אצבע כהה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

17/04/2014 | 16:31 | מאת: רונית

שלום בת 60 חולת סכרת סוג 2 מזה 25 שנה + עודף משקל גבוה מזה 4 חודשים הבחנתי שברגל שמאל האצבע האמצעית, צבעה השתנה לאדום - כחול בהיר לסירוגין האצבע לא נפוחה וללא מוקד זיהום. לא עברה טראומה. קצה האצבע והציפורן צבעם בהיר ורגיל כמו יתר הבהונות ברגליים בשנה האחרונה עברתי פעמיים דופלר כלי דם ברגליים ואין שום בעיה. גם רופא המשפחה עשה לי דופלר במרפאתו וציין שהדופק מעולה, טמפרטורת הרגליים תקינה ואין שום בעיה עם כלי דם. גם אין כאבים באצבע. נוירולוגית בדקה אותי לפני 3 חודשים ויש נוירופתיה סוכרתית אך ציינה שצבע וטמפט' הרגליים תקינות ואין עדות לבעיה בכלי הדם. מה זה יכול להיות ?? הבדיקות היו כחלק מבדיקות תקופתיות בגלל סכרת לא מאוזנת. למה שנינוי הצבע ומה זה יכול להיות ?? לתשובתך אודה

ראשית, טוב שאין כאבים או שינוי בתחושה בבהן שציינת. שינויים בצבע עלולים להופיע בשל תסחיף שסותם חלק מאספקת הדם לאצבע אולם זו רק אחת מהסיבות האפשריות ולרוב החמורה שבהן. ממליץ שיבדקו לך באמצעות פלס אוקסימטר [מכשיר שמודד רוויון חמצן דרך האצבע] האם יש שוני באספקת הדם לעומת בהונות אחרות. כמו כן יש אפשרול לדופלר סלקטיבי של בהונות. ממליץ אח''כ בדיקת מומחה לכלי דם

מנהל פורום ורידים וכלי דם