חשד לאי ספיקה ורידית

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

06/06/2014 | 15:37 | מאת: שרה

שלום בת 63 סובלת מכאב ברגל כבר כמה חודשים. (ייתכן וזה מקרין מהגב) צילום עמו"ש הראה שינויים ניווניים בגב תחתון. מטופלת בפיזותרפיה, בביקור נוסף אצל אורטופד הועלה חשד שהבעיה היא אי ספיקה ורידית בגפיים תחתונות, וזאת לאור נפיחות של הגפה התחתונה הימנית, בצקת בקרסול, נפיחות קלה בברך. נשלחתי לבצע בדיקת זרימת דם ורידית (ללא בדיקת עורקים)גפיים תחתונות. התורים הם לעוד חודשיים. אי ספיקה ורידית יכולה להסביר את הכאב שיש בכל הרגל או רק כשיש בעיה עורקית יש כאבים כאלו? האם זה אומר שיש חשש להימצאות קריש דם? האם זה לא בעייתי לחכות חודשיים? אי ספיקה ורידית יכולה לבוא גם ברגל אחת בלבד? מה הסיבה שזה קורה רק ברגל אחת? אם הבצקת והנפיחות רק ברגל אחת, זה שולל בעיה מערכתית יותר, כמו לב כליות וכדומה'? האם יש בדיקות דם שרצוי וניתן לעשות במסגרת קופ"ח בכדי להוסיף על הבירור? תודה

אי ספיקה וורידית עלולה להיות גורם לכאב ברגל כמו גם גורמים אחרים שבאים בחשבון כגון הקרנה מעמוד שדרה תחתון. אי ספיקה ברגל אחת נפוצה ואינה יוצאת דופן. כדי לשלול אי ספיקה וורידית ניתן לבקש מרופא המשפחה שישלח אותך לדופלקס וורידי רגלים.

מנהל פורום ורידים וכלי דם