לאחר קטיעה-שיקול לפרוטזה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

22/06/2014 | 22:42 | מאת: דן

בן 74 עם אסכמיה קשה ברגליים מזה למעלה מ-10 שנים, לאחר ניסיון ארוך של חודש וחצי שכלל הכל ,לא הצליחו הרופאים להציל את רגל ימין, הרגל נקטעה מעל הברך. רגל שמאל גם היא עם חסימה רק שלא בוצעה בה פעולה כירורגית או צינתור אף פעם,מטופל בתרופות ולא חולה סכרת. בשיקום פתאום משום מקום עלתה השאלה האם בכלל יוכל לשים פרוטזה ברגל ימין בגלל שיש אסכמיה וחסימה שנראית גם ברגל שמאל. האם יש קשר? האם יכול להיות בעייה לשים פרוטזה? האם יש בכלל שיקולים רפואיים לא לשים פרוטזה ולא לאפשר עצמאות לאדם שכזה? שיקולים רפואיים או בעיות? תודה

שלום כאשר שוקלים לשים פרוטזה צריכים לקחת בחשבון גם את מצבו הרפואי הכללי, יכולת התניידות פוטנציאלית עם פרוטזה ומצב מנטלי אם לדוגמה קיימת איסכמיה קשה ברגל שמאל הגורמת לכאבים עד כדי כך שאין יכולת לדרוך על הרגל, הפרוטזה מימין לא תעזור. אם קיימת אפשרות קטיעה בזמן הקרוב גם משמאל, מדובר בהתניידות על שתי פרוטזות שיכולת השיקום כאן שונה לחלוטין מפרוטזה על רגל אחת. לעומת למשל התניידות עם כיסא גלגלים. מציע שתברר עם רופאי השיקום את שיקוליהם

מנהל פורום ורידים וכלי דם