מימצאי דופלר -מה דעתך?

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

16/09/2014 | 12:47 | מאת: פ.

שלום, בן 77 שנים. ברקע לחצד"ג, היצרות מסתם אאורטלי ברמה קשה. בבדיקת דופלר קרוטיס: ימין: היצרות המודינמית פחות מ 25% בעורק פנימי. 25% -49% בעורק חיצוני. רובד פיברוטי . אין לזהות כיב. שמאל:היצרות המודינמית פחות מ 25% בעורק פנימי. 25% -49% בעורק חיצוני. רובד פיברוטי . אין לזהות כיב. חוליות : זרימה תקינה, תת בריחי: תקינה, סיכום: ימין- היצרות קלה בעורק פנימי. היצרות בינונית בעורק חיצוני. שמאל : היצרות קלה בעורק פנימי. היצרות בינונית בעורק חיצוני. היצרות בינונית בעורק משותף . האם הנתונים תקינים או יש צורך בהמשך בירור או טיפול ? בתודה

שלום. מצב זה של היצרות קלה מחייב רק מעקב חוזר על הבדיקה לאחר מס' חודשים.

מנהל פורום ורידים וכלי דם