שלום אימי חולת סרטן שחלות מטופלת בכימו שונים כבר

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

09/10/2014 | 19:30 | מאת: שרית

4 שנים לפני 30 שנה שילדה אותי קיבלה DVT/ לפני כשבועיים הרגל התנפחה לה וכאבה אבל בבית חולים לא שלחו אותה לדופלר כי לא היה תור פנוי עשינו 3 ימים למחרת דופלר בקהילה וגילו לה קריש דם תוצאות הבדיקה שמאל : וריד פמורלי משות,: דפנות הוריד גמישי' וניתני' לדחיסה. הודגמה זרימה תקינה . בתגובה למבח ואלסלוה לא הודג' רפלוקס . וריד פמורלי שטחי: דפנות הוריד גמישי' וניתני' לדחיסה . הודגמה זרימה תקינה . בתגובה למבח ואלסלוה לא הודג' רפלוקס. וריד פופליטאלי: דפנות הוריד גמישי' וניתני' לדחיסה. הודגמה זרימה תקינה . אאוגמנטציה אחורית תקינה . וריד הספנה הגדול: הודגמה זרימה תקינה . בתגובה למבח ואלסלוה לא הודג' רפלוקס. ימי : וריד פמורלי משות,: זרימת ד' חלקית, הודג' ממצא בתו- הוריד והוריד לא נדחס . וריד פמורלי שטחי: לא הודגמה זרימת ד' והוריד לא נדחס . וריד פופליטאלי: לא הודגמה זרימת ד' והוריד לא נדחס . וריד הספנה הגדול: הודגמה זרימה תקינה. בתגובה למבח ואלסלוה לא הודג' רפלוקס. מסקנות : מימי .1 הודגמה זרימת ד' חלקית בוריד פמורלי בנוס, הוריד לא נדחס עד הסו, . 2 . בוריד פמורלי שטחי לא הודגמה זרימת ד' והוריד לא נדחס בכלל . 3. בוריד פופליטיאלי לא הודגמה זרימת ד' והוריד לא נדחס שלחו אותנו למיון נסענו למיון חיכינו הרבה ושלחו אותנו הביתה עם זריקות קלקסן 80 מ"ג פעמיים ביום שאני עושה לה. יש לציין שהיא שוקלת 72 ק"ג ובירידה בגלל המחלה(הסרטן) והכימו שבינתיים נפסק לשבועיים בגלל ירידה במוגלובין היא מקיאה . שאלותיי הם: 1. איך להמשיך מכאן את הטיפול? האם זה הטיפול שנותנים? עבר שבוע מאז שהתחלנו לטפל בקלקסן? 2. האם ניתן להמשיך בכימו עם הטיפול? נשאר לה טיפול 1 בציספלטין? 3. עדיין כואבת לה הרגל ונפוחה האם זה אמור לרדת ? ואיך מונעים תסחיף? היא שמה תחבושת (גרביוני לחץ ושמה בירך תחבושת אלסטית . תודה מראש וסליחה על כמות השאלות יש לציין שגילה של אימי 66 וברקע חוץ מסרטן אסטמה

שלום הטיפול במצב של פקקת כפי שיש לאימך בווריד הראשי ברגל ימין הוא נוגדי קרישה. בימים הראשונים נותנים קלקסן או דומה לו ובהמשך עוברים לתרופה דרך הפה מסוג קומדין ודומיו. כל זה צריך להיות בתיאום עם האונקולוג המטפל בה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם