למטפל ותלויות במידת מיקצועיותו ונסיונו.

23/02/2015 | 22:59 | מאת: ליאור

שלום רב, לפני למעלה מחודש תרמתי טסיות דם בבנק הדם ברמב"ם. חוברתי למכונה בזרוע שמאל. גם במהלך התרומה היו כאבים (לחץ של השאיבה) ובמידה פחותה הם נמשכים מאז היום בבוקר שאלתי אותם אם מוכרת להם תופעה כזאת ונענתי בשלילה. הם ייעצו שאפנה לאורטופד בבנושא. חשוב לציין שהכאב הופיע עם התרומה. האם מוכרת לך תופעה שכזו? ומה ניתן לעשות? בתודה ליאור ענבר

שלום בהחלט ייתכנו כאבים בעקבות שטף דם או קריש דם בווריד שלוחצים על עצב שעובר בשכנות. לרוב יש שיפור הדרגתי במשך מס' שבועות.

20/02/2015 | 19:49 | מאת: ישראלי

מדדתי לחץ דם במכשיר דיגיטלי 3 פעמים אחד אחרי השני ובכל פעם המכשיר רשם תוצאה שונה לאיזה תוצאה צריך להאמין לראשונה השנייה או השלישית ?

שלום במידה והבדיקה נלקחה בתנוחה מעט שונה של מיקום השרוול על היד לעומת מישור הלב, עלולה להיות תוצאה שונה. גם יש חשיבות למיקום החיישן של מד הלחץ. גם למידת הלחץ הנפשי שעלול להשתנות מדקה לדקה יש חשיבות. ולעיתים יש גם בעיות איכות. ממליץ לחזור על הבדיקה פעם נוספת בסידרה של כ3 פעמים ולקחת ממוצע

13/02/2015 | 10:38 | מאת: נעמה

שלום כבר כמה שנים שיש לח בעיה שכשמופיע לי שוף דם בעיקר ברגליים באזור הירכיים הם לא נעלמים. שטפי דם קטנים. שאני לא בטוחה שנוצרו ממכות ולא פשוט הופיעו. לפני שבוע שמתי לב שהופיע לי שטף דם שחור מאוד בישבן. לפי בעלי הוא חושב שהוא שם כבר כמה זמן אבל פשוט לב שמתי לב. מה יכולה להיות הסיבה? זה ממש כתם שחור. למי לפנות? תודה נעמה

שלום ברוב המקרים שטפי דם תת עוריים הם ללא משמעות רפואית מדאיגה. אבל ממליץ לפנות בכל זאת לרופא המשפחה ולהתייעץ איתו בנושא זה. כן הייתי בודק משטח דם וספירת דם.

10/02/2015 | 18:43 | מאת: אילנה

שלום, אמא שלי עברה צנתור אתמול ורשמו לה אספירין ופלאויקס. ברקע היא חולה במחלת קרוהן דלת מעיים. באלון של תרופת האספירין כתוב שלחולי קרוהן אסור לקחת אספירין ובכל זאת אמרו לנו שהיא צריכה לקחת בגלל הצנתור, מה לעשות האם לא מסוכן ?

שלום ממליץ להפנות שאלה זו לרופא הגסטרו שעוקב אחר אימך ולהתייעץ איתו.

08/02/2015 | 13:53 | מאת: אושרת

מזה כחודש יש לי גרד בחלק החיצוני של הירכיים בעיקר ירך ימין. הגרד כל כך חזק שלא ניתן להתאפק ולא לגרד. לאחר יום וחצי של גירודים אינטנסיביים הופיעו סימנים כחולים באזור המגרד וכאשר מעבירים את היד על החלק המגרד מרגישים מעין בליטה קטנטה מתחת לסימנים הכחולים. ליד אזור הגרד יש לי נקודות חן אשר בדקתי אותם ורופא העור אמר לי להגיע שוב בעוד שלושה חודשים כעת הן נראות בסדר. אני חוששת מאוד ממה יכול לנבוע הגרד ומדוע הופיעו סימנים כחולים. תודה רבה אושרת

ממליץ שתפני לרופא עור בשאלה של איבחון הבעיה . סיבות לגרד יכולות להיות למשל רגישות מקומית לבד של מכנסיים או כמובן סיבות אחרות כגון רגישות לחומרים שבסביבתך ואפילו לחתול אם אכן יש כזה בסביבה. לא נשמע לפי התיאור שמדובר בבעיה מדאיגה.

06/02/2015 | 22:24 | מאת: שני

שלום רב אני בת 29. יש לי ורידים מתחת לעיניים בצבע כחול/ סגול מגיל 12 בערך. יש דרך להעלים אותם? יש לציין שבשנה האחרונה אני עוברת טיפול להעלמת נימים ברגליים אצל רופא רגיל (אינו מומחה בכלי דם) והוא אמר לי שאסור בשום פנים ואופן לגעת בכלי דם מתחת לעיניים כי זה עלול לגרום לבצקות ולנזק בראייה. העניין הוא שזה בכל זאת משהו מאוד בולט שרואים גם עם קונסילר ולכן כן הייתי רוצה לטפל בזה. בנוסף, אם אני מוציאה שיער בפנים עם חוט או בגוף עם מכונת תלישה- זה עלול להוציא כלי דם נוספים?

שלום ניתן לשקול טיפול בוורידים תחת העיניים באמצעות לייזר במידה והרופא שעוסק בכך בודק ומאשר את יכולתו לטפל. ממליץ גם להתייעץ עם רופא עיניים שעוסק בניתוחים אסטטים סביב העיניים.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 70