חסימה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

21/04/2014 | 21:49 | מאת: חיה

לפני כחודש עברתי צינתור דרך כף היד , לאחר הצינתור הופיעו כאבים חזקים עם כבדות ביד. הופניתי לדופנה ונמצא חסימה בעורק הרדיאלי מהמרפק עד כף היד. אני חשה כבדות ביד יש פעמים לסוג של כאב בזמן פעולות עם יד ימין וכעת תחושה של הירדמות באצבעות הזרת והקמיצה עם חוסר נוחות בבית השחי. האם יש סכנה לנמק בעורק? או נזק ליד , בזמן טיסה יש חשש? ומתי ניתן לטוס לאחר צינטור לבבי שלא נמצא חסימה . תודה חיה

שלום אחד מסיבוכי הצינתור הוא חסימת העורק והיו צריכים לידע אותך על כך. לרוב אין זה נגמר בנמק ביד כיוון שיש ברוב המקרים אספקת דם מעורק נוסף לכף היד. ייתכן שגם אירעה פגיעה בעצב תחושתי לפי תאורך. ממליץ שתעברי בדיקה ע''י מומחה לכלי דם

26/05/2014 | 19:50 | מאת: חיה

דר יאיר תודה, בהמשך לשאלתי הקודמת לא קיבלתי תשובה האם ניתן לטוס עם חסימה בעורק הרדיאלי ביד לאחר חודשיים וחצי מהיווצרות החסימה? תודה חיה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם