הסתיידות באורטא

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

05/11/2014 | 18:27 | מאת: לבי

שמי לבי אני בת 48 ..בעת בדיקת סיטי נמצא ממצא של הביטוי"הסתיידות באורטא" ולא ממש הוסבר לי!...אשמח לפירוט בנושא.....תודה!

שלום לרוב הסתיידות באורטה נפוצה ואינה מהווה בעיה הדורשת טיפול אבל יש מצבים בהם הגודל והמיקום יחד עם הסימפטומים הם כאלה שמחייבים התייחסות.

01/12/2014 | 21:55 | מאת: לבי

אני חייבת לציין ולהוסיף כי אני סובלת בין היתר בכאבים איומים ברגל ימין ואני לא יודעת האם להתייחס לכאב ככאב שנובע מההסתיידות באורטא או מעצם היותי סובלת מ 2 פריצות דיסק שיש לי ואני מועמדת לניתוח לאחר שביצעתי בדיקת MRI בבית חולים "מאיר" בכפר סבא ושלח אותי דוקטור רמי דוד מומחה לעמוד שדרה אשמח לקבל את תגובתך בנושא שכן אני ממש מתקפלת מכאבים עד הירדמות רגל ימין! בכבוד רב לבי שמחה

שלום מדובר במשקעים על דופן כלי הדם. זוהי תופעה המתקדמת עם הגיל. כפי שהסברתי לרוב הסתיידות באורטה נפוצה ואינה מהווה בעיה הדורשת טיפול אבל יש מצבים בהם הגודל והמיקום יחד עם הסימפטומים הם כאלה שמחייבים התייחסות

מנהל פורום ורידים וכלי דם