DVT ברגל.

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

05/01/2015 | 19:12 | מאת: רות

שלום רב ,בתי בת 19.5 ,לפני שבועיים וחצי במהלך הטירונות התנפחה הרגל והתגלה קריש דם ברגל שמאל.בדיקת הדם האחרונה שבוצעה היום INR עדיין עומד על 1.4.מזה שלושה שבועות מקבלת פעמיים ביום זריקות קלקסן (60 מ"ג) וכדור וחצי של קומדין והולכת עם גרב אלסטית. האם המינון נכון לדעתכם? האם עליה ללכת במשך היום ? לנוח ? נשמח לעצות נוספות מה יש לבדוק? בברכה רותי

שלום INR בנסיבות כאלה צריך לשאוף שיהיה 2-4 על מנת שהטיפול יהיה יעיל. נראה שצריך להגדיל בתאום עם הרופא המטפל את מינון הקומדין. ניתן גם לשקול לעבור לתרופה דומה לקומדין שלא דורשת רמות INR בשל פרדקסה או קסרלטו.בכל אופן, שתי זריקות הקלקסן היומיות מכסות עליה במידה וניתנות במינון הראוי גם אם מינון הקומדין נמוך מידי. בדרך כלל, במידה והמצב הקליני לאחר בדיקת רופא מאפשר, ניתן ללכת באופן רגיל ולא מאומץ לאחר כ3 שבועות מהאירוע. עד אז מומלץ להמעיט בהתניידות ולהשתדל לנוח בשכיבה עם רגל מוגבהת מעל גבה החזה. ממליץ שישלחו לה בדיקת דם לטרומבופיליה - נטיה לקרישיות יתר.

מנהל פורום ורידים וכלי דם