אאוטרה בטנית מסוידת

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

08/06/2014 | 07:45 | מאת: מאיר

בוקר טוב, בצילום רנטגן ( נעשה בעקבות חבלה מנפילה ) של גב תחתון נתקבלה האבחנה "אאוטרה בטנית מסוידת", אני בן 69 , מרגיש טוב , מטופל בסטטינים (שומנים בדם ) וסכרת התחלתית ( טרם התחלתי בטיפול תרופתי ). אבקש הסבר על האבחנה - ממה היא נוצרה , האם יש בדיקות נוספות לביצוע - ע"מ לקבל תמונת מצב טובה יותר ? מה הטיפול הרצוי ? תודה

אאורטה מסויידת הינה ממצא נפוץ יחסית ושכיחותה עולה עם הגיל. אין בממצא זה כדי להצביע על בעיה הדורשת טיפול אם כי צריך לקחת בחשבון שמדובר בהסתיידות עורקים ורופא המשפחה צריך להיות מודע לכך ולהחליט האם יש צורך בבדיקות עורקים במקומות נוספים בגוף כגון בצואר ובלב.

מנהל פורום ורידים וכלי דם