גרביים אלסטיות בהריון

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

01/08/2014 | 19:07 | מאת: דניאלה

אני בת 36 בשבוע 32 בהריון שלישי. אחרי ההריון השני נשארו לי טיפה נימים בקרסול רגל שמאל. לפני כשבוע האזור של הנימים הפך לאדום ומלא נימים קטנים. בצד השני של הקרסול התחילו לבלוט כמה ורידים. מאז השינויים יש לי כאבים יחסית קלים באזור הקרסול. בשוק הורידים נראים יותר אך לא בולטים. הרופא המליץ על גרביים אלסטיות ובחנות התאימו לי גרבים אלסטיות עד קצה הירך בלחץ 2. קיבלתי גם הפניה לרופא כלי דם אך התור המוקדם ביותר הוא עוד חודש וחצי. האם הגרביים האלסטיות או שכיבה מרובה ימנעו יציאת ורידים נוספים? האם יש צורך בגרביים אלסטיות? האם יש צורך בגרביים עד קצה הירך? האם יש צורך לגרוב גרביים בשתי הרגליים או שמספיק רק ברגל שמאל? מתי צריך לגרוב את הגרביים (אם אני בבית ולפעמים שוכבת- האם יש צורך בגרביים)? האם יתכן שלאחר שאני מורידה את הגרביים הכאב בקרסול מתגבר (חזק יותר מהכאב שלפני גריבת הגרביים)? תודה מראש.

שלום לך הנטייה היא להמליץ על גרביים ברגל שכואב לך או נפוח. לרוב אין לכך השפעה על הופעת וורידים או נימים נוספים בהריון. בזמן שכיבה אין צורך לשים את הגרב.

מנהל פורום ורידים וכלי דם